Kisalföld logö

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -6°C | 1°C Még több cikk.

Bolondok éneke

Van egy hely, nem is olyan messze innen, ahol azok, akik számára túl kicsi ez a világ, összegyűlnek. Elbújnak, talán sokan azt mondanák. Elbújnak, mert félnek szembenézni a valósággal. De ez nem igaz. Ővelük fél szembenézni a valóság. Ki bolond és ki normális - csak nézőpont kérdése.
rendező: Bereczki Csaba, Suzanne Schifmann
operatőr: Nemes Tibor
díszlettervező: Esztán Mónika
jelmeztervező: Orosz Imre
zene: Szelevényi Ákos
producer: Bereczki Csaba
vágó: Pierre Haberer

szereplő(k):
Stéphane Höhn
Maia Morgenstern
Julie Depardieu
Eperjes Károly

Bánsági Ildikó
Andorai Péter
Gubás Gabi
Radu Amzulescu
Izidor Serban
Christian Charmetant
Victoria Cociaş
Petre Nicolae
Meleg Vilmos

A film sztorija

Zoltán Frimont fiatal, magyar származású francia orvos, az Orvosok Határok Nélkül szervezet munkatársa. Orvosnő feleségének társaságában épp egy romániai misszión vesz részt, amikor váratlanul összeomlik, és egy erdélyi elmegyógyintézetben találja magát. Rövid időn belül otthonossá válik neki a kórház, felfedezi a bolondok különleges világát, és ösztönösen úgy érzi, hogy odabent jobb, őszintébb világ veszi körül, mint azelőtt a "normális" életben. Elhatározza, hogy soha nem hagyja el a kórházat. Egy súlyos múltbéli teher azonban annyira nyomasztja, hogy az már egyre elviselhetetlenebbé válik, ezért rövid időre visszatér Párizsba. Úgy tűnik, hogy még korai volt: vissza kell térjen az erdélyi bolondok közé, hogy végleg leszámoljon a múltjával, és felfedje különleges titkát... www.port.hu

Kritikák

mozinet.hu - Tulu

"Túl sok a kérdés. Ki ez? Mit keres itt? Miért omlott össze? Milyen titkot
hordoz magában? Mit tudnak az orvosok? Milyen évet írunk? Miért beszél mindenki más nyelven? Ki az a rejtélyes öreg? Mi történt a feleséggel? Miért nem akar a főhős kimenni? Miért van ez a film is telenyomva magyar népzenével, mint egy csomó társa az idei Szemlén? Néhányra persze gyorsan választ kapunk, de a néző könnyen belefárad a nagy bizonytalanságba. TerryGilliam és David Lynch is gyakran használ elbizonytalanító hatásokat, de lenyűgöző vizualitásuk és groteszkbe illő fordulataik miatt nem veszítjük el érdeklődésünket. Itt ennek nyoma sincs. Helyette kapunk némi magyaros művészieskedést, némi multikulturális maszlagot, flashbackeket, népzenét és ennyi. A végén természetesen a titokra fény derül, de addigra már felettébb nehéz kitörölni az álmot a szemünkből. Állítólag a Bolondok éneke Bereczki Csaba önéletrajzi ihletésű filmje. Ha ez két órába sűrítve ilyen unalmas, akkor igazán nem irigylem a benn töltött hónapokért."
A teljes cikk

Nemzetközi filmtár

A film hivatalos honlapja
IMDb.com

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fiatalos, vidám kockások

Az örök divat kockás a ruhatárból lassan megint átlopakodik a trendi lakberendezésbe. A skót kockás… Tovább olvasom