Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 27°C Még több cikk.

Bokrétaünnep Győrszentivánon

A hagyományoknak megfelelően bokrétaünnepen köszöntötték a győrszentiváni közösségi ház építőit, miután elkészült a létesítmény „legmagasabb pontja” is. A többfunkciós intézményt jövő nyáron birtokba vehetik a szentivániak.
Befejezték Győrszentivánon az építők az iskolaépület új szárnyát, tető alá került a csarnoképület, megkezdődtek a belső szerelési, falburkolási munkák is. Ebből az alkalomból tartottak bokrétaünnepet – az építőket Németh Zoltán alpolgármester köszöntötte –, egyúttal lakossági nyílt napot, amelyen az érdeklődők a helyszínen ismerkedhettek a munkálatokkal, s azzal, milyen is lesz tulajdonképpen a jövő nyárra elkészülő többfunkciós kulturális és közösségi tér.
A tervpályázatot a győrszent-

iváni közösségi ház létesítésére még 2003 őszén írták ki, a zsűri a CZITA Építésziroda Kft. terveit fogadta el. A 781 millió forint címzett állami támogatásból és 90 millió forint győri önkormányzati pénzből megvalósuló létesítmény beruházója – a közbeszerzési eljárás eredményeképpen – a Veszprémber, kivitelezője pedig az Integrál-H zrt. lett. A kiviteli szerződést idén január 30-án írták alá.
A létesítmény két részből áll. Az egyik: az általános iskola meglévő egyszintes öltözőszárnyára új emelet kerül, ott klub és szakköri termek lesznek. A másik rész: a meglévő tornateremhez összekötő folyosóval csatlakozó, összenyitható, flexibilis terekből álló csarnoképület. Néhány jellemző adat: a tervezett beépítés nettó alapterülete 2571 négyzetméter. A csarnok nettó alapterülete 2250 négyzetméter, magassága 7,98 méter. A zöldterület a beépítés után több mint 10 ezer négyzetméter.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Decemberi letölthető észjátékok!

Folytatódik Sárdi Tibornak, az "Ész Ász Top 100" játék győztesének letölthető feladvány-sorozata. Tovább olvasom