Kisalföld logö

2018. 04. 27. péntek - Zita 8°C | 20°C Még több cikk.

Bontják a volt hőközpontot

November végéig lebontják a soproni Ibolya úti fölöslegessé vált hőközpont épületét. Hogy mi lesz az önkormányzati terület sorsa, az egyelőre még kérdéses.
A soproni Ibolya úti kazánházat – a környék tavaly megvalósult fűtésrekonstrukcióját követően – üzemen kívül helyezték. A bontási engedély birtokában a napokban kezdték el a mintegy kétezer négyzetméteres önkormányzati tulajdonú, zöldterületi ingatlanon álló épület eltüntetését. A szakemberek szerint november végére az utolsó téglát is elszállítják. A bontás és a tereprendezés költségei meghaladják a tízmillió forintot.
Az Ibolya útiak találgatják, a város vajon mire fogja hasznosítani az épület helyét. Többek szerint kár volt hozzányúlni a kazánházhoz, némi átalakítással rekreációs központnak adhatott volna helyet, pingpongasztalokkal, fitneszteremmel. A választásokat megelőző hónapokban olyan elképzelés is elhangzott, hogy a telekre párszintes lakóépületet emelnek. Ezt a megoldást az ott élők nem tartják szerencsés ötletnek, mondván, amúgy is nagy már az út forgalma, leterheltsége. Ráadásul a tízemeletes házak felé vezető szakaszok igen rossz állapotúak, e részek felújítása ugyanis kimaradt az Ibolya út rekonstrukciójából.
– A nemrég felállt új városvezetés egyelőre nem hozott konkrét határozatot arról, milyen előterjesztések kerüljenek a közgyűlés elé az adott terület hasznosításáról – mondta érdeklődésünkre dr. Kovatsits Béláné, a polgármesteri hivatal vagyongazdálkodási irodájának vezetője.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rózsává vált kötényében a kenyér

Hétszázhetvenöt éve, 1231. november 17-én halt meg Árpád-házi Szent Erzsébet (Türingiai Szent… Tovább olvasom