Kisalföld logö

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett -3°C | 6°C Még több cikk.

BKV: másoknak is intézhetett végkielégítést Szalainé?

A BKV nem tud arról, hogy volt humánpolitikai igazgatója, Szalainé Szilágyi Eleonóra másnak is intézett volna nagy összegű végkielégítést - mondta Bolla Tibor.


Vasárnap, 20:53

Bolla Tibor, a BKV gazdasági vezérigazgató-helyettese vasárnap közölte: Szalainé humánpolitikai igazgatóként minden ilyen jellegű iratot átfuthatott, de nem tudnak arról, hogy  bárkinek is elintézett volna valamilyen végkielégítést.   

A vezérigazgató-helyettes arra a kérdésre, hogyan kerülhetett a  volt igazgató otthonába több szerződés is, azt mondta, nem tudja  ennek a magyarázatát.  

Az MTV Híradója szombaton arról számolt be, hogy értesüléseik  szerint több száz hr-szerződést találtak a rendőrök Szalainé  Szilágyi Eleonóra lakásán, így nem csak magának intézhetett el több  tízmillió forintos végkielégítést.  

Az igazgató végkielégítésére és tovább foglalkoztatására 2009  júliusában derült fény, amikor a Magyar Nemzet azt írta: a  humánpolitikai igazgatónak hiába fizettek ki 2008 márciusában - a  prémiumokkal együtt - mintegy százmillió forint végkielégítést, havi  1,2 milliós fizetéssel a cég továbbra is foglalkoztatta.   

A napilap cikke nyomán Kocsis István vezérigazgató és Hagyó Miklós (MSZP) akkori, BKV-ért felelős főpolgármester-helyettes is  vizsgálatot indított. A BKV 2009. július 27-én mondott fel egykori  vezetőjének.  
 
Ezt követően több BKV-vezetőről derült ki, hogy több tízmillió  forintos végkielégítést kapott. A cég ennek kapcsán átnézte bérezési  és jutalmazási rendszerét, és átvizsgált minden, 2007. januártól  kifizetett végkielégítést.   

Szalainé ügye nyomán több vezető is távozni kényszerült a  közlekedési társaságtól, mások mellett Balogh Zsolt általános  vezérigazgató-helyettes, aki aláírta Szalainé tovább  foglalkoztatását.  
 
A BKV belső ellenőrzése is vizsgálatot indított, amely 2009  augusztusában megállapította: a volt hr-igazgató nem volt jogosult a  végkielégítésre, mert már nyugdíjas volt, és felvette 200 ezres  nyugdíját, amikor megkapta végkielégítését.   

Szintén a belső ellenőrzés indított vizsgálatot 86 ember ellen,  akinek menedzserszerződése volt, vagy 10 millió forintnál nagyobb  végkielégítést kapott.   

A jogosulatlan végkielégítések kifizetésével a BKV-t becslések  szerint több százmillió forintos kár érte.

Korábban:

Az MTV Híradójának értesülései szerint több mint száz BKV-s munkaszerződést találtak a rendőrök a BKV volt humánpolitikai igazgatójának lakásán.

Szalainé Szilágyi Eleonórát szerdán vette őrizetbe a rendőrség különösen nagy kárt okozó csalás gyanújával, több mint 86 millió forintos végkielégítési ügye miatt. A Fővárosi Főügyészség pénteken kezdeményezte a volt BKV-s igazgató előzetes letartóztatásba helyezését.

A Fővárosi Bíróság szombati, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint Sz. Sz. E. előzetes letartóztatása harminc napra szól. Skoda Gabriella, a főügyészség szóvivője szombaton elmondta: a bíróság az összebeszélés veszélyére figyelemmel rendelte el a gyanúsított előzetes letartóztatását. A végzés ellen a gyanúsított és védője fellebbezett, így az nem jogerős.

A nyomozás eddigi adatai szerint a volt humánpolitikai igazgató 2008-ban, nyugdíjba vonulása előtt egy héttel közös megegyezéssel felbontotta munkaviszonyát, hogy megkapja a bruttó 86 millió forint végkielégítést - hangzott el a hírműsorban.

Az m1 Híradó úgy tudja, a nyomozók szerint Szalainé nemcsak saját magának intézett többmilliós végkielégítést: a volt igazgató lakásán tartott házkutatáskor egy páncélszekrényben több mint száz aláírt és aláíratlan BKV-s munkaszerződést találtak, amelyek közül több, vezető beosztású dolgozóé volt. A lefoglalt dokumentumokat a nyomozók a bíróságnak is bemutatták.

A Híradó a tudósításában emlékeztetett, hogy Szalainé Szilágyi Eleonórán kívül egy másik BKV-s igazgató is börtönben van: Sziebert György jogi igazgatót karácsony előtt tartóztatták le vesztegetés gyanúja miatt. Fuzik Zsolt informatikai igazgató továbbra is bujkál, ellene nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki.

Olvasóink írták

46 hozzászólás
 • 46. gyagyástóni 2010. január 11. 16:35
  „45. hozzászólás Kamikatze 2010.01.11. 13:54
  Olvass egy kis történelmet, rád férne!”
 • 45. Kamikatze 2010. január 11. 13:54
  „Miért nem igaz? Itt éltél 1000 évvel ezelőtt? Bevándoroltunk, fosztogattunk 1000 évvel ezelőtt. A történelemben mindenki egyformán viselkedett... ez nem újdonság”
 • 44. t-a-ibi 2010. január 11. 13:36
  „Ez sajnos lemaradt az előbb.

  Vadai á. maszop politikus a jövőjéről:A szocialista politikus a választások utáni szándékairól azt mondta, továbbra is a honvédséggel kíván foglalkozni, és egyebek között az etikai kódex megalkotásával nyilvánossá tenni a haditechnikai beszerzések kényes ügyét.

  Etikai kódexszel-”
 • 43. t-a-ibi 2010. január 11. 13:31
  „42. hozzászólás Kamikatze

  Egyeseknek biztos jól hangzik írásod, csak nem igaz.
  Az igazi történelmet kell elolvasni, nem azt amit mások utólag felépítettek a saját érdekük szerint.

  Gondolj utána, akik ilyen aljas módon, lopnak, csalnak, hazudnak (ha kell gyilkolnak-gyilkoltatnak) a történelembe nem ezt tették-teszik?”
 • 42. Kamikatze 2010. január 11. 10:45
  „t-a-ibi, mi is másoktól vettük el ezt a területet, úgyhogy mi sem vagyunk jobbak a szomszédoknál”
 • 41. t-a-ibi 2010. január 11. 08:05
  „40. hozzászólás pancser
  Már egy-kétszer leírtam, Tudod pancser, nekem egy Hazám van az a Kárpátokkal körülvett Magyarország!
  Azt, hogy egy népcsoport elrabolt tőlünk ideiglenesen területeket, majd visszatérnek.
  Azt is leírtam, te nem Magyar vagy, mégha érted is a nyelvünket. Olvasd a külön-alkutokat, és más is had tudja meg!

  A Magyar Közlöny 2009. évi 196. számában, a IX. fejezet alatt található úgynevezett Határozatok Tárában olvashatjuk a következő címet:

  ,,A Kormány 1231/2009. (XII. 30.) Korm. határozata a Magyar Köztársaság Kormánya és a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége között 1998. október 1-jén létrejött megállapodás kiegészítéséről szóló megállapodásra adott felhatalmazásról."
  ,,1. A Magyar Köztársaság Kormánya (a továbbiakban: Kormány) és a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (a továbbiakban: Mazsihisz) az egyházak hitéleti és közcélú tevékenységének anyagi feltételeiről szóló 1997. évi CXXIV. törvény 3.§ (3) bekezdésének megfelelően megvizsgálta a Mazsihisznek a nem természetben visszaigényelt ingatlanokra vonatkozó pénzbeli igény járadékká alakítására vonatkozó kérését, és megállapította, hogy az 1058/1999. (V. 28.) Korm. határozatban közzétett, a Magyar Köztársaság Kormánya és a Magyarországi Zsidó Hitközségek között 1998. október 1-jén létrejött megállapodásban megállapított járadék összege nem elégséges ahhoz, hogy a Mazsihisz az általa már hosszabb ideje ténylegesen megvalósított, a magyarországi zsidóság érdekében kifejtett tevékenységét a korábbi szinten fenn tudja tartani.

  2.(...)A járadék kiegészítésének összegét 2011. évtől - kölcsönösen elfogadott szempontok és értékelés alapján - kettőszázmillió forintban állapítják meg. A járadék kiegészítését, amely hitéleti és közszolgálati célokra egyaránt felhasználható, az 1058/1999. (V. 28.) Korm. határozatban közzétett megállapodásban megállapított járadékkal együtt, azzal azonos feltételekkel és valorizációval kell a Mazsihisz számára folyósítani."
  Az egyházaknak is részt kell vállalniuk a nehézségek leküzdésében. Mindezzel párhuzamosan a liberális értelmiség hada menetrendszerűen megírja és elmondja, hogy az egyházakat tartsák el a híveik, mert a modern világban elképzelhetetlen, hogy az adófizetők pénzét ilyesmire fordítsák.

  S miközben ez zajlik a nyilvánosságban, a színfalak mögött 2009 utolsó előtti napján a Magyar Köztársaság kormánya egy kis különalku keretében meglepi kétszázmillió forinttal a Mazsihiszt.
  Ezzel a szemforgató, pitiáner dumával a válságról, meg a közös teherviselésről, aztán december 30-án suttyomban azért odanyomunk 200 milliócskát a Mazsihisznek? Mert ők nem jönnek ki a pénzből. Miért, más kijön? Vagy a Mazsihiszre más törvények vonatkoznak, velük szemben mások az elvárások?”
 • 40. pancser 2010. január 10. 23:39
  „Fogalmatok sincs sok mindenről, komcsizol, amikor azt sem tudod mi az. Egy dolgot röviden róluk: A magántulajdont ellenzik, mint a Jobbik! Földrajzhoz meg gőződ nincsen. <moderálva>”
 • 39. t-a-ibi 2010. január 10. 23:23
  „38. hozzászólás pancser
  Olyan kérdéseket teszel fel, amire kérj válasz egy szemináriumon.
  Kik az elvtársak? Szolzsenyicin nagyon érthetően megfogalmazta.

  Azzal, hogy valaki elvégezte a "vörösegyetemet" és melléje ötven papírt megszerzett, attól még nem vezető!
  Az párttag. -Vagyis vezető, de a tolvajok között.
  Meg kell nézni honnan kapott az elvtárs utalásokat a számlájára.
  Látod mindenhez ért, minden volt csak akasztott ember nem!- remélem ami késik, nem múlik.
  Bízom abban, segítettem eligazodni.

  Tudod pancser, nekem egy Hazám van az a Kárpátokkal körülvett Magyarország!”
 • 38. pancser 2010. január 10. 21:40
  „Olyan szépen felsoroltad a vezérigazgató dolgait, most arra várok választ mit értesz komcsi egyedek, illetve kommunista alatt. .<moderálva>... A menedzser nem attól menedzser, hogy ért a ceruza gyártához, hanem attól, hogy megkeresi azokat akik értenek hozzá, csapatba szervezi őket és eredményeket produkál! Namármost Kocsis rossz vezérigazgató, de nem azért mert több munkahelye is volt, szakmai társaságoknak bárki lehet tagja, de az Ebtenyésztők egyesületének is. A vezérigazgatóra nézve nem az a szégyen, hogy sok szakmai dologban volt érintett, hanem az, hogy kicsúszott a kezéből az irányítás. Ha meg nem akkor bűnös jogi értelemben mindenképpen, mert partner volt a visszélésekben.”
 • 37. pancser 2010. január 10. 21:27
  „Gazemberekből állt volna BKV vezetése? Mindez egy szoc-lib koalíció által vezetett városban. Most remélem elgondolkodnak a BP-i választópolgárok.”
 • 36. kivagyokén 2010. január 10. 19:29
  „Nem semmi! Közel 100 milliós végkielégítés, ELÖTTE és UTÁNA 1 200000 azaz egymillió-kétszázezer forintos havi fizetés (az előző időkről nincs infónk, de gyaníthatóan NEM minimálbérért dolgozott). A számlán viszont ,,csak" 54 000 000 ötvennégy-milliót tudtak zárolni.

  Ugyanakkor nem védve, de felróják neki, hogy önmagának fizette ki a pénzt. Ilyen lehet? Erősen kétlem. Ha a munkahelyemen ki akarok fizettetni valamit, legalább NÉGY emberen megy keresztül a papírom, mire a MUNKAHELYI VEZETŐ aláírja, és én megkapom. Itt senkinek nem tűnt fel egy ekkora összeg?!

  Bár a BKV a polihisztorok gyűjtőhelye ahogy t-a-ibi felsorolta, a vezérigazgató munkahelyeit, és sokoldalú szakértelmét. Meg is hírekben is lehetett hallani a két igazgatóról, akik SEMMIT nem dolgoznak, SEMMI felelősségük nincs, viszont van SOKMILLIÓS fizetésük, viszont nem rúgják ki őket, mert NEM tudnak hibázni, így JÁR nekik is a sok milliós végkielégítés.

  Ez a hülye nő megbukott, mert ostoba volt, most ráverik a jövő hetet is (nem sajnálom), a többi meg röhög a markába.

  Tartok tőle, ez csak a jéghegy csúcsa, az igazságot SOHA nem fogjuk megtudni. Ez is 50 évre titkosítva lesz, mint az olajügyek.”
 • 35. Patriot 2010. január 10. 18:58
  „moderálva”
 • 34. Fürgeszarvas 2010. január 10. 18:39
  „moderálva”
 • 33. szocdem 2010. január 10. 18:00
  „moderálva”
 • 32. Patriot 2010. január 10. 17:45
  „moderálva”
 • 31. t-a-ibi 2010. január 10. 17:41
  „<moderálva>
  Bizony olyan mértékű az állami vagyon ellopása, hogy elképzelhetetlen.
  Na ebből-ezekből a pénzekből fizetik a nyájas ferdítőket.
  Vajon egy adott nyugdíjas réteg, miért nem nyavalyog a pénztelenség miatt? -mert különböző csatornákon az ilyen pénzekből részesülnek!
  (nem kell különösebb tudakozódás, elég ha valaki elmegy a győri fürdőbe és "pihen")”
 • 30. Patriot 2010. január 10. 17:41
  „Fürgeszarvas,magad sem tudod mit írtál, tömörített zagyvaság az egész.”
 • 29. t-a-ibi 2010. január 10. 17:26
  „Ahol ilyenek a "vezetők" mindent lehet, és más állami vállalatoknál is ez van.

  Dr.Kocsis István vezérigazgatónak,
  a Marxista-Leninista Egyetem levelezőtagozatának pedagógiai és filozófiai diplomásának
  BKV Zrt.
  Ön korunknak egy valóságos élő polihisztora. Mindenhez ért!
  Ért
  - a vasgyártáshoz (Dunaferr Rt, ig. tag),
  - a természetvédelemhez és vadgazdálkodáshoz (Gemenc Erdő- és Vadgazdaság Rt. Fb. elnök),
  - a kőolajipari gépgyártáshoz (Dunántúli Kőolajipari Gépgyár Rt. - FB elnök),
  - a műanyaggyártáshoz (Pannonplast Rt. - FB elnök),
  - a borászathoz (Csányi pincészet),
  - az atomenergiához (Paksi Atomerőmű Rt. ig. tag),
  - a sporthoz (Magyar Öttusa Szövetség elnökségi és MOB tag),
  - az űrkutatáshoz (a Magyar Űrkutatási Tanács tagja),
  - az állami vagyon eltékozlásához (ÁPV Rt., az igazgatóság tagja),
  - nem utolsó sorban a városi tömegközlekedéshez (BKV Zrt. vez. ig.)
  stb.
  . .

  1991-től Üzleti Innovációs Nemzeti Alapítvány (tag)

  1992-1998"Ipar a Műszaki Fejlesztésért Alapítvány" kuratóriumának elnöke

  2000-2004. "Ipar a Műszaki Fejlesztésért Alapítvány" kuratóriumának elnöke

  1996-tól Gépipari Tudományos Egyesület (tag)

  2003.03.24-től Jedlik Ányos Társaság alelnöke, majd elnöke

  2003.12.16-tól Méréstechnikai, Automatizálási és Informatikai Tudományos Egyesület elnöke

  2004.10.29-től Magyar Kereskedelmi és Iparkamara országos alelnöke

  2004.11.11-től Pécsi Tudományegyetem Társadalmi Szenátusának tagja

  2005. 01.06-tól Pro Progressio Alapítvány (BME) kuratóriumának tagja

  Magyar Öttusa Szövetség, elnökségi tagja

  2005 - 2009 MOB tag

  2005. 11. 24-től Budapesti Olimpia Mozgalom (BOM) alapító elnökségi tag

  2006. 02. 24-től BME Műegyetem Támogatói és Baráti Kör, elnök

  2006. 01. 17-től Kossuth- és Széchenyi-díj Bizottság Műszaki Alkalmazott Tudományok, Elektronikai és Informatikai Albizottsága tagja

  2006. 03. 01-től. BME Gazdasági Tanácsának tagja

  2006. 03. 04-től BME Egyetemi Tanács tiszteletbeli tagja

  2006. 03. 24-től Duna-Mecsek Területfejlesztési Alapítvány kuratóriumának elnöke

  2009. 09. 01-től A Magyar Űrkutatási Tanács tagja”
 • 28. maradando 2010. január 10. 17:14
  „Még egy hivatásos prostinak is becsűletére válna amennyi "kollegáját"végleg kielégitette ez a némber.:-((”
 • 27. Fürgeszarvas 2010. január 10. 16:32
  „Patriot! (26.) Próbáld lassan újra elolvasni,hogy mit írtam,és ha tudatosul benned a mondanivalóm,akkor talán nem vagdalkozol ! A másik ember sértegetése így ismeretlenül, hát ........ kiállítja rólad a bizonyítványt !”
46 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

EKF - Pécsett megnyílt az Európa Kulturális Fővárosa program

Bajnai Gordon szerint Pécs sok megpróbáltatás, hányattatás, elfeledés után most újra élni tud egy… Tovább olvasom