Kisalföld logö

2017. 08. 17. csütörtök - Jácint 19°C | 30°C Még több cikk.

Bomba egy építkezésen - Csaknem kétezer embert érintett az épületek kiürítése

Mintegy 1800 embert érintett, hogy épületeket kellett kiüríteni a budapesti Szabadság téren talált bomba miatt hétfőn.

Mivel a bombát egy gázcsővezeték mellett találták, tűzoltók is biztosították a helyszínt - írta az OKF. A gázszolgáltatót is kihívták a vezeték kiszakaszolása miatt, ez azonban nem volt megoldható.

A környéken a lezárást fél négy körül feloldották, a lakók pedig visszaköltözhettek otthonukba.

Az OKF korábbi tájékoztatása szerint délelőtt 11 óra körül találtak bombát egy Szabadság téri építkezésen. A környéken "lakosságvédelmi okokból" ki kellett üríteni három lakóépületet, egy bankot és az amerikai nagykövetséget is.

Később az amerikai nagykövetség sajtóattaséja, Bradley Hurst is megerősítette a kiürítést, és elmondta, hogy a nagykövetség épülete a nap hátralévő részében zárva lesz, az ott dolgozókat már haza is küldték. Hozzátette, hogy terveik szerint kedden újra megnyitják a nagykövetséget.

A V. kerületi önkormányzat úgy tájékoztatta az MTI-t, hogy a Szabadság téri építkezésen közműcsere-munkálatok közben találták a második világháborús bombát.

A belvárosi önkormányzat mintegy ötven lakónak, akit a kitelepítés érintett, átmeneti elhelyezést biztosított a Kossuth téri házasságkötő-teremben.

A Honvédelmi Minisztérium sajtóügyeletese délután az MTI-nek elmondta: tűzszerészeik a bomba gyújtószerkezetét kiszerelték, és egy központi gyűjtőhelyre szállították.

Hozzátette: a Szabadság tér 13. szám alatt talált bombáról a rendőrök értesítették a HM tűzszerészeit. A környéket hatszáz méter sugarú körben lezárták és kiürítették. A sajtóügyeletes elmondása szerint az építkezésen egy szovjet típusú ötven kilós légi romboló bombát találtak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Meghalt az a kislány, aki egy nagykanizsai épületből zuhant ki

A nagykanizsai kórházban hétfő kora délután meghalt az a kislány, aki délben a város egyik… Tovább olvasom