Kisalföld logö

2018. 11. 13. kedd - Szilvia 9°C | 17°C Még több cikk.

Biztosíthatók a kétkerekű járművek

A motor- és kerékpárszezon kezdetekor érdemes a biztosítás lehetőségét is megvizsgálniuk a kétkerekű-tulajdonosoknak.

Kevesen tudják, hogy a kerékpározás közbeni károkozás lakásbiztosítás részeként is megoldható.

– A kerékpárosok nem esnek a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás (kgfb) hatálya alá. Kevesen tudják azonban, hogy az egyik legelterjedtebb biztosítás lehet segítségükre, ha kerékpározás közben valamilyen kárt okoztak és ezért kártérítési felelősséggel tartoznak. A lakásbiztosítási szerződések többsége ugyanis – szerződésenként eltérő feltételekkel és mértékben – mentesíti a kerékpárost az olyan károk megtérítése alól, amelyekért felelősséggel tartozik – mondja Kaszab Attila, a K&H Biztosító nem életbiztosítási üzletágának vezetője.

A motorosoknak kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást kell kötniük járműveikre – függetlenül attól, hogy motor vagy robogó tulajdonosai. Ha a téli hónapok alatt ideiglenesen kivonták a forgalomból járművüket, erre az időszakra mentesültek a kötelező felelősségbiztosítás díjfizetése alól, viszont újbóli használat esetén ismét üzembe kell helyezniük azokat.

˝A motorosok többsége a téli hónapokra félreteszi járművét. Amennyiben a motort ideiglenesen kivonták a forgalomból, az üzemben tartók mentesülnek a díjfizetési kötelezettség alól. Erre az időszakra érvényben marad a szerződés, de a biztosító nem viseli a kockázatokat a szünetelés ideje alatt, amelynek időtartama legfeljebb fél év lehet. Hasznos, ha a tulajdonosok a motorkerékpár újbóli forgalomba helyezéséről levélben értesítik a biztosítót˝ – figyelmeztet Kaszab Attila.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A rendőrségen fogtak el egy férfit Szegeden

A szegedi kapitányság épületében fogtak el egy 33 éves férfit, aki nem kezdte meg… Tovább olvasom