Kisalföld logö

2018. 10. 19. péntek - Nándor 9°C | 21°C Még több cikk.

Bírósághoz fordulnak a melegfelvonulás szervezői

Bírósághoz fordul a melegfelvonulást szervező alapítvány, mert a rendőrség nem engedélyezte az idei rendezvényt - mondta Sánta Mária, a felvonulás egyik szervezője hétfőn az MTI-nek.
A szervező közlése szerint a rendőrség a forgalom aránytalan korlátozására hivatkozva nem engedélyezte a június 18-ra tervezett budapesti felvonulást. A Szivárvány Misszió Alapítvány (SZMA) által szervezett rendezvényen a résztvevők a tervek szerint a Hősök terétől az Andrássy úton át az Alkotmány utca végéig vonultak volna - tette hozzá.
Sánta Mária hangsúlyozta: nem kívánják megváltoztatni az eredeti útvonalat, ezért inkább bírósághoz fordulnak.
A rendőrség későbbre ígért tájékoztatást az ügyben.
Az LMP szerint döbbenetes és elfogadhatatlan, hogy a rendőrség a kormányváltás dacára folytatja a Medgyessy-Gyurcsány kormányok alatt tapasztalható, a "gyülekezési joggal kapcsolatos ámokfutását", és "mondvacsinált" okból próbálják a polgárok szabadságjogait korlátozni - reagált Schiffer András a melegfelvonulás betiltásával kapcsolatos sajtóhírre.
A frakcióvezető hangsúlyozta, hogy az ügyben a maga részéről jogi segítségnyújtásra is hajlandó.
Tavaly július 10-én tartották a meleg méltóság menete elnevezésű felvonulást. A Budapest Pride melegfesztivál záróeseményén mintegy ezren vettek részt (a szervezők szerint ezerötszázan). A menet a Hősök terétől indulva az Andrássy úton haladt, és a tervezettnél hamarabb, az Oktogon helyett a Csengery utcánál fordult meg, mert az Oktogonnál ellentüntetők gyülekeztek, akik gyalázták a felvonulókat, de komolyabb rendbontásra nem került sor.

Olvasóink írták

 • 12. Lone_wolf.. 2011. február 16. 11:28
  „Biztosítás nélkül kellene vonulniuk.Jövőre nem lenne problémaXD”
 • 11. Julianusz 2011. február 15. 14:03
  „Mért van joguk magamutogatásukkal milliós költségekért biztosítást kérni.
  Oké, joguk van melegnek lenni, egy meleg ugyanolyen állampolgát, mint akármelyik más. De a másságát ne mutogassa, ráadásul fokozva, torzítva az utcán. Az emberi lényeknek akár meleg, lezbi, akár heteró, ez a dolga a hálószobája 4fala közé való!!!!!!!!!! ÉS A PÁRJÁRA VAGY PÁRJAIRA!!!!!!
  Egyébként meg kivonul nagy erökkel a rendőrség, a szomszéd utcában, vagy a város másik felén meg nyugodtan dolgozhatnak a betörők.
  Na ez ellen tüntessenek a rendőrök!!!!!!!”
 • 10. Pofátlan 2011. február 15. 12:59
  „Legyen melegfelvonulás. De minden felmerülő költséget, így a rendőri költségeket ők fizessenek, és az őket támogató pártok. Nem hiszem hogy a mai gazdasági helyzetben erre lenne pénze az államnak.”
 • 9. janika 2011. február 15. 12:51
  „Ezeket nem lehetne besorozni az Amcsi- NATO-katonák közé és Afganisztánba küldeni Őket felvonulni?”
 • 8. Csetneky 2011. február 15. 10:08
  „Nincs itt semmi gond! Vonuljanak csak a buzeránsok nyugodtan, az Lmp meg biztosítsa őket. Egyből fennállna a két légy és az egy csapás esete. A rendőrség pedig végezze a dolgát, üldözze a bűnözőket.”
 • 7. Madarász 2011. február 14. 22:59
  „Igazából aki ott felvonul, az feltűnési viszketegségben szenved, gusztustalan, amit csinálnak, kicsúfolva ezzel minden alapvető értéket.
  Nekem nincs bajom a homoszexuálisokkal, egyik nagyon jó barátom is az, de soha nem láttam barbierózsaszínben az utcán, vagy nyilvánossá tenni azokat a dolgokat, amik a hálószobába valók. Akik viszont nekiállnak rázni magukat rózsaszín ruciban a nyílt utcán, azok tényleg betegek, méghozzá agyilag.”
 • 6. Julianusz 2011. február 14. 22:00
  „skandi
  Teljesen igazad van.
  Egy dolgot csinálnak, amiért felveszik a százezreiket: MÁS F.......VAL VERIK A CSALÁNT!!!!!!!!”
 • 5. Julianusz 2011. február 14. 21:44
  „Mi a francnak mutogatják magukat, és hívják fel magukra a figyelmet. Nem vagyok rá kíváncsi, hogy hogy nyalja egymást az utcán két pasi, v két nő. Ezek betegek, kezelésre, nem felvonulásra van szükségük, ha attól érzik jól magukat, ha mások is látják, vagy másokat bosszanthatnak vele. Ez a téma róluk is, rólam is, meg mindenkiről, a hálószoba falai közé való, nem az utcára. Egyébként meg, ha az LMP-nek nem tetszik, hogy a rendőrség nem engedélyezi, akkor ajánlom, hogy az egész LMP párt vonuljon ki testületileg A-Z-ig biztosítani a felvonulásukat, ne a rendőrség az adófizetők pénzéből.”
 • 4. Imcsi 2011. február 14. 20:47
  „Nem volna ezekkel semmi baj, ha nem reklámoznák (miért is?) magukat!”
 • 3. skandi 2011. február 14. 20:44
  „schiffer! a probléma az veletek, hogy gátlástalanul és elvtelenül kifordítjátok a liberalizmus szó jelentését. Ti mindenáron el akartatjátok fogadtatni azt, hogy ami nem természetesen, az mégis az kell, hogy legyen! Ez a legnagyobb baj. Tiltakoztok a melegfelvonulás betiltása ellen, tiltakoztok a cigány családokat ért atrocitások ellen, tiltakoztok a tanárokat megverő "gyermekek" megbüntetése ellen, tiltakoztok a teljesen racionális okokból elkülönített, felzárkóztató osztályok léte ellen, de NEM tiltakoztok a többségi társadalom jóérzése és morálja elleni cselekedetekkel szemben. A tanárok megverése, öregek kirablása és meggyilkolása, uzsorás létforma, "megélhetési bűnözés, más emberek tisztességes vagyonának megdézsmálása, 6-8 gyermek nomád körülmények közötti felnevelése nem zavar titeket, a multik mindenkin átgázoló kizsákmányoló magatartása nektek nem probléma, a kereskedelmi tévékben a folyamatos népbutítás természetes, az egészségügyi dolgozók, tanárok elleni folyamatos uszítás elfogadott, nem folytatom... Undorítóak vagytok!”
 • 2. Losba 2011. február 14. 20:33
  „1
  egyetértek
  + ha mégis kitartanak tervük mellett, önként mondjanak le a rendőri biztosításról...kíváncsi vagyok, akkor is mennének e?”
 • 1. Agent 2011. február 14. 20:25
  „Helyes, nem kell a balhé, aki deviáns, otthon nyugodtan élje ki magát a hasonlóan deviánsokkal.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zsidózás, cigányozás a Parlamentben

A Jobbik kéri, ne árusítsák ki Magyarországot Izraelnek! Németh Zsolt államtitkár válaszában azt mondta, hogy Vona érvelése a "zsidózás kategóriáját meríti ki". Tovább olvasom