Kisalföld logö

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -3°C | 5°C Még több cikk.

Bolgár várost vett egy brit milliomos

Egy egész várost vásárolt meg Bulgáriában egy Scott Alexander nevű milliomos. A brit férfi a tengerparti településért 3 millió fontot, vagyis több mint 1,2 milliárd forintot fizetett és a tervek szerint hamarosan újrakereszteli, természetesen magáról.
Nagy-Britannia legvitatottabb milliomosa újabb grandiózus tettre határozta el magát. Scott Alexander, aki egyszer 100 ingatlant vásárolt meg egy nap alatt, úgy döntött, megvásárol egy egész bolgár várost, méghozzá nem kevesebbért, mint 3 millió fontért, azaz több mint 1,2 milliárd forintért. Alexander úgy véli, a tengerparti üdülőhely mintegy ezer lakosa éppen úgy örül a sikeres vásárlásnak, mint ő, és azt reméli, lelkesen fogadják majd a névváltoztatás hírét is. A férfi ugyanis saját magáról Alexandernek kívánja elnevezni a falut, mondván, az eredeti bolgár név nehezen kiejthető, ráadásul meglehetősen vicces is.

A város mostani elnevezését a gazdag üzletember "kereskedelmi okokból" nem kívánta elárulni.

A Fekete-tenger partján fekvő települést hivatalosan Scott Alexander cége, az Ultimate Lifestyle Group Incorporated vásárolta meg, és a tervek szerint brit turistáknak alakítanak ki belőle üdülőtelepet. A milliomos biztos benne, hogy kiváló döntést hozott, mivel szerinte Bulgária 2007-es csatlakozása az EU-hoz hihetetlenül felviszi majd az ingatlanárakat. A szépészeti műtéteiről is híres, 31 éves Alexander úgy gondolja, a magas ár csekélység ahhoz képest, ha figyelembe vesszük, milyen gyönyörű aranylóak a bolgár tengerparti szakaszok, meleg van májustól októberig, ráadásul az ételek nem csak finomak, hanem fantasztikusan olcsók is.

A Manchesterben élő milliomos a tervek szerint apartmanokat, szállodákat, kaszinókat és szórakoztatóközpontokat építtet az üdülőparadicsomban. Könnyedén megteheti, hiszen a személyi tanácsadással, ingatlan- és autóvásárlással is foglalkozó cége igen népszerű a sztárok és a vagyonosak körében. Annak idején Tom Cruise is Scott Alexanderhez fordult, hogy helyzetgyakorlatokkal és tanácsokkal segítsen neki felkészülni a Mission Impossible 3. részére. Nem csoda hát, ha ilyen gazdag ügyfelekkel könnyedén megengedheti magának, hogy egy nap alatt nem hogy 100 lakást, hanem egy egész várost is vásároljon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megkezdődtek

a szóbeli érettségik

Folytatás az 1. oldalról. Tovább olvasom