Kisalföld logö

2018. 08. 17. péntek - Jácint 17°C | 28°C Még több cikk.

Bill Gates adakozik a legtöbbet

Gates és felesége az 1998-ban megalapított, és jelenleg 230 alkalmazottat foglalkoztató "Bill & Melinda Gates Foundation" révén az elmúlt négy évben kerek 25.6 milliárd dollárt adományozott jótékony célokra.
Bill Gates, a Microsoft egykori alapítója és jelenlegi vezető tervezője mintegy 55 milliárd dollárra becsült vagyonával a világ leggazdagabb embere. A Gates és felesége az 1998-ban megalapított és jelenleg 230 alkalmazottat foglalkoztató "Bill & Melinda Gates Foundation" révén az elmúlt négy évben kerek 25.6 milliárd dollárt adományozott jótékony célokra. Ezzel Gates a BusinessWeek egy most összeállított, a világ legnagyobb "emberbarátait" tartalmazó listáján is az első helyet foglalja el.
A második pozíciót az Intel-társalapító Gordon Moore és felesége Betty foglalják el, akik azonban jelentősen le vannak maradva a Gates házaspár mögött: ők mindössze 6.6 milliárd dollárt költöttek magánvagyonukból karitatív célokra.
Az egykori Netscape-vezető James Barksdale csak a 36. helyre kerülhetett fel. Ő a közelmúltban ajánlott fel 100 millió dollár szülőföldje, Mississippi állam területén élő gyerekek képzésének elősegítésére.
A magyar származású Soros György a hatodik helyre került, noha az ő karitatív tevékenysége nem szó szerint vett emberbaráti segítség, hanem a nyitott társadalom eszméjét propagáló adomány.
Érdekesség, hogy a listán az említetteken kívül olyan számítástechnikai területen meggazdagodott személyek is találhatók, mint a Cisco vagy az Ebay vezetői.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Írja meg!

Körzérdekű híre, vagy jó ötlete, szabadidős programajánlata van? Olyan rendkívüli esemény… Tovább olvasom