Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Bográcsban rotyogtatott gyönyör

A Nyúli húsvét egyre nagyobb rangot vív ki magának az országos tavaszi ünnepségek között.

A Kisalföld receptjei könyv ünnepélyes bemutatóját május elejére tervezzük. A pontos időpontról természetesen értesítjük majd olvasóinkat, hogy akik szeretnék dedikálni és dedikáltatni a könyvet, azon részt tudjanak venni.
Nevét és hírét már szinte mindenütt ismerik. Idén a Kisalföld és A Kisalföld receptjei könyv kiadását segítő mesterszakácsok Pető István vezetésével extra meglepetéssel is szolgáltak a népünnepélyre látogatóknak. Bográcsban rotyogtatott gyönyört szolgáltak fel.
„Hát ilyen finomat már régen ettem bográcsból" – dörmögött jókora bajusza alá az egyik idősebb úr, míg a másik kenyérrel törölte ki tányérját. „Van még abban az óriási üstben" – szóltak rá, mire ő hamiskás mosollyal válaszolt: „Tudom én azt jól, de minden cseppjéért kár."

A bográcsnak nagy sikere volt. Pető István amolyan egyszemélyes komandóként hozta az üstöt, a főzésre alkalmas eszközt, a hozzávalókat pedig mesterszakács barátai készítették elő. Az ízek harmóniája, az enyhén csípős gulyás láttán még a nap is kidugta a fejét a felhők mögül.
„A hozzávalókat külön hoztam, itt egybefőzöm őket – mesélt a gulyás titkairól Pető István. – Fontos a babgulyásnál, hogy megfelelően sok zöldség kerüljön bele. Többfajta húst válogattunk össze, hogy igazán finom legyen."

Az lett. Fogyott is rendesen, a gulyásért befizetett pénzből pedig a Nyúli húsvétokat szervező alapítvány gazdagodott. Akárcsak A Kisalföld receptjei könyv eladásából származó jutalékból. A Nyúli húsvéton majdnem félszáz könyv talált gazdára! Voltak, akik a gulyást szürcsölve már azt olvasgatták ki belőle, milyen süteményt készítenek jövő vasárnap.

Az ünnepségen könyvet vásárlók is hozzájárultak ahhoz, hogy még országos méretekben is elképesztő számú könyv keljen el. A megjelenés előtt már túljutottunk a háromezres megrendelésen, most, hogy igazából két napja van a piacon A Kisalföld receptjei, már a négyezres határt súroljuk a vételre jelentkezők számát tekintve.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

SMS 04.27.

Tovább olvasom