Kisalföld logö

2017. 02. 20. hétfő - Aladár, Álmos 0°C | 9°C Még több cikk.

Bocsánatkérést vár Lázár Jánostól az MSZP

Az MSZP a honvédség és a rendőrség állománya nevében bocsánatkérésre szólította fel Lázár Jánost, a Fidesz frakcióvezetőjét.

Harangozó Tamás, az MSZP elnökségi tagja szerdai budapesti sajtótájékoztatóján hangsúlyozta: a fideszes politikus keddi parlamenti felszólalásában az összes rendőrt megsértette azzal, hogy az egész állományt "szervezetében és szellemiségében is" a kommunista rendszerben újjászervezett rendőrséggel azonosította.

Az országgyűlési képviselő hozzátette: Lázár János a "lex Borkai néven ismert" alkotmánymódosítás általános vitájában tartott expozéjában emellett megkérdőjelezte a jelenlegi rendőri és honvéd vezetők szakmai életútját, illetve hazájuk iránti elkötelezettségét is, holott ők "életük és testi épségük veszélyeztetésével esküdtek fel hazájuk szolgálatára".

Harangozó Tamás szerint az általuk vitatott kijelentések azért is elfogadhatatlanok, mert a rendőrség, azon belül is különösen a tiszthelyettesi állomány átlagéletkora nem éri el a 30 évet sem.

Az MSZP úgy gondolja, Lázár Jánosnak bocsánatot kell kérnie a rendőrségi vezetőktől, közülük is kiemelten az elmúlt hetekben kinevezett országos rendőrfőkapitánytól, illetve az 1990 előtt is rendőrként dolgozó Pintér Sándor belügyminisztertől.

A Fidesz az említett alkotmánymódosítással azt a lehetőséget kívánja elvenni a katonáktól, a rendőröktől és a titkosszolgáktól, hogy pályájuk elhagyása után képviselőjelöltként indulhassanak a választásokon - emlékeztetett a szocialista politikus.

A képviselő szerint Lázár Jánostól, illetve pártjától már az előző kormányzati ciklusban sem volt ismeretlen a rendőrség támadása. Harangozó Tamás a rendőrséggel való "fizikai szembeszegülés" példájaként említette a Fidesz 2007-es Kossuth téri kordonbontását.

Kiemelte: a kétharmados parlamenti többséget szerző frakciószövetség kormányra kerülve sem viselkedik felelősségteljesebben, hiszen továbbra is "mindenkit meg akar semmisíteni, aki neki nem tetszik".

Az Országgyűlés kedden folytatta le annak a Lázár János és a szintén fideszes Kocsis Máté által kezdeményezett alkotmánymódosításnak az általános vitáját, amely szerint a honvédség, a rendőrség és a nemzetbiztonsági szolgálatok hivatásos állományú tagjai leszerelésüket követően csak három évig nem lehetnének polgármester- vagy képviselőjelöltek.

Olvasóink írták

 • 4. GYMS 2010. július 17. 13:26
  „MSZP: "Lázár! Kérj bocsánatot!"

  Lázár: "Hogy ezeknek a semmirekellő, nemzetrontó, 8 évig az országot padlóra küldő börtöntöltelékeknek a kérésére bármiért is elnézést kérjek?!
  Már bocsánatot kérek..."

  :DDD”
 • 3. janika 2010. július 15. 17:05
  „A zsidó spekulánsoknak semmi sem drága!”
 • 2. meir 2010. július 15. 14:57
  „1-es!
  gyermekem!!
  ahhoz hogy valamit fel lehessen vasarolni,ahhoz KELL az ELADNI Vagyo is!!!
  a vasarlas meg sulyos milliardokba kerult!! ki fizetne vissza?????Te???”
 • 1. janika 2010. július 15. 13:13
  „Szerintem a "Honvédségnek" nevezett katonaságot át kellene képezni redőnek! Hisz hon védelmére már rég nem alkalmasak a felvásárlók ellen. Viszont a spekulánsok és a fehérgalléros bűnözők elfogására alkalmasak lehetnének. Politikusnak pedig csak akkor lehetnének, ha eltörölnék a mentelmi8 jogot és beállítanák az alkalmatlanság miatti visszahívásokat! Ami természetesen a többire is alkalmazható lenne!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Class FM: érvényes a szerződés

Szerdán a Fővárosi Itélőtábla ítéletet hozott a Danubius Rádió és a Sláger Rádió által az Országos… Tovább olvasom