Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Bokros szerint aljas támadások érték az utóbbi napokban

Közleményben cáfolta Bokros Lajos, az MDF EP listavezetője azokat a sajtóban megjelent híreket, amelyek arról szóltak, hogy korábbi állításával ellentétben tagja volt az MSZP-nek, vagy hogy szombaton azt nyilatkozta, hogy elmegy az MSZP kongresszusára.

Bokros Lajos közleményében leszögezi, sokféle találgatás kapott lábra személyéről az elmúlt napokban, de nem fogja hagyni, hogy ilyen "lényegtelen és kisstílű ügyek" eltereljék a figyelmet a valódi kérdésről, a válságkezelésről.

Bokros Lajos azt írja, hogy az elmúlt napokban megtapasztalta, hogy milyen alantas támadások érhetnek egy őszinte embert a politika világában.

Az MDF EP - listavezetője a közleményben ismét cáfolta a Hírszerző értesülését, miszerint 1996-ban belépett a kispesti MSZP-be, és azt is, hogy szombaton azt nyilatkozta, hogy elmegy az MSZP kongresszusára.

Bokros Lajos úgy fogalmaz: nem hagyja, hogy ilyen lényegtelen és kisstílű ügyek eltereljék a figyelmet a valódi kérdésről: kinek és milyen programja van a válságkezelésre.

Az MDF által miniszterelnöknek is javasolt egykori pénzügyminiszter közleményében kitér arra is, hogy ha hétfőn nem sikerült feloszlatni az Országgyűlést, az MDF egyeztetést kezdeményez az ellenzéki pártokkal, hogy közös miniszterelnököt jelöljenek.

"Ha mégsem alakul ki többség, az MDF és jómagam akkor sem kívánok részt venni az MSZP hatalmi játékában" - fogalmaz Bokros Lajos.

Hozzáteszi, hogy más párttal is csak akkor hajlandóak együttműködni, ha a programjuk a nemzet érdekében nem tartalmaz semmilyen, az állampolgárokat megtévesztő vagy a válságot elmélyítő elemet.

Olvasóink írták

43 hozzászólás
 • 43. info2009* 2009. március 23. 17:16
  „Ebredjunk fel emberek! Brusszel mar jo nehany hettel ezelott kijelolte, hogy ki lesz a kovetkezo baloldali miniszterelnok (Brusszel a baloldalt kedveli...) Bokros Ur!

  Brusszelnek olyan miniszterelnok kell, aki kiveri a magyarokbol azt, amit Ok akarnak. Gyurcsany nem akarta vagy nem tudta teljesiteni kivant reformokat, igy egy bevalt ferfiu kell. Bokros ugye mar egyszer bizonyitott. Diktatorikus Europaban elunk, ha meg nem lenne vilagos. A Vilagbanki "hitelek" rabszolgasorba sodorjak hazankat.

  Gyurcsany lemondasaert csereben, az europai szoc part elnoke lesz. Micsoda karrier.”
 • 42. radír 2009. március 23. 08:28
  „Aki azt hiszi, hogy az az egyetlen megoldás, hogy adókat emelünk és mindent megadóztatunk, direkten az emberek zsebéből elvonunk az nagyon rossz úton jár. Az államháztartási reformról már 30 éve beszélnek, a korrupció...., a nemfizető "pénzeltüntető" fővállalkozók....”
 • 41. pmfc 2009. március 22. 23:29
  „Én azt gondolom ma rossz úton jár az, aki Bokrost szapulja. Bokros abban a helyzetben, amiben az ország akkor volt megtette amit sajnos tennie kellett. És az is biztos, hogy a Fidesz ennek alapján kezdhetett neki a programja végrehajtásának 1998-ban. De ugyanakkor azt sem szabad elvitatni, hogy azok a lényegi intézkedések amit a Fidesz tett megteremtett a helyzetet, hogy 2002-ben mi voltunk az elsők közép európában. Érdemes az adatokat böngészni 1998-2009ig. Elképesztően világos:

  A magyar GDP 2002-ig végig a régió szintje felett volt, onnantól alatta.
  államadósság 2002 és 2005 alatt 98-as szintre zuhant vissza
  munkanélküliség 2002: 5,7% 2006: 7,5%

  Szóval én nem Bokrost és főképp nem Orbán okolnám azért mert tönkrement az ország. 1997-2002ig, az ország elindult egy felfelé vezető úton. Ami ma Magyarországon van, azért azok a kormányok a felelősek, akik képesek voltak "másfél két évig" NYILTAN semmit tenni.”
 • 40. load 2009. március 22. 21:46
  „37. Kami45
  Na jó!
  Maradok a korábbi megszólításnál.”
 • 39. tibi-a 2009. március 22. 21:43
  „1990 és 1995 között a Budapesti Értéktőzsde elnöke, ezzel párhuzamosan 1990 és 1991 között az Állami Vagyonügynökség vezetője, majd 1991 és 1995 között a Budapest Bank elnök-vezérigazgatója volt.

  Aki kételkedik tudásában!
  Mikor kezdődtek a legnagyobb lopások? az vagyon ügynökségnél?
  Mennyi milliárddal kellett a bankot kisegíteni az adóforintjainkból?

  A komcsi-zsidók egyik messiása!
  Ha ezek az akxxxxfára való gaz-élőlények, nem teszik tönkre hazánkat nem itt lennénk!
  Nem lett volne se pufajkás,se néró!”
 • 38. Kami45 2009. március 22. 21:32
  „36. hozzászólás tibi-a 2009.03.22. 21:11
  "Bokros hazudott és hazudik! egyfolytában. A Horn-kormányból történt távozásom után Washingtonba, a Világbankhoz mentem dolgozni"
  Ez sem igaz, először Horvátországba hívták, de előterjesztette áldásos "reform" terveit és akkor rövid úton megszabadultak tőle. Ott nem voltak olyan hülyék, hogy ne vegyék észre, csak tönkre teszi az országot, mert igaz az a mondás "ha szegény a lakosság, szegény az ország."”
 • 37. Kami45 2009. március 22. 21:25
  „34. hozzászólás load 2009.03.22. 21:05
  "A stabilizációt megoldotta, de Horn választásokra készült, így a reformokra már nem jutott ideje."
  Szerencsére, a "stabilizációját" is alig éltük túl, a "reformjait" elkerültük, mert abba úgy is beledöglöttünk volna. Sajnos csak elvtársaidnak tett jót, mert amit tőlünk elvett azt ők ellopták. Különben az én értékrendemben a "reform" nem más kifosztását jelenti, mint nálatok és elvtársaidnál!!”
 • 36. tibi-a 2009. március 22. 21:11
  „Bokros hazudott és hazudik! egyfolytában.
  Hazudott Bokros Lajos a Hírszerzőnek adott interjújában, amikor "legendának" minősítette, hogy 1996-ban belépett volna az MSZP kispesti szervezetébe. Bokrost saját, 1996-ban a Mozgó Világnak adott nyilatkozata, valamint a kispesti szocialisták elnöki tisztségét 1996-ban és ma is betöltő Burány Sándor cáfolja.
  "Az MSZP-be való belépésem legenda. Nem léptem be sem a szocialista pártba, sem máshová. A Horn-kormányból történt távozásom után Washingtonba, a Világbankhoz mentem dolgozni" - ezt mondta az MDF EP-listavezetője a Hírszerző MSZP-tagságát firtató kérdésére egy néhány nappal ezelőtti interjúban, amelyben egyébként hazugsággal vádolta a teljes magyar politikai elitet. (Akárcsak Gyurcsány. Ismerős, nem? - a szerk.)
  Bokros azonban - mily meglepő - nem mondott igazat. Az első erre utaló jel egy 1996-ban, a Mozgó Világban megjelent interjúja volt, amit az azóta elhunyt Bossányi Katalinnak adott. A beszélgetés vége a következőképpen festett:
  - S miért lépett be a kispesti MSZP-be? Ez az "utolsó bosszúja"?
  - Ellenkezőleg: ez megint erkölcsi állásfoglalás a részemről. Mivel az MSZP-ben vannak számosan, akik támogatnak, úgy érzem, hogy kötelességem viszonozni ezt a támogatást. Ezért a jövőben azon fogok munkálkodni, hogy ismereteim átadásával, ha kell, speciális képzéssel felkészítsem rá a baloldali gondolkodású fiatal szakembereket, hogy profibb módon tudjanak politizálni.
  - De ezért miért kell Kispesten pártmunkáskodnia?
  - Nem kell. De nem a politikai konjunktúra miatt döntöttem így. Én akkor lépek be az MSZP-be, amikor sokan éppen kifelé tartanak...
  Burány is cáfol
  Bokros két nappal ezelőtti kijelentését saját 1996-os nyilatkozatán kívül cáfolta Burány Sándor, az MSZP kispesti elnöke is, aki 1989-től megszakítás nélkül vezeti a XIX. kerületi szocialistákat, tehát 1996-ban is helyi elnök volt. Burány a Hírszerzőnek megerősítette: Bokros 1996-ban valóban belépett az MSZP-be, majd néhány évvel később - mivel nem fizetett tagdíjat és nem vett részt a helyi pártéletben - párttagsága megszűnt. Burány Sándor a lap érdeklődésére elmondta: szocialista politikusként és a kispesti szervezet elnökeként egyaránt "kellemes emlékeket őriz" az MDF mai EP-listavezetőjéről, és sajnálja, hogy Bokrost "megcsalta az emlékezete".
  Bokrost megkísérelték szembesíteni az őt cáfoló korábbi interjújával és Burány nyilatkozatával. Megkeresésükre annyit reagált, hogy fenntartja két nappal ezelőtti állítását, miszerint nem lépett be az MSZP-be, és "nincs ideje foglalkozni" ezzel a kérdéssel.
  (Hírszerző nyomán)”
 • 35. load 2009. március 22. 21:11
  „33. gagarin
  Járait kommunistának tartod-e?
  Mert az volt.
  Bokros után a neve is felmerült, mint lehetséges pénzügyminiszter a Horn-kormányban.
  Aztán az Orbán-kormányban kötött ki.”
 • 34. load 2009. március 22. 21:05
  „32. Kami45
  Vedd a fáradságot és olvasd el ezt:
  http://www.origo.hu/uzletinegyed/hirek/hazaihirek/20020418bokroscsomag.html
  A lényeg - amit mondhatnék - benne van.
  Voltak vitatható inézkedései - amit valószínű már ő sem ismételne meg - de az eredmények őt igazolták.
  A stabilizációt megoldotta, de Horn választásokra készült, így a reformokra már nem jutott ideje.
  Mennie kellett.
  Politikusnak nem jó.
  De nem is az.”
 • 33. gagarin 2009. március 22. 21:04
  „Nagy a baj egy két fejbe! Miért nem lehet megérteni,hogy a volt,mai kommunisták tették tönkre kis hazánkat? Meggyőzni nem itt kell,hisz 60 évig nem sikerült a pirosszemüeket,de szeretném látni az itt piroskodók hogy élnek! TÉNYEK TÉNYEK TÉNYEK TÉNYEK!!!! Nekik csak abból a táborból van ismerősük?”
 • 32. Kami45 2009. március 22. 20:58
  „30. hozzászólás load 2009.03.22. 20:34
  "Bokros mikor vitte csődbe az országot?"
  Magyarázd el nekem mint tudatlan seggfejnek, hogy mi oly sok jót tett az ország és lakosság érdekében???? Mert, én csak, a rombolására emlékszek!!!”
 • 31. gulyas 2009. március 22. 20:41
  „Olyan miniszterelnökre van szükség , akit a pénzvilág hitelesnek tart és elfogad. Nem szabad, hogy un. politikus legyen, mert az soha nem rak rendet.”
 • 30. load 2009. március 22. 20:34
  „29. Kami45
  Bokros mikor vitte csődbe az országot?
  Csak érdeklődöm.”
 • 29. Kami45 2009. március 22. 20:32
  „28. hozzászólás load 2009.03.22. 20:17
  Egy ilyen seggfejtől ezt hallani felér egy dícsérettel.
  Lehet, hogy igazad van és egy seggfej vagyok, de nagyon tele van a liberóm olyan emberekkel, akik még mindig az ország és a lakosság tönkretevőire akarják bízni az ország jövőét. A verseny szférában ez úgy működik, hogy aki csődbe viszi a vállalatot, azt rövid úton kirúgják és keresnek olyat aki rendbe teszi.”
 • 28. load 2009. március 22. 20:17
  „26. Kami45
  Egy ilyen seggfejtől ezt hallani felér egy dícsérettel.
  Még véletlenül sem szeretnék egy véleményen lenni veled.”
 • 27. zotyo 2009. március 22. 20:12
  „Nem akármilyen gyomor kell ahhoz hogy a két oldal hozzászólását olvassa az ember!Nem a mondandó hanem a stílus!Ilyen hozzá állással nem is fog előre lépni az ország hisz mi csak mindenkit szidunk csak a mi kis életecskénkbe ne nyúljon senki!Ha pedig enélkül akarják akkor menjenek ki továbbra is az utcára és mocskolják egymást,de nagyon sokan vagyunk akik normális változást akarunk!Lehet hogy nem Bokros kell hozzá, de kell egy feri és viktor mentes ember!!A mocskos emberek pedig nem csak a parlamentben vannak hisz csak olvasni kell némelyek hozzászólását!Nagyon mocskolódó lett a hozzászóló rovat!”
 • 26. Kami45 2009. március 22. 20:08
  „23. hozzászólás load 2009.03.22. 19:57
  Az általad istenített Bokros ép olyan barom mint te!!!”
 • 25. Primax 2009. március 22. 20:05
  „"Cancer" #20-nak !
  Tévedsz : rengeteg adót fizetnek az alkalmazottak és a főállásúak.
  Sokat, de nem eleget azok, akik "vállalkoznak".
  Nemzeti sport lett az adó,- és járulékelkerülés.
  Tisztelet a kivételnek.”
 • 24. TakácsTamás 2009. március 22. 20:03
  „Igazad van KAP! A Fidesz annyiban felelős, hogy nem irtotta el ezeket a mocskos kommunistákat akkor, amikor kellett volna. De a gazdasági csődért, a morális leépülésért az MSZP a felelős.”
43 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Konstruktív bizalmatlansági indítvány: április 6.

A MSZP-s képviselők a jelenlegi tervek szerint április 6-án hétfőn nyújtják be a parlamentnek a… Tovább olvasom