Kisalföld logö

2017. 02. 20. hétfő - Aladár, Álmos 0°C | 9°C Még több cikk.

Biztosítási cégek - Négy percen belül mindenütt ügyintézőhöz jutottunk

Sokak véleménye szerint a magyar biztosítók túlbonyolított telefonos menürendszere újabb megoldandó problémát okoz a károsultaknak, akik általában csak egy központi számon vagy személyesen jelenthetik be igényüket. Kipróbáltuk.

A napokban egy olyan biztosítási üggyel találkoztunk, melyben a magát kiszolgáltatottnak érző olvasónk szerkesztőségünk segítségét kérte. Egy autóbaleset vétlen résztvevőjeként a törvény által megszabott határidő háromszorosa után is hiába várta a vétkes fél biztosítójától a kárszakértőt. Próbált telefonon érdeklődni, de a győri irodának – állítólag – telefonszáma sincs, így csak a központi számot hívhatta, ahol nem járt eredménnyel. Személyesen bement az irodába, de nem történt semmi, ezután fordult hozzánk. Jobb híján mi is az ügyfélszolgálatot hívtuk, ahol a többszintű menürendszeren végigjutva, többszöri várakozás után végre találtunk ügyintézőt, aki azt javasolta: olvasónk keresse fel újra személyesen a győri irodájukat.

Másnap kiderült: hívásunk után fél órával a kárszakértő elérte a károsultat, és az ügy ˝sínre került˝. Ez örömteli, de az egyedi eseten túl rávilágított arra a sokak által hangoztatott tényre, mely szerint a biztosítók túlbonyolított call centerekkel ˝sáncolják el˝ magukat.

Leteszteltünk tíz biztosítót: milyen gyorsan tudunk személyesen gépjármű-kárbejelentést tenni szerződésszám és egyéb azonosító kódok nélkül. A hívásokat munkanapon délelőtt 11 és 12 óra között indítottuk, a menürendszerben az első egyértelmű szónál megnyomtuk a szükséges számgombot, a stopper az első kicsengéstől az ügyintéző bejelentkezéséig mérte az időt. Az eredmény jobb lett, mint vártuk.

Ügyintéző bejelentkezése, perc-másodpercben, kézi méréssel: Aegon (3:48), Allianz (1:37), AXA (1:51), Generali (2:08), Genertel (0:47), Groupama (0:52), KÖBE (0:43), Signal (0:56), Union (1:40), Uniqua (0:22).

Fontosak a különbségek. A több üzletágban érdekelt nagy biztosítók menürendszere értelemszerűen több pontot ad, mint a csak gépjármű-biztosítással foglalkozóké, és náluk általában a bevezető tájékoztató jóval tartalmasabb, mint a kis biztosítóknál. Az ügyfélszolgálatok többségét 06-40-nel kezdődő, helyi tarifával hívható kékszámon érhettük el, kivéve a budapesti vonalas számot megadó KÖBE és Union biztosítókat. Az AXA esetében kétszer kellett meghallgatnunk a menüt, mivel ˝kárbejelentés˝ nem szerepel benne, így a ˝szerződéssel kapcsolatos ügyintézés˝ menüpontra nyomtunk egy 3-as gombot, de így is belül maradtunk a két percen. Az internethez kevésbé értő ügyfelek számára a legjobb megoldást kétségkívül az Uniqua nyújtja, ahol (másutt nem tapasztalható módon) menürendszer helyett üdvözlés után azonnal az ügyintéző fogadja a hívást és megkezdi a kárfelvételt.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több vonalon csökkentették a vonatok sebességét

Több vasútvonalon is sebességkorlátozást vezettek be a debreceni térségben a hőség miatt szerdán a… Tovább olvasom