Kisalföld logö

2016. 10. 28. péntek - Simon, Szimonetta 2°C | 14°C

Boldog ''ünnepet'' felirat

Méret:
a betűk mérete kb. 12, 5 cm.

Hozzávalók:

átmérő kb. 1 cm vastag faágak (erdei séta alkalmával gyűjthetjük össze); háncs; kockás anyag: piros fonal vagy vékony zsinór; kb. 1,40 m, átmérő 1,5 cm-es kenderzsinór; vatta; damil; kb. 1.00 m. átmérő 1,5 mm-es drót; ragasztópisztoly; fórúgép; átmérő 2 mm-es fúrófej.

Kivitelezés:

A nyomtatott betűkhöz vágjunk megfelelő méretűre az ágakat, és a 34-es függőknél leírtak szerint erősítsük őket össze. Az anyagból készült (kerekded) betűkhöz szabjunk 5 cm széles csíkokat: hossza az O betűhöz kb. 38 cm, az S betűhöz kb. 34 cm. A megadott méretek a varráshagyást tartalmazzák. A csíkok hosszanti szélét 0,5 cm-es varrásráhagyással varrjuk össze és fordítsuk ki. Az így kapott „csőbe" húzzunk megfelelő hosszúságú drótot, tömjük ki vattával, formáljuk meg az O, illetve az S betűt, majd behajtva varrjuk össze az anyag végét.

A kenderzsinórt tekerjük körbe fonallal, kb. 10 cm-re a két végétől sűrűn, Damillal varrjuk fel a betűket, a fából készült betűket szükség szerint fúrjuk át a damil átfűzéséhez. A masnihoz szabjunk ki 2 db 17 cm széles és 135 cm hosszú csíkot, a két végét ferdén vágjuk le. Stirceljük ki a csíkokat, varrásszélesség; 0,5 cm, kész szélesség; kb. 8 cm. Vasaljuk le a szalagokat, és kössünk masnit a kötél két végére.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

''A gyerekek kárpótolnak mindenért''

Három és fél évvel ezelőtt született egy ikerpár – történetük csak idáig hétköznapi. Az egyik… Tovább olvasom