Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 3°C Még több cikk.

BKV-ügy: Sorozatos letartóztatások

A BKV-ügyben az ügyészség kezdeményezte Mesterházy, Zelenák és Regőczi letartóztatását. Ennek oka, hogy fennáll a szökés, valamint a elrjetőzés veszélye.
A szökés, elrejtőzés, valamint a bizonyítási eljárás megnehezítésének veszélyére hivatkozva a Fővárosi Főügyészség kezdeményezte Mesterházy Ernő városházi főtanácsadó, Regőczi Miklós, a BKV volt vezérigazgató-helyettese és Zelenák Tibor volt kommunikációs főosztályvezető előzetes letartóztatását.

Az MTI információja szerint a Budai Központi Kerületi Bíróság a délelőtt folyamán dönt az indítványokról. A Fővárosi Főügyészség ugyancsak kezdeményezte a BKV eddig szökésben lévő informatikai igazgatójának előzetes letartóztatásba helyezését.

Skoda Gabriella, a Fővárosi Főügyészség szóvivője arról tájékoztatott, hogy a különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette miatt a BRFK Gazdaságvédelmi Főosztályán folyamatban lévő bűnügyben a Fővárosi Főügyészség pénteken indítványozta Z. Tibor, R. Miklós és M. Ernő előzetes letartóztatásának elrendelését a Budai Központi Kerületi Bíróság nyomozási bírójánál.

Ugyancsak kezdeményezte az ügyészség a "gazdálkodó szervezet önálló intézkedésre jogosult dolgozója által kötelességszegéssel, bűnszövetségben elkövetett vesztegetés" bűntette miatt indult eljárásban F. Zsolt előzetes letartóztatásának elrendelését - mondta.

Skoda Gabriella hozzátette: az ügyészség álláspontja szerint azért indokolt a kényszerintézkedés elrendelése, mert a gyanúsított a nyomozó hatóság elől elrejtőzött, valamint fennáll a szökés és a bizonyítási eljárás megnehezítésének veszélye is.

A férfit szerdán fogta el a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság (RRI) "Sólyom" bevetési egysége Szegeden, ahol külsejét elváltoztatva bujkált. Az informatikai igazgatót tavaly december 4-e óta körözték. "Gazdálkodó szervezet önálló intézkedésre jogosult dolgozója által elkövetett" vesztegetés bűntettével gyanúsítják, amelynek büntetési tétele 1-től 5 évig terjedő szabadságvesztés. A vesztegetési ügy tavaly december 4-én pattant ki, amikor a rendőrség házkutatást tartott a BKV budapesti, Akácfa utcai székházában. A székházat megszálló rendőrök egy informatikai szerződést kerestek először.

A feltételezés szerint a 28 millió forintos szerződésből osztottak volna vissza több millió forintot, ezt vehette át a szintén aznap, egy óbudai mélygarázsban vesztegetés közben tetten ért BKV-s jogi igazgató, Sziebert György. Az üggyel összefüggésben Rényi-Vámos Krisztina, a Budapest Airport Zrt. jogi vezetője és Sziebert György előzetes letartóztatásba került. Mindkettőjüket bűnszövetségben elkövetett vesztegetéssel, csalással és hűtlen kezeléssel gyanúsítják.

A rendőrség ezután többször kereste a BKV informatikai igazgatóját, aki azonban az idézésekre nem jelent meg, mert állítása szerint Ausztriában síelt és közben megbetegedett. Regőczi Miklóst, a BKV Zrt. volt vezérigazgató-helyettesét, Zelenák Tibor volt kommunikációs főosztályvezetőt és Mesterházy Ernő városházi főtanácsadót is szerdán vette őrizetbe a rendőrség.

Regőczi Miklóst hűtlen kezelés, Zelenák Tibort bűnsegédként elkövetett hűtlen kezelés miatt hallgatták ki a nyomozók, akik szerint a volt vezérigazgató-helyettes 12 cég vonatkozásában mintegy 81 millió forint, Zelenák Tibor pedig 6 cég vonatkozásában több mint 30 millió forint vagyoni hátrányt okozott a közlekedési társaságnak. Mesterházy Ernő fővárosi főtanácsadót azzal gyanúsítják: szándékosan rábírta a BKV vezetőit arra, hogy vagyonkezelési kötelezettségüket megszegve indokolatlan és szükségtelen szolgáltatások igénybevételére vonatkozó szerződéseket kössenek.

Regőczi Miklóst és Zelenák Tibort januárban Horváth Éva, Hagyó Miklós volt szocialista főpolgármester-helyettes szóvivőjének fiktív foglalkozásával is meggyanúsították. A nyomozók szerint a volt szóvivő 2008. február 1. és 2009. szeptember 18. között úgy vett fel a BKV-tól összesen 24 millió forint munkabért, prémiumot és jutalmat, hogy azért ténylegesen nem végzett munkát.

Olvasóink írták

 • 7. gjozsi88 2010. február 06. 15:50
  „Reális!

  A MÁV ZRT ügyében ,pedig maga a közlekedési miniszter tett feljelentést!

  SZERINTED A KORMÁNY MAGÁT JELENTETTE FEL???”
 • 6. Reális 2010. február 06. 13:52
  „Lassan a kormányt is eléri a hullám!”
 • 5. gjozsi88 2010. február 06. 11:12
  „Fidesz a Kaya Ibrahim ,ezüsthajó, orszáimázs központ és hasonló közpénzeket eltüntető ügyekben, mindent megtett, hogy ne legyen tettes, ebben segítette a Simicska APEH elnök, Poolt Péter legföbb ügyész, mely kormányváltást követően az elévülési 5 évig beejtöernyöztek!!
  Talán fel kellene sorolni, hogy ezekben az ügyekben ki ül?
  Mert az tény, hogy közpénzek eltüntek!
  A szocik ezzel szemben senkit nem védenek meg, odaadnak az igazsságügynek, erre péda a Zsuchlag, Hunvald ügy!
  A BKV feljelentések mögött a szocik által kinevezett KOcsis István vezérigazgató áll, miközben a felügyelő bizottságok fideszes tagjai semmit nem tettek, legfeljebb megiratták a magyar nemzetben, de ez igy bünpártolás!
  A MÁV ZRT ügyében ,pedig maga a közlekedési miniszter tett feljelentést!!!
  Azért látni a különbséget!!!”
 • 4. LAZA 2010. február 05. 17:31
  „etc.etc.etc.”
 • 3. Diák 2010. február 05. 16:42
  „Frakcióüléseket lehet tartani a dutyikban, koaliciós megállapodásokat kötni, a lopott pénzeket ujraelosztani...
  A korlátlan lehetöségek hazája nem Amerika, hanem Magyarország, a közröhej országa. Mesterházy megmondta: ök becsületesek (tolvajok)”
 • 2. Patriot 2010. február 05. 14:54
  „Ilyen gyors ütemben folynak a letartóztatások, akkor előbb-utóbb topmenedzseri állásokat kell adni jegyellenőröknek, mint a cég legkvalifikáltabb munkavállalóinak. :))”
 • 1. gabmaster 2010. február 05. 12:26
  „Kivancsi vagyok mikor tartoztatjak le demszkyt ?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Visszaélésektől tartanak pécsi Fidesz-KDNP-s jelöltek

Az ajánlószelvényekkel való esetleges visszaélés veszélyére hívták fel a figyelmet a Fidesz-KDNP… Tovább olvasom