Kisalföld logö

2018. 11. 13. kedd - Szilvia 9°C | 17°C Még több cikk.

Bokros szerint az MDF felismerte a benne rejlő lehetőségeket

Bokros Lajos szerint azok az értékek, az a program lehet a modern Magyarország megteremtésének útja, amelyet ő képvisel, és ezt felismerte a Magyar Demokrata Fórum (MDF) is.

Ez az oka annak, hogy a párt őt kérte fel listavezetőnek az európai parlamenti választásokon - mondta el Bokros Lajos a Magyar Telelívzó A szólás szabadsága című műsorában vasárnap este. A volt szocialista pénzügyminiszter úgy véli, "a puding próbája az evés", tehát ki fog derülni, hasznot vagy kárt okoz a pártnak, hogy őt jelölték a lista élére.

Bokros Lajos úgy látja, az a politikai értékrendszer, amelyet 14 éve képvisel, felértékelődött, azonban ezzel nem ő lett más, a kihívások változtak meg, más idők járnak. Úgy gondolja, a társadalomnak az a legfőbb érdeke, hogy minél előbb kiutat találjon a válságból, erre azonban a jelenlegi kormány nem alkalmas. "A mostani kormány nem válságkezelő kormány, ugyanis semmit sem kezel a válságon" - mondta a politikus. Az MDF ajánlatát megtisztelőnek és korrektnek tartja, és úgy véli, az általa képviselt program és a párt érdekei egy irányba tartanak. A volt szocialista pénzügyminiszter jelölése megosztja a Magyar Demokrata Fórumot: a választmány 48- 44 arányban döntött a Bokros vezette lista mellett, amelynek második helyén Habsburg György, ötödik helyén pedig Dávid Ibolya áll. A párt néhány meghatározó politikusa nem ért egyet ezzel a döntéssel.

Bokros Lajos
Bokros Lajos


Csáky András húsz év után határozott úgy, hogy elhagyja a pártot. Azt, hogy kilép- e a frakcióból, még nem tudni. Ha ez így történik, az MDF nehéz helyzetbe kerül, ugyanis ebben az esetben a képviselőcsoport létszáma a küszöb alá kerül, ezért keresniük kell valakit, aki csatlakozik hozzájuk. Csáky mellett Olajos Péter - európai parlamenti képviselő - is elhagyja a pártot. Bokros Lajos nem kívánta kommentálni a történteket, azonban annyit elmondott, hogy nem szeretne belefolyni az MDF belső ügyeibe. "A puding próbája az evés, lássuk meg, hogy mi történik a Pünkösd utáni héten"- mondta a politikus. Ügy véli, az emberek ismerik őt annyira, hogy tudják, amennyiben őt választják, nem zsákbamacskát vesznek. Az MDF listavezetője tiszteli azokat is, akik ragaszkodnak a régi rendhez és nem támogatják őt, de nem ért egyet velük: "Minden tisztelete azoké is, akik a 44 nem szavazatot adták le, bár nem volt igazuk. A XXI. század kihívásaira nem lehet többé XX. századi válaszokat adni"- mondta Bokros Lajos.

Olvasóink írták

39 hozzászólás
12
 • 39. load 2009. március 11. 11:58
  „Az ország gazdasága ment tönkre.
  A "nép" nem homogén egész.
  Van aki egészen jól gyarapodott az elmúlt években.
  Mások meg lecsúsztak.
  De ez már nagyrészt a hibás gazdaságpolitika és a politikai szempontok minden felettiségének következménye.”
 • 38. Hunicum 2009. március 11. 10:29
  „load4
  A baj azzal van, hogy közben a nép meg tönkrement!”
 • 37. load 2009. március 10. 22:04
  „36. pisti83
  Mondjál te is egy varázslót, aki majd rendbeteszi az ország dolgait, aztán majd mi is elmondjuk, hogy vele meg nekünk mi a bajunk!”
 • 36. pisti83 2009. március 10. 21:39
  „Úgy beszéltek Bokrosról mint egy csoda tévő emberről, aki jönni fog és megváltja Magyarországot.
  Pedig politikájának egész egyszerű a lényege. pl azzal kezdi hogy az össze hozzászólót és szüleit kiruggja /lehet hogy még engem is/ , mert hogy totál feleslege munkát végeznek ápolóként, könyvelőként vagy rendőrként. És már is is nőni fog a gazdaság. Refommot csinál akkor is ha mi /nem ő/ bele döglünk. Ha meg mégsem jön be amelynek azért most elég nagy a valószinösége. Akkor meg sory, A péniumát fel fogja venni.
  Ja és egyik tanárom mondta, hogy itt magyaroszágon mindenki reform párti mindaddig mig nem a saját székét ériti.”
 • 35. Goldmund 2009. március 09. 21:41
  „32.hsz-hoz:
  Sőt, még az is lehet, hogy elveszi a 65 év felettiek ingyenes utazását, amit egyébként Horn Gyula talált ki. Még a végén megérnénk, hogy a politika azt a réteget preferálja, amelyik megtermeli az ország kenyerét.”
 • 34. raffy 2009. március 09. 20:32
  „ibolya megmondta,bokros lajos tudására nem brüsszelben van szükség,hanem magyarországon.most akkor mi van?”
 • 33. kisördög77 2009. március 09. 19:32
  „bokros bajszú,nagy szemcsis: )”
 • 32. jockey 2009. március 09. 17:54
  „Mi lehetne egy újabb Bokros csomagban? Mindenkitől elveszi a 13. havi nyugdíjat. Helyes. Mindenkitől elveszi a 13. havi fizetést. Engem nem érint. Bevezeti a tandíjat. Jelenleg nem érint. Bevezeti a vizitdíjat. Nem járok orvoshoz, mert nem vagyok beteges. Megszűntethetné teljes egészében a gázártámogatást. Helyes. Radikálisan csökkenti a segélyeket. Sajnos úgysem meri meglépni, de nagyon helyes lenne. A 3. gyermek után már csak kizárólag adókedvezmény formájában legyen igénybe vehető a családi pótlék. Ez lenne a leghelyesebb, de ezt sem meri meglépni. Csökkenthetné a parlamenti és az önkormányzati képveselők számát. Rendkívül helyes lenne. Már az itt felsoroltakból megspóroltakkal - persze a pénzt helyesen felhasználva - el lehetne indulni a lejtőn felfelé, de nem kell félni, nem lesz ebből semmi. Igazmondó Ferenc annyira görcsösen ragaszkodik a hatalomhoz - a mi életünk árán is - hogy soha nem megy bele egy ilyenbe. Az MDF-nek meg az SZDSZ-nek semmi sem drága, nekik már úgyis mindegy. A Fidesz pedig miért szavazna meg egy szocialista politikust? Pedig lehet, hogy jót röhögnék egy újabb Bokros csomagon, főleg azon, hogy az MSZP-s szavazóbázis mennyire élvezné a megszorításokat. Végre egyszer az országban nem csak az adófizetők, hanem az ingyenélők IS szívnának.”
 • 31. load 2009. március 09. 15:35
  „19. Hunicum
  "Anno A Bokros- csomag se volt különb, mint a Gyurcsányé"
  Gyurcsány csomag nincs.
  Ő csak beszél róla, de lépni nem mer.
  A Bokros csomagot bevezették, végrehajtották, és egy éven belül növekedési pályára állította az országot.
  Csak ennyi a különbség.
  Bagatel.”
 • 30. Kami45 2009. március 09. 15:16
  „Nem elég a bajunk, még Bokrost is a nyakunkra ültetnék. Tőle csak további kifosztásunk várható, nem az ország rendbe tétele.”
 • 29. load 2009. március 09. 14:54
  „28. albatrosz
  Ha a kérdést úgy teszed fel, hogy államcsőd, vagy Bokros, melyiket választod?
  Mert a Reform Szövetségen és Bokroson kívül itt más még nem állt elő értékelhető válságkezelő programmal.”
 • 28. albatrosz 2009. március 09. 13:53
  „B.Lala miniszterelnök? Már csak ez hiányozna! Már egyszer lealázta a bérből és fizetésből élőket a kisvállalkozókat,sőt a mezőgazdaságból élőket is.”
 • 27. LAZA 2009. március 09. 13:53
  „Tényleg most érdemes nézni fletót meg a mögötte ülő női szekciót!
  Mintha lefagyott volna arcukról az állandó vigyor!Talán csak Jánosi képviselő tekintetében bujkál a káröröm!
  Rajta nm csodálkozom.Talán azon kevesek közé tartozik aki egy leendő és megújúló MSZP-ben ismét zászlóvivő lehet.
  fleto rajta is úthengerként keresztül gázolt!”
 • 26. LAZA 2009. március 09. 13:35
  „Akkoriban szakszevezeti vezetőként élesen tiltakoztam a csomag bevezetése ellen!
  Az is igaz,hogy jónéhány tételét az alkotmánybíróság megsemmisitette.
  A lényege viszont megmaradt és hatása azóta is megosztja az országot!
  Azonban az azt követő gazdasági fellendülés vitathatatlan!Úgyan úgy mind Bokros Lajos szakértelme és nemzetkőzi elismertsége!
  Most a FIDESZEN a sor és most tényleg szint kellenek vallani!
  Mit akarnak?
  A tényleges hatalomra még várniuk kell!
  Akkor pedig gyurcsány vagy Bokros?
  Ők dönthetnek!
  Koka most beszél egyértelmü,hogy minden a FIDESZ-en múlik!”
 • 25. pisti83 2009. március 09. 13:03
  „Nem egészen értem, hogy Bokros most EP képviselő vagy miniszterelnök akar lenni. Meg még azt sem, hogy Bokros Brüsszelből hogy fogja Magyarosságot a helyes útra vezetni.
  A Bokros-csomag jó lett volna a gazdaságnak? Hát ezt kötve hiszem, ugyanis ha emlékeztek még nagy részét az alkotmánybíróság megsemmisítette.
  Szerintem lesz MSZP -SZDSZ -MDF kormány csak akkor már az MDF egyedül Ibolyából fog állni. Szegény Antall forogna a sírjában.”
 • 24. LAZA 2009. március 09. 12:37
  „Szóval azért már körvonalazódik ez az egész furcsa házasság valódi célja!
  Könnyen lehet,hogy a nevezett úriember személyében tisztelhetjük Magyarország (nem is oly távoli )leendő Miniszterelnőkét!Bizony,bizony emlékezzünk csak Megyesi taccsra tételére.Néhány nap leforgása alatt eldőlt a sorsa.”
 • 23. lHunter 2009. március 09. 12:08
  „Ezt az öntelt paprikajancsit!”
 • 22. mindigatutit 2009. március 09. 11:53
  „lehet a bokros-t szidni,de szerintem ő az egyetlen ember(talán még járai),aki következesen mondja,hogy mit kellene csinálni.tudomásul kell vennünk,hogy mi a nép fogunk szívni,akárki is kerül hatalomra.nekünk mindig az a bajunk,hogy visszafelé nézünk sohasem előre.”
 • 21. fortuna54 2009. március 09. 11:40
  „Bokros ur jó fej.Már biztos kiszámolta,hány eurot kereshet brüszelben.”
 • 20. Hunicum 2009. március 09. 11:13
  „Azt elfelejtetem leírni, hogy nem nagy kunszt úgy többletbevételre szert tenni, hogy elvesszük a néptől ami hiányzik. Ehhez nem kell különösebb értelmi szint.
  Lehet, hogy kis időre jót tett a magyar gazdaságnak, de az emberek életszínvonala a béka segge alá sűllyedt.
  A kormány legyen a nemzetért (ezt a szót még egy balos politikustól nem hallottam!) és ne a nép éljen csak azért, hogy egy ország vergődjön!”
39 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Konstruktív bizalmatlansági indítványt javasol Dávid Ibolya

Konstruktív bizalmatlansági indítványt javasolt Dávid Ibolya, az MDF elnöke hétfőn a parlamentben. A… Tovább olvasom