Kisalföld logö

2018. 07. 21. szombat - Dániel, Daniella 17°C | 30°C Még több cikk.

Bohókás fém mécsestartó

Meleg, barátságos hangulatot áraszt ez a fémfóliából hajtogatott mécsestartó.

Hozzávalók: aranyszínű fémfólia, 2 db kis aranycsengő, vékony aranydrót, sniccer (barkácsszike), vékony szög és kalapács

Elkészítés: rajzoljunk a fémlapra egy 7*7 centis négyzetet - ez lesz a mécsestartó alapja -, majd a négy oldalával szomszédos további négy, szintén 7*7 centiméteres négyzetet is. Két szembelévő oldal tetjére rajzoljunk egy-egy szabályos háromszöget. Ollóval vágjuk ki a körvonalakat.

A leendő mécsestartó négy oldalára rajzoljuk fel a kivágandó mintát - ez lehet csillag, fenyőfa, hold, stb. - és sniccerrel, kemény alapon vágjuk ki. Viygázat, ez a művelet nagy odafigyelést igényel, mert a szike könnyen megszalad a fémben! 

 MÉG TÖBB KARÁCSONYI BARKÁCSÖTLET >>

A leendő oldallapok felső sarkára üssünk lyukat a szöggel, hogy rögzíteni tudjuk egymáshoz az oldalakat. Tegyük meg ezt a háromszögek felső csúcsán is, hogy fel tudjuk akasztani a csengőket.

A hajtásvonalakra fektessünk vonalzót, s annak mentén hajtsuk fel az oldalakat, majd szintén vonalzó mellett hajtsuk vissza a két háromszöget. 

A lyukakba fűzzünk vékony ezüstdrótot és rögzítsük az oldalakat egymáshoz! Ugyanígy akasszuk fel a visszahajtott háromszögek csúcsára a kis csengőket. Végül helyezzünk teamécsest a tartóba!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fiatalos, vidám kockások

Az örök divat kockás a ruhatárból lassan megint átlopakodik a trendi lakberendezésbe. A skót kockás… Tovább olvasom