Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 1°C Még több cikk.

Bíróság előtt az apagyilkosságal vádolt fiatalember

Erős felindulásban elkövetett emberölés, valamint súlyos testi sértés bűntettével vádolja az ügyészség azt a 24 éves fiatalembert, aki tavaly nyáron nyírmadai lakásukban megütötte, majd késsel halálosan megsebezte apját. A büntetőper szerdán kezdődött meg a Nyíregyházi Törvényszéken.


A tényállás szerint S. Krisztián egy családi házban élt apjával, anyjával és testvéreivel Nyírmadán. A családfő évek óta alkoholista volt, rendszeresen verte volt feleségét, bántalmazta gyermekeit, így a vádlottat is. Több alkalommal azzal fenyegette meg családtagjait, hogy - engedéllyel tartott - vadászlőfegyverével lelövi őket, és öngyilkosságot fog elkövetni.

Az 52 éves férfi 2011. július 26-án reggel a postástól átvette a vádlott anyjának járó pénzt, majd azt barátjával egy közeli kocsmában elitta - olvasható a vádiratban. A fiatalember összetalálkozott apja ivócimborájával, és kérdőre vonta az elköltött pénz miatt. Erre a férfi felháborodva elindult a vádlott felé, aki úgy meglökte, hogy hanyatt esett, és eltörte a csuklóját.

A fiatalember később a házukban találkozott ittas apjával, aki barátja bántalmazását kérte számon rajta, rákiabált és hasba ütötte. A vádirat szerint ekkor S. Krisztiánt "az őt ért indokolatlan testi erőszak és az évek óta tartó fizikai, lelki bántalmazás következtében felgyülemlett indulat kerítette hatalmába", emiatt először ököllel fejen ütötte apját, majd egy konyhakést megragadva megszúrta a nyakát és a mellkasát.

Az apa azonnal összeesett, a riasztott mentők már nem tudták megmenteni az életét.

A tárgyaláson a vádlott beismerte a bűncselekményt, és részletes beismerő vallomást tett. Azt mondta: a szúrás pillanatában nem volt ura önmagának, nem tudja, mi történhetett akkor vele. Bálint Tibor tanácsvezető bíró kérdésére válaszolva elmondta, rendszeresen italozó édesapja kiskora óta verte őt és testvéreit, valamint édesanyját, többször például a szekrénybe zárta őket. Hozzátette: apja akkor kezdett el többet inni, amikor tönkrement a vállalkozása, de korábban is gyakoriak voltak a bántalmazások.
A per szakértők és tanúk meghallgatásával folytatódik a Nyíregyházi Törvényszéken.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Meghalt Gombos Katalin, Sinkovits Imre özvegye

A Hódmezővásárhelyen született színésznőt hosszan tartó betegség után kedden érte a halál. Tovább olvasom