Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Bomba robbant Athén belvárosában

Bomba robbant kora reggel a görög főváros egyik legismertebb terén, egy belvárosi postahivatalban.
Az Elefterotüpia című napilap szerkesztőségét a robbanás előtt fél órával egy ismeretlen telefonáló tájékoztatta, hogy bombát helyeztek el a Szüntagma téri postán.
Robbanás történt reggel Athén belvárosi postahivatalában, a görög pénzügyminisztérium közelében - jelentette a rendőrség.

Egyelőre úgy tűnik, a Szintagma-tér közelében bekövetkezett detonációnak nem voltak áldozatai. Egy szemtanú azt mondta a görög televíziónak, hogy üvegcserepeket látott a robbanás helyszínétől több mint ötven méterre. A Mega kereskedelmi televízió közlése szerint gépkocsik gyulladtak ki és a vitrinek törtek be a detonáció következtében

A rendőrség és a Net közszolgálati televízió közlése szerint a robbanás előtt mintegy félórával az Elefterotípia című görög napilap szerkesztőségébe figyelmeztető telefonhívás érkezett, az ismeretlen telefonáló közölte: pokolgépet helyeztek el a gazdasági és pénzügyminisztérium épületében.

A rendőrség most csak anyit tud, hogy a robbanószerkezet mintegy 10, közepes méretű gázpalackból szerelték össze. Hogy ki áll a robbantás mögött, még nem tudni, így azt sem, hogy a detonációnak köze van-e a November 17. nevű görög radikális baloldali csoport tagjainak fellebbviteli peréhez. A terrorcsoport tagjainak fellebbviteli pere december 2-án kezdődött meg Athénben. A 15 elítélt közül 6 többszörös életfogytig tartó börtönbüntetést kapott 2003 decemberében, és a többieket is súlyos szabadságvesztésre ítélték.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

2007-től változik a beiskolázási rend

Egy törvénymódosítás miatt 2007-től az általános iskolák nem válogathatják meg, kiket vesznek fel. Tovább olvasom