Kisalföld logö

2017. 11. 22. szerda - Cecília 4°C | 11°C Még több cikk.

Bohócdoktorok a gyógyító nevetésért

Győrbe látogatott Dr. Albert Royaards, a Piros Orr Alapítvány igazgatója, aki három és fél hónap alatt kétezer kilométert tesz meg gyalogosan, hogy számos településen adományokat gyűjtsön a szervezetnek. A bohócdoktorok azért látogatják a kórházakat, hogy megnevettessék az ott fekvő gyermekeket.

Vidám rendelés a kórházban
Royaards úr csütörtökön Győrbe ért, pénteken Héderváron, szombaton Mosonmagyaróváron, vasárnap pedig Hegyeshalomban beszél tevékenységük fontosságáról. A győri látogatás azért is különleges volt, mert Budapest után itt alakul meg a vidéki nagyvárosok közül elsőként a helyi bohócdoktorcsapat. Már zajlik a válogatás, s a tervek szerint nemsokára meg is kezdik a „ rendelést ".

A szervezet holland igazgatója jogász-közgazdász, aki hat éve idejének jelentős részét Magyarországon tölti. Két esztendeje aktívan dolgozik azért, hogy anyagi támogatást szerezzen az alapítványnak, melynek munkatársai bohócdoktorokként csalnak mosolyt a kórházban kezelt kicsik számára. Dr. Albert Royaards idén május elsején indult el gyalogtúrájára Sárospatakról. A Bükkön, Mátrán történő átkelés után a Duna és a Rajna vonalát követve Ausztrián és Németországon keresztül jut el Hollandiába. Naponta 25 kilométert tesz meg, heti egy nap pihenővel, s tervei szerint augusztus közepére ér Utrechtbe. A holland igazgató két módon gyűjt pénzadományokat. Egyrészt írásos ígéretei vannak magánszemélyektől, vállalatoktól és intézményektől, hogy minden megtett kilométer után bizonyos összeget utalnak át az alapítványnak. Másrészt pedig az érintett települések vezetőinek segítségével szervezett közös vacsorák során további tám ogatásokra számít.
Győri látogatása alkalmával tegnap este az egyik étteremben műsorral egybekötött jótékonysági estet hívott életre a győri önkormányzat, melynek a költségekkel csökkentett bevételét a szervezetnek utalják át. Ennek azért is van aktualitása, mivel Budapest után a vidéki városok közül elsőként a kisalföldi megyeszékhelyen kezdik meg néhány hónapon belül „ rendelésüket " a bohócdoktorok.
Dr. Albert Royaards ma Héderváron, holnap Mosonmagyaróváron, vasárnap pedig Hegyeshalomban népszerűsíti e jótékonysági mozgalmat. 
 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mindenkivel szót értek

A szegedi bölcsészkar angol tanszékén negyedszázaddal ezelőtt műfordítást tanító Göncz Árpádot… Tovább olvasom