Kisalföld logö

2017. 07. 28. péntek - Szabolcs 16°C | 26°C Még több cikk.

Bono és Görög Zita egy győri zenész kamerája előtt

Nem akármilyen szereplőket vonultat fel a Station együttes új klipje: a zenekar győri basszusgitárosának nemcsak a szépséges Görög Zitát, hanem a világhírű U2 frontemberét, Bonót is sikerült kamerája elé állítania.

Bono
– Alternatív pop-rock, némi Peter Gabriel-, Pink Floyd-, és Police-hatással. Olyan, mint a U2 új, novemberben megjelenő lemeze, csak mi előbb elkezdtük csinálni – jellemzi egy kis humorral a Station zenéjét a győri Horváth Ádám, aki ugyan szobrász szakon végzett a művészeti szakközépiskolában, mégis a gitár mellett kötött ki. Hogy a zenélés mellett szervezésben sem utolsó, mi sem bizonyítja jobban, mint hogy az együttes friss klipjében Bono is szerepel.

Bono köszöntötte fel a papát

Első találkozásuk talán egy kicsit Bonót is meglepte, amikor néhány éve, berlini koncertjükön megpillantotta Ádámot csápolni az első sorban, ugyanolyan aranyszínű zakóban, sminkben és McPhisto-szarvakkal, mint amilyet az énekes az 1993-as koncertturnén viselt. Fel is hívta a színpadra, ahol közösen elénekeltek egy számot, de akkor úgy tűnt, találkozásuk csak szép emlék marad Ádám számára. A fiatal zenész egyenesen Dublinig utazott, majd letáborozott a U2 stúdiója előtt, hogy ismét találkozhasson Bonóval. A randevú olyan jól sikerült, hogy nemsokára az egész Station zenekar útra kelt, s mivel most is szerencséjük volt, „ha már így összefutottak", rögtön meg is kérték Bonót, hogy vállaljon szerepet az együttes új klipjében.

Görög Zita

– Bono rögtön ráállt a dologra, s angyali türelemmel több órát töltött velünk, míg a digitális kameránkkal rögzítettük az áhított jeleneteket – mesélte Ádám, aki nem elégedett meg ennyivel: megkérte Bonót, hogy telefonon köszöntse fel édesapját a születésnapján. A kedves papa napokig nem tért magához, elvégre nem mindenkivel esik meg, hogy a világ vezető rockénekese személyesen tolmácsolja neki jókívánságait...

(Klip)beépített szépség

Egy marcona, borostás rockzenész azonban önmagában nem elég, hiszen a George Méliés francia rendező rövidfilmje alapján készült klipnek női főszereplője is van. Nem kevés szervezésbe került, mire sikerült elérni és felkérni Görög Zita topmodellt a feladatra, s mivel ő azonnal vállalta a feladatot, a piszkos anyagiakat el is felejtették megbeszélni. Ádám ugyan a hasára ütve összekészített egy összeget, hogy a forgatás végén átadja a klip hősnőjének, mégis őt érte meglepetés: a szépség, annak ellenére, hogy egész nap forgatott a fiúkkal, s üres óráiban még gyártásvezetőnek is beugrott, egy fillért sem fogadott el a szereplésért.

Ilyen előjelek után csoda, hogy a Station egyre sikeresebb? A klipet gyakran játssza a magyar zenetévé, az együttest koncertek sora várja országszerte. Bonónak kifejezetten tetszett az ötlet, hogy ha a U2 egyszer hazánkba látogat, a bátor magyar csapat legyen az előzenekara.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Régió, tevékenység, alkategória szerinti keresés

Időt takarít meg és könnyebben megtalálhatja az igényeinek megfelelő céget ha keresési… Tovább olvasom