Kisalföld logö

2017. 03. 30. csütörtök - Zalán 8°C | 19°C Még több cikk.

Bízzunk a szerencsében!

Győr hangulatos barokkal díszített város Bécs és Budapest közt. A mi kis hazánk. De sajnos ha jobban szétnézünk, de nem is kell szétnéznünk, mert ott hever egyre növekvő halmokban szinte minden kereszteződésben a szemünk előtt a homok, kavics, föld, alkatrészdarabok, és ki tudja még, hogy minek a keverékéből összegyqlt út menti szemét. A kisebb gond az lenne, ha csak a városképet rontaná, emellett egészségtelen és életveszélyes. Hangsúlyozom: életveszélyes. Nemegyszer fordult elő, hogy vezetés közben hangos csattanásra riadtam. Eddig szerencsére megúsztam annyival, hogy „csak” a szélvédőm repedt meg! Vagy egy másik eset: mentő jött szembe a felüljárón, előttem hirtelen megállt az autósor, fékeztem, mint minden józan eszq ember. A fék fogott, csak a kerék nem tudott az aszfaltban kapaszkodni, mert az csúszott a kavicsok miatt. Ismét megúsztam, szerencsésen.

De mi lesz, ha nem ér időben a helyszínre a szerencse?! Ki ezért a felelős, tényleg nem bántja senki szemét? Ki fizeti meg a keletkezett károkat, kitől kérhetünk segítséget? Ahogy elnézem a kereszteződésben növekvő halmokat, arra utalnak, hogy régen láttak seprőgépet. A fotón látható szakaszt akár virággal is be lehetne ültetni, akkor mutatós lenne és a kosz is eltqnne a vidékről! Nem marad más: addig is bízzunk a jó szerencsében!
Krizsán Csaba
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rákgyógyítás, egyénre szabottan

A genetikai program, melyet az osztódás során továbbad az utódsejteknek, már nem ugyanaz, mint az eredeti – mondja dr. Haracska Lajos, az MTA Szegedi Biológiai Központjának főmunkatársa, a rákkutatással foglalkozó mutagenezis- és karcinogenezis-csoport vezetője. A sejt elveszti kontrollját, elkezd korlátlanul szaporodni, túlnövi a többi sejtet – s ez már maga a rákos folyamat. Tovább olvasom