Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 3°C | 7°C Még több cikk.

Bíróság előtt rabszolgatartó kaposvári család

Elesett, hajléktalan embereket tartott rabszolgasorban egy kaposvári család. Az apa és fia, valamint utóbbi élettársa aljas célból, sanyargatással elkövetett személyi szabadság megsértése miatt állt a Kaposvári Városi Bíróság elé szerdán.

A vádlottak - múlt év áprilisi elfogásuk óta mindhárman előzetes letartóztatásban vannak - házuk melléképületében rendkívül rossz körülmények között fogva tartották, fizetség nélkül dolgoztatták több éven át napi 12-14 órát a sértetteket, akiktől elvették az irataikat, fenyegették, bántalmazták őket.
Az ügyben másodrendű vádlott 62 éves férfi, az elsőrendű vádlottként bíróság elé állított 36 éves fia, és annak ugyancsak 36 éves élettársa, mint harmadrendű vádlott, a bírósági tárgyalás első napján nem tett vallomást. Azt azonban egyöntetűen kijelentették, hogy nem tartják magukat bűnösnek.
A vád szerint a család öt, 40-60 év közötti férfit tartott fogva, akiket az elsőrendű vádlott által vállalt épületbontási munkákon dolgoztattak.
Az öt sértett közül háromnak sikerült megszöknie, ezt követően fogta el a rendőrség a család három tagját. A hajnali rajtaütéskor a két, még ott talált fogva tartott embert - csakúgy, mint korábban a társaikat - biztonságba helyezték.
A kétnaposra tervezett tárgyalás első napján a vádlottakat kéz és lábbilincsben, szoros rendőri felügyelet mellett vezették be a tárgyalóterembe.
Az ügyben érintett öt sértettet és a 20 tanút a szerdai és a csütörtöki tárgyalási napon - kérésükre a vádlottak távollétében - hallgatta, illetve hallgatja meg a bíróság.

Olvasóink írták

 • 3. blaze 2011. február 09. 17:49
  „Úgy látszik már ilyen tetves rabszolgatartóknak se lehet rosszat kívánni, mert nyom nélkül kimoderálják. Gratulálok!”
 • 2. kolombela 2011. február 09. 15:42
  „1. kolombela 2011.02.09. 15:41
  Újból neki futok:Ez is a kultúrájuk szerves részét képezi a MAGYAR ÁLLAMPOLGÁROKNAK!”
 • 1. kolombela 2011. február 09. 15:41
  „Ez is a kultúrájuk szerves részét a MAGYAR ÁLLAMPOLGÁROKNAK!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Igazságosabb adórendszert szorgalmaz az MSZP

Az MSZP arra szólítja fel a kormányt, hogy ne a jelenlegi adórendszert módosítgassa, hanem… Tovább olvasom