Kisalföld logö

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 4°C Még több cikk.

Bombagyártók: négy gyanúsított előzetesben

Előzetes letartóztatásba került szombaton a héten elfogott négyfős társaság terrorizmussal gyanúsított tagja is. Erről délután három órakor döntött a Pesti Központi Kerületi Bíróság. Három társa előzeteséről egy órával korábban a Pest Megyei Bíróság határozott. A Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) szombaton nyilvánosságra hozott felvételei szerint focilabdákba rejtették az időzített bombákat, amelyeket a gyanú szerint még szerdán éjjel fel akartak használni. Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter pénteken az ügy kapcsán a Független Hírügynökségnek azt mondta: Magyarországon megjelent a belföldi eredetű, politikai motivációjú terrorizmus.
Fazekas Géza, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője a Független Hírügynökséget úgy tájékoztatta, hogy szombat délután a bíróság döntött annak a férfinak az előzeteséről, akinek az ügyében a főügyészség jár el. Harminc napra került előzetes letartóztatásba. Kende Katalin, a Pest Megyei Bíróság sajtótitkára a Független Hírügynökséget úgy tájékoztatta, hogy a másik három férfit a Pest Megyei Bíróság helyezte 30 napos előzetes letartóztatásba, ugyancsak szombaton. Ellenük robbanóanyaggal visszaélés a gyanú, és az ő ügyükben a Nemzeti Nyomozó Iroda jár el.

Szerda este Pest megye több pontján összesen négy embert fogtak el az NNI nyomozói. Az egyik helyszín egy százhalombattai panelház volt. Minden jel szerint robbanószerkezeteket gyártottak. Sikerült felderíteni a műhelyet is, ahol a bombákat készítették. Összesen öt bombát, hetven lőszert és éles lőfegyvereket, alkatrészeket, robbanóanyagokat foglaltak le a nyomozók. A hatóságok szerint a bombákat még aznap éjjel használták volna, az időzített bombákat focilabdákba szerelték be.

A négy közül annak a férfinek az ügye, aki a gyanú szerint végrehajtotta volna a robbantást szerda éjjel Ecsődi László szocialista országgyűlési képviselő adonyi házánál, a Központi Nyomozó Főügyészség hatáskörébe tartozik. A gyanú szerint egyébként 2007 decemberében ő lőtt Hiller István oktatási és kulturális miniszter házára is. "Állami szerv kényszerítése céljából fegyverrel kapcsolatos bűncselekmény elkövetésével megvalósított terrorcselekmény bűntette" - ezzel gyanúsítják a hivatalos megfogalmazás szerint. Ezenkívül gyanúsítják emberölés előkészületével, robbanóanyaggal valamint lőfegyverrel visszaéléssel is, előbbit engedély nélkül megszerzett robbanóanyaggal, utóbbit engedély nélkül megszerzett fegyverrel követte el a gyanú szerint.

A csoport célpontjai politikusok és neves közéleti személyiségek voltak - mondta a Független Hírügynökségnek pénteken Draskovics Tibor, a rendészeti tárca vezetője. Magyarországon megjelent a belföldi eredetű, politikai motivációjú terrorizmus, de jó hír, hogy a rendőrség tudja, hogyan kell felvenni a harcot ezzel a veszélyes jelenséggel szemben - fogalmazott a miniszter. A tárcavezető hozzátette: a terroristák a demokratikus, jogállami rendszert kívánják támadni, így az, hogy éppen ki van kormányon, az számukra majdnem mindegy.

Olvasóink írták

 • 18. pancser 2009. április 13. 21:11
  „15-höz! Terrorista az aki terrorcselekményt követett el. Itt erről szó nincs. A szándékról ismét csak annyit, ezreknek fordult meg így vagy úgy az agyában, "hála" GYF. ámokfutásának. Amikor sorra megdőltek a szocialista rendszerek Kelet-Európában, mindenki sejtette, hogy Romániában a változás véráldozatokkal jár. Valami hasonló játszódik le ma a Hazában, de reméljük, hogy itt vérontás nem lesz. 10% az MSZP támogatottsága a lakosság körében. Okos politikusok ilyenkor visszahívják csapataikat a lövészákokból, mert jobb megmaradni, mint ízzé-porrá zuzatni a pártot.
  A másik dolog: A múlt évszázad legsikeresebb eszméje a nacionalizmus. Nem taglalható itt hosszasan, hogy miért, csak a középiskolás történelmet kell ismerni. Ez még a SZU-ban is így volt. A háború elejéig az Internacionálé volt a SZU. himnusza, aztán jobbnak látták, hogy helyette mozgósítóbbat írjanak! Emlékszem még egy sorára, diákként is szöget ütött a fejemben mert így hangzott: "A nagy Oroszország kovácsolta frigy"! A sovinizmus nem nacionalizmus, ebből kifolyólag kicsit sem vagyok soviniszta. A nacionalizmus mint mondtam a 20.-ik század legsikeresebb eszméje, erről a szomszéd népek többet tudnak. A nacionalizmust sehol a világon nem minősítették retrográd eszmének, csak nálunk próbálják megtenni ezt. Minden eszme magával hordozza a periférián a szélsőségeket, de ettől még az adott eszme pozitív is lehet. OV és csapata tudja ezt, fel is fogja használni liberális szidalmak közepette. A nemzetért sok mindent megtesznek az emberek, Kossuth is ezért tudott százezereket csatába küldeni.”
 • 17. Duracell-copy 2009. április 13. 11:36
  „Na elvtársak, akkor kezdjük! Föl, föl, ti majmai a Földnek, föl, föl, te libás proletár...”
 • 16. patriot 2009. április 13. 09:47
  „..akárcsak a cifra köntösbe bújtatott szófosásnak,aminek se eleje se hátulja és végig olvasva is csak a szokásos hazugságokat lehet levonni az irományból.
  Vitatkozni? Kivel?
  Egy olyan alakkal aki a ballib hétévnyi ámokfutása után sem tud egyetlen kritikus észrevételt tenni velük szemben. Vajon milyen erkölcsi morállal rendelkezhet egy ilyen ember,és egyáltalán lehet e hinni az efféle alakoknak?
  Választ a közvélemény-kutatások eredményei,illetve az előrehozott választástól menekülő posztkomcsi trükkök százai adják meg mindenki számára!

  Énekeljétek az internacionálét, és válasszatok magatoknak egy libatolvajt akinek számos offshore cége van bejegyezve!”
 • 15. TancsKaszabell 2009. április 13. 08:54
  „pancser(14)-nek !
  Érdekes fejtegetés.Kissé zavaros,keveredik benne a moralista a patriótával és bizony
  soviniszta elemek az intellektuel gondolatiságával.
  Röviden nagy a zűrzavar az Ön fejében,egy harmadéves gimnazistát idéz !
  Sokan vagyunk így ezzel.Gyakran küszködöm magam is ezzel,mert kényelmes és felületes is vagyok.
  A veszélyeit illetően világosan látok és ezért "intettem", ezek szerint Önt is,bár nem szólítottam meg.
  Mindenképpen pozitív kicsengése is van az írásának, mégpedig abban ,hogy lehet Önnel vitatkozni!
  Akinek szólt,.........hát arra inkább a szellemi restség és tudatlanság a jellemző, mert csak és
  kizárólag gyalázkodik, és a sértegetésben véli megtalálni igazát,és éli ki indulatait.
  Pedig abban nincs is fogódzó,a minősítése, egyszerű locsogás!”
 • 14. pancser 2009. április 12. 20:26
  „Egy frászt van igazatok "TancsKaszabell" és "miracle". Az el nem követett terrorizmus nem terrorizmus, az el nem követett törvénysértés nem törvénysértés. A nemzettudat minden körülmények között felülírt mindenféle eszmét. A 2. Internacionálét elsöpörte a nacionalizmus, a Tanácsköztáraságot szintén. Churchill is nacionalista volt. Hitler viszont nem, ő nemzeti szocialista volt, csak hát ugye az elvtársak taktikai okokból nevezték fasizmusnak, amely Olaszországban volt hatalom, eredete az olasz-latin fasces-fascio szó. Az ember közösség tagja, mi egy magyar közösség tagja vagyunk. Mindent elviselünk, ha a családról vagy a nemzetről van szó. De ha nincs nemzet, nincs miért tűrni. A szoc.libek hatalmasat tévednek ha tagadják ezt. A nacionalizmus nélkül minden dolog hamvába hal, vagy csak erőszakkal lehet átvinni a kormányzati döntéseket. Tessék csak figyelni, a román nagyobb román, a szerb nagyobb szerb, a szovák tudatosabb szlovák és igy tovább mint amilyen magyarok mi vagyunk. A vad indulatokat a szoc-libek uralma az elnemzetleniesítés okozza. Mindig mindenhol a többséget hibáztatják a deviáns kisebbséggel szemben. Eléggé tele van a bugyra ezekkel a dolgokkal még a szoci törzsszavazóknak is. Ilyen körülmények között az erőfeszítések nem megvalósíthatók. Nincs az embereknek kedvük áldozatokat hozni egy olyan kormányzatért, amely dologtalan bűnöző bandáknak eszmei támogatást nyújt, a jogos felháborodókat pedig megbélyegzi. A nacionalizmust mindenki felvállalhatja ez nem szélsőség önmagában sehol a világon.”
 • 13. patriot 2009. április 12. 20:15
  „Tancskaszabell!

  Így járnak a hazugok akik állandóan a nem létező terrorkártyával riogatják az embereket,a kutya sem hisz már nekik!
  Akárcsak a magadfajtának.....!”
 • 12. TancsKaszabell 2009. április 12. 19:38
  „Néhány intő szemelvény a

  "patriotioknak és a többi "hazafinak" !

  "Az erőszak mindig vérontáshoz vezetett. Nem szabad megengedni, hogy az anarchikus "egyedek" terrorizálják a társadalmat. Irgalmatlan módon le kell csapni azokra a személyekre, akik veszélyeztetik mások életét. Megengedhetetlen egy szabad társadalomban, hogy a gátlástalan bunkóság érvényt szerezzen gyilkos szándékainak."

  " Ide vezetett az a retorika, ami - nem mellesleg a legnagyobb ellenzéki párt nyílt vagy hallgatólagos támogatásával - elharapódzott az utóbbi években Magyarországon : hazug, ideggyenge, alkalmatlan stb. miniszterelnök, hazaáruló szocialisták, országromboló kormány, mindenki ellenség, aki a baloldalra mert szavazni, és így tovább."

  "Hiába próbáltak normális politikai erők megálljt parancsolni a mind vadabb indulatoknak, kísérleteik a köztársasági elnök és az alkotmánybíróság jóvoltából meghiúsultak. Szabad tehát az "ellenség" -gel szemben bármit elkövetni, verbálisan, tettlegesen, sőt, akár likvidálni is szabad - vagy lassan ez már hazafias tett."

  " Szégyellje magát minden döntéshozó, aki miatt ide jutottunk. S ne reménykedjen, hogy rá úgysem kerül sor. Ezek után bármi megtörténhet. Bárkivel..."

  A nemzettudatról locsognak önök ? Ilyen nézetekkel ?

  Egy elítélő szavuk,mondatuk nincsen arról,hogy ezek a terroristák a demokratikus, jogállami rendszert kívánják támadni, így az, hogy éppen ki van kormányon, az számukra majdnem mindegy.

  Ugyan kérem, hol van Önökben nemzeti érzület ? Az Önök itteni tobzódása,verbális gyalázkodása mögött az esztelen nacionalizmus letünt szellemének újkori örökösei és gyalázatos eszméje található meg.”
 • 11. gjozsi88 2009. április 12. 19:14
  „Kami45!
  A kordont melyik bíróság ítélte jogellenesnek? Jogállamban a szerintem nem elég!”
 • 10. Kami45 2009. április 12. 15:56
  „4. hozzászólás gjozsi88 2009.04.12. 08:55
  "Jogállamról, annyit: a Fidesz kordonbontása jogtalan, törvénytelen a bíróság szerint, a cselekmény súlya társadalmilag veszélytelen, ezért csak figyelmeztetés!"
  Szerintem azt a kordont, felállítani sem kellet volna.
  Különben, már megint másra akarod kenni a sz.rt!!”
 • 9. miracle 2009. április 12. 15:21
  „"Ha Fidesz is kénytelen lesz a közkiadásokat korlátozni azt a nemzettudat távlatai fogják segíteni"

  Uraim, lefordítom pancser elszólását:

  OV pontosan ugyanúgy fog megszorítani, mint Bajnai, csak OV szájából jobb hallani, mert ő csattogó magyar zászlók alatt mondja majd. Ennél fogva mi jobbosok nyugodtan arcul köpjük és meghazudtoljuk magunkat 1-2 év múlva.
  Pedzed már pancser, jól látod mi lesz itt.”
 • 8. pancser 2009. április 12. 12:23
  „Hogy az ellenzék miatt állunk lyen vacakul, mert minden jót megakadályoznak? Mondd már meg, hogy ezt hogyan tehették, amikor a végrehajtó hatalomnak nem ők dirigálnak? Ez csak a szokásos szoci rablószöveg, tehát nem igaz. Távlatokat itt csak a Fidesz tud nyitni. A nemzeti érzület manapság is nagy hajtóerő, az is volt mindig, nagyobb mint bár mi más. Ezt az érzést a szocik elvették, különösen a liberósok. Nem kell itt esztelen nacionalizmusra gondolni, csak magyarságunk megbecsülésére. Ha Fidesz is kénytelen lesz a közkiadásokat korlátozni azt a nemzettudat távlatai fogják segíteni. Akarjuk, hogy legyen nemzetünk és akarjuk, hogy legyen jövője. Nézzünk csak körül, a szomszédok mindegyike sokkal nagyobb hazafi, mint mi. Ezt a nemzettudatot nálunk folyamatosan le akarják nyomni, de hiába. Nem véletlen a düh, amely azok ellen irányul akik bennünk folyamatosan a bűnösség érzését akarják kelteni és el akarják venni identitásunkat. Drazsé úr mint mondtam árnyékra vetődött. Nagyon kevesen hiszik amit állít, teljesen súlytalan a hír, többen vannak azok akik szoci manipulációra gyanakodnak.”
 • 7. gjozsi88 2009. április 12. 11:35
  „pancser!
  Azért a Demeter, Kövér elvtársak koncepciós okokból hallgatnak a lehallgatási ügyről, pedig sokakat érdekelne a véleményük, azok után, hogy hallható volt a hangjuk!
  Érdekes, hogy a Fidesz kormány alatt nem volt ennyi zavargás, robbantgatás, persze tudjuk, hogy az akkori kormánynak nem volt érdeke koncepciós ügyeket kreálni, az eszetekbe sem jut, hogy az ellenzék érdeke a zavar keltés!
  Hogy ki juttatta ide az országot azon megint el lehet vitatkozgatni!
  Lehet mondani, hogy ezek kormányoznak 7 éve, de azok mindent megakadályoznak 7 éve, ráadásul az általad hivatkozott isrenadta nép, aki most megakarja mondani a tutit, nyakig eladósodott, mindenféle feleslegesnek tünő luxus kiadások miatt( Nagy értékü autók, lakások, LCD tv-k, legmodernebb telefonok, wellnes hétvégék, drága külföldi nyaralások...!)”
 • 6. pancser 2009. április 12. 10:44
  „4-nek! Olvastam Orwell, 1984 könyvét, abban szerepel a "gondolatbűn" fogalma. Ez az amit Drazsé úr emleget, hogy gondolatban ezt meg azt robbantani akartak, meg hogy megakarták ingatni a demokrácia alpjait. Szerintem, a társadalom többsége ezt tenné valóban azokkal akik az országot ide juttatták. Csakhogy mivel börtön ennyi nincs, GULAGra meg semmi esély, marad mindezt egynéhány balfácánra kenni. Ezt az ügyet lehet lobogtatni, vele ijesztgetni. De még ezt sem lehet, mert a bíróságoknak még van annyi mersze, hogy fityiszt mutatnak a kormányzati koncepciós szándékoknak. Muszáj nektek kedves "gjozsi88" a parzsat még mindig benzinnel locsolni?”
 • 5. patriot 2009. április 12. 09:19
  „Szilvásy "titok miniszter" távozása előtt gyorsan lebuktatja az általa létrehozott magyarok nyilai nevű (ál)terrorszervezetet, amit a szocialista érzelmű szavazótábor riogatására hoztak létre.

  Az összes "terrorcselekmény" egyetlen áldozata a visegrádi fideszes polgármester akinek ténylegesen leégett a háza egy Molotov koktéltól.
  Az összes többi amit baloldali politikus házára dobtak az fékezett égésű,és csak kizárólag hírcsináló koktélok voltak. Hiller házra leadott lövések idejében éppen nem tartózkodott a házban senki, hát ez kész szervezési csoda! :))”
 • 4. gjozsi88 2009. április 12. 08:55
  „pancser!
  Tudjuk, ez is balosok provokációja!
  Itt csak a balosok állítanak valótlant, rágalmazzák az ártatlanokat..!
  Jogállamról, annyit: a Fidesz kordonbontása jogtalan, törvénytelen a bíróság szerint, a cselekmény súlya társadalmilag veszélytelen, ezért csak figyelmeztetés! Mit vársz ezután a bíróságoktól????
  Persze a Gyurcsány az idióta, mert ezt sérelmezte!
  Az igazmondó Fidesz bejelenti, hogy van programja, tegnap a Fidesz alelnöke azt mondja, hogy megkezdték a tárgyalásokat szakértőkkel, hogy mit tegyenek a válság kezelés érdekében, hogy azonnal át tudják venni a kormányzást! Neked ebben is van logika!”
 • 3. mega 2009. április 12. 07:15
  „Teljesen nyilvánvaló ,hogy amit mondunk az nem igaz ...”
 • 2. pancser 2009. április 12. 07:11
  „Örülsz "miracle" ugye? Csak azt nem értem, hogyan lehet így nyilatkozni egy jogállamban. Biztos mindez az állítás? Árnyékra vetődtek megint, mint szoktak. Majd a bírói ítélet után tessék így beszélni!”
 • 1. miracle 2009. április 11. 19:31
  „Békés tüntetők.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Női holttesttet találtak a Dunában - tegnap még élve látták

Pénteken még sétálni látták a Duna parton azt a nőt, akinek holttestét szombaton délelőtt találták… Tovább olvasom