Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia 1°C | 5°C Még több cikk.

Bírósághoz fordul a közbeszerzési vitában Nyíregyháza

Bírósághoz fordul az egy éve húzódó, 13 milliárdos szennyvíz-beruházási közbeszerzési vitában a nyíregyházi önkormányzat.

Az önkormányzat közgyűlése úgy határozott, hogy pert indít a Közbeszerzési Döntőbizottság ellen, s ügyvédet kér fel a jogorvoslati kérelem benyújtására - mondta a helyhatósági vezető.

Hozzátette: az egy éve tartó vitában az önkormányzat szerint a Közbeszerzési Döntőbizottság "kicsinyes" érvek alapján tiltja meg rendre a kivitelezői szerződés megkötését.

Az okok között például szerepelt, hogy "a beruházás egyik műszaki ellenőrének nem volt megfelelő a gyakorlati ideje, valamint a tervezett beruházási napokból nem vették ki az ünnepeket, illetve kevésnek tartották a pénzt a régészeti feltáráshoz".

Csabai Lászlóné azt is bejelentette, hogy az uniós projektvezető kezdeményezésére a nyíregyházi önkormányzat kompenzációt ad a beruházásban részt vevő nyolcezer ingatlantulajdonosnak, akik összesen csaknem egymilliárd forinttal járulnak hozzá a tervezett fejlesztéshez.

Az érintett mintegy 100 utca lakói harmadik éve fizetik a beruházási hozzájárulásuk részleteit, miközben egyedi derítőjükből jelentős összegért szállíttatják el az ott összegyűjtött szennyvizet. Köbméterenként 1.652 forint a szállítási díj, szemben a csatornázott lakások 250 forintos köbméterenkénti díjával.

Az önkormányzat közgyűlése júniusban dönt a kompenzáció mértékéről, s a tervek szerint július 1-től az érintetteknek a helyhatóság fizeti az 1.402 forintos díjkülönbözetet - mondta a polgármester.

Megemlítette: a bírósági eljárás megindításától függetlenül új pályázatot írnak ki a beruházás kivitelezőjének a kiválasztására és szeptemberben győztest szeretnének hirdetni. Ha nem lesz kifogás és kedvező lesz az időjárás, az ősz végén kezdődhet az építkezés. Hamarabb csak akkor kezdődhetnek el a munkálatok, ha a bíróság gyors, jogerős döntést hoz a vitában - tette hozzá Csabai Lászlóné.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tárgyalást kérnek a gárdaegyenruhát viselők Szekszárdon

Fenntartotta a Magyar Gárda egyenruháját viselőkkel szemben hozott szabálysértési határozatot a… Tovább olvasom