Kisalföld logö

2018. 11. 18. vasárnap - Jenő -1°C | 5°C Még több cikk.

Bilincsben a szerelem rabjai

Ha már maga nem lett rendőr, legalább férjet a fegyveres testületből választott magának Csányi-Kovács Beatrix és a párjával, Kovács Zoltánnal kötött esküvő időpontja is a rendőrség hívószámára, a 107-esre utal: épp 2007. hetedik hó hetedikén házasodtak össze.

„Az esküvőhöz különleges dátumot akartunk választani, így kapóra jött hetedik hó hetedike, ami idén épp szombatra esett. Ahogy a számok összecsengenek, úgy rímelünk mi is egymásra."

A kónyi polgárőrséget felelősségteljes lokálpatriótákként Bea szülei alapították. Ma is apukája a parancsnok, így a bátor lány számára természetes volt, hogy testvéreivel együtt belépett a falu rendjén önkéntesen őrködők szervezetébe. Egyszer aztán – azért alkalmazhatjuk a mesébe illő szófordulatot, mert tényleg mesés változást hozott történetünk főszereplőinek életébe, amiről most szólunk –, szóval egyszer aztán a kónyi lány közös járőrszolgálatba került két rendőrrel. Egyikük, a bősárkányi körzeti megbízott nagyon megtetszett neki, és ő is a férfinak.

Új év, új érzések

Mindez két éve történt, az év vége felé, decemberben, ám a szerelem előjelét érző fiataloknak a karácsonyra készülődésnél is fontosabb volt, hogy újra járőrözhessenek. Persze nem akárhogy, mint később kiderült, mindketten szerették volna, ha megint közös szolgálatba kerülnek. Külön-külön kérdezgették a kónyi körzeti megbízottat, mikor találkozhatnának ismét ily módon. Két héttel később sikerült és akkor már Zoltán elkérte Bea telefonszámát, majd később randira hívta. Együtt vacsoráztak és szilveszter előtt még színházba is elmentek.

– Arra már nem emlékszem, milyen darabot néztünk meg, de arra igen, hogy előtte rózsát kaptam tőle, csak elfelejtette róla levenni a selyempapírt, mikor átadta. Ez azonban igazán megbocsátható volt, mert vörös rózsát hozott – idézte fel ismerkedésük kezdetét Bea. Az új évben aztán még szorosabbra fűződött a kapcsolatuk, s egy január végi vadászbálhoz köthető annak időpontja, amikor mindketten úgy érezték, komolyra fordult. Bea, ma sem tudja miért, de biztos benne, hogy akkor valami megváltozott. Zoltán úgy érzi, fokozatosan egyre jobban ragaszkodtak egymáshoz, de mégiscsak azon az estén mondta először kedvesének: „szeretlek".

Számok bűvöletében

„Mellettem még nyolc hónapnál tovább senki sem bírta" – mondta egyszer Bea Zoltánnak, ám ő nem hitt neki, így fogadást kötöttek: ha még nyolc hónap múlva is együtt lesznek, eljegyzést tartanak, ha nem, meghívják egymást az esküvőikre vendégként. Olvasóink cikkünk fotóit látva már gondolhatják, mi lett a fogadás eredménye: augusztusban, azaz az év nyolcadik hónapjában kézfogót tartottak. Azért hangsúlyozzuk ennyire a nyolcast, mert más számok is jelentőséget kapnak még történetükben, de erről egy kicsit később. Előbb azt kell megemlíteni, hogy Bea bátor hölgy, a középiskolában határőr szakra járt és szeretett volna rendőr lenni. Aztán mégis másképp alakult szakmaválasztása, de örül, hogy „legalább már van rendőr a családban". Azaz választottja zászlósként ennél a testületnél dolgozik s az esküvőn is egyenruhát viselt.

A nagy nap kapcsán kell visszatérnünk a már említett számokra. Bea anyukájával beszélgetett a tervezett eseményről, amikor az édesanyának eszébe jutott a három hetest is tartalmazó dátum. Kapóra jött 2007. július, azaz hetedik hó hetedike, mert épp szombatra esett. Ahogy a számok összecsengenek, úgy rímelnek egymásra a házasulandók is, ráadásul a rendőrség segélyhívó számában is szerepel a hetes és heten álltak sorfalat Zoltán kollégái közül egyenruhában a templom előtt. Karddal tisztelegtek az ifjú párnak, ahogy arról már lapunkban írtunk (Közös szolgálat után esküvő – Kisalföld, július 9., 10. oldal). S hogy még tetézzük az esküvő különlegességéről szóló beszámolót, meg kell jegyeznünk: mivel a tizenhármas Bea szerencseszáma, épp ennyien voltak a koszorúslányok.

Rabul ejtett szívek

Az esküvői fényképek készültekor Zoltán rövid időre szívesen párja csuklójára, majd sajátjára kulcsolt egy bilincset. Úgy vélik, ez azt jelképezi, hogy a szerelem foglyai, hogy örökre rabul ejtették egymás szívét és erős a kötelék közöttük. Bea szerint férje nyugodt típus, míg ő szinte mindig „pörög", így jól kiegészítik egymást. Persze nem csak az „ellentétek vonzzák egymást" mondásra alapoz kapcsolatuk, gyakran egyszerre gondolnak ugyanarra, sok közös vonásuk van. Egyformán örültek például a testvéreiktől kapott ajándéknak, amellyel biztosították, hogy a tótvázsonyi kastélyszállóban tölthessék a mézesheteket, ahol még térerő se nagyon volt a mobiltelefonáláshoz, így nyugodtan kikapcsolódhattak, erdőben lovas kocsikázhattak. Mivel Bea eredetileg olyan nászútra gondolt, ami repülőúthoz kapcsolódik, a Balatonhoz közeli részen a sétarepülést is kipróbálták, a felhők magasába emelkedtek, s így ez a vágyuk is teljesült.

Rimányi Zita

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

140 forintot raboltak a 92 éves nénitől

Rablótámadás áldozata lett egy 92 éves újfehértói asszony. Az idős nőre szerda éjjel tört rá egy… Tovább olvasom