Kisalföld logö

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 22°C Még több cikk.

Bíróság előtt a nyírbátori nyugdíjas asszony támadói

Megkezdődött annak a nyírvasvári férfinak és társának a pere hétfőn a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróságon, akik a gyanú szerint tavaly kalapáccsal súlyosan bántalmaztak, majd kiraboltak egy 75 éves nyírbátori asszonyt; a nő később a kórházban belehalt sérüléseibe.

A 21 éves elsőrendű vádlottat nyereségvágyból elkövetett emberöléssel, egy évvel fiatalabb társát pedig bűnsegédlettel vádolja az ügyészség.

A vádirat szerint a két férfi 2009. szeptember 30-án kereste fel nyírbátori házában az egyedül élő, tanár végzettségű nyugdíjas asszonyt, akitől munkát szerettek volna kérni. A kerítésen átugorva jutottak be az ingatlanba, ahol találkoztak a sértettel, ő viszont nem volt hajlandó munkát adni nekik és azonnali távozásra szólította fel őket.

Az elsőrendű vádlott ekkor a nadrágja zsebéből elővett kalapáccsal kétszer a nő homlokára sújtott, majd az eszméletlenül összerogyó, vérző asszonyt átlépve társával értékek után kezdtek el kutatni a lakásban. Egy mobiltelefont és mintegy 60 ezer forint készpénzt vettek magukhoz, ám az időközben magához térő asszony segítségért kezdett kiáltozni. Az elsőrendű vádlott ekkor rálépett a kezére és megfenyegette, hogy megöli, ha nem hagyja abba a kiabálást. A férfi ezt követően még kétszer combon, illetve fejen rúgta a nőt, majd társával - ismét a kerítésen át - elmenekültek a lakásból.

Az öntudatlan asszonyra nem sokkal később a villanyszerelő talált rá, de a kórházba szállított nő életét már nem tudták megmenteni az orvosok. Az eltulajdonított telefont a gyanúsítottak megpróbálták eladni, de az olyan értéktelen volt, hogy a szaküzletben nem vették meg tőlük.

Az ügy hétfői tárgyalási napján egyik vádlott sem ismerte el bűnösségét. Az elsőrendű vádlott vallomásában azt mondta, hogy a gyilkosság napján Nyírvasváriban krumplit szedett, ezt - állítása szerint - több szemtanúval is igazolni tudja, ám ezt az alibijét a rendőrségi kihallgatások során nem vették jegyzőkönyvbe. Tagadta, hogy találkozott volna aznap a másodrendű vádlottal, a bizonyítékként lefoglalt, vérrel szennyezett személyi igazolványáról pedig úgy nyilatkozott, hogy az az ő vére, s DNS-vizsgálatot kért a bíróságtól ennek megállapítására.

A másodrendű vádlott, aki megtagadta a vallomástételt, a bíróságon annyit mondott: a rendőrségi kihallgatások alatt kényszervallatásnak vetették alá annak érdekében, hogy rábírják a korábban tett vallomásának megváltoztatására.

A per tanúk és szakértők meghallgatásával folytatódik a megyei bíróságon, ítélet később várható.

Olvasóink írták

  • 1. Fürgeszarvas 2010. június 28. 20:26
    „Elküldtem kétszer a véleményem az esetről , mert visszataszítónak tartom a bűncselekményt ! Tisztelt moderátor ! Nem kellene enyire szemérmesnek lennie ! Ha ilyen bűncselekményt elkövethetnek a hiénák szintjén élő emberek (?) , akkor miért nem lehet az öőszinte véleményt megjelentetni ? Kit sért a vélemény ? Titok ? Mert a bűncselekmény mindannyiunkat !!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hárommilliárd útjavításra

Az év első felében 15 ezer kilométernyi útszakasz kapott új burkolati jelet és történtek különböző forgalomtechnikai beavatkozások összesen 3 milliárd forint értékben. Tovább olvasom