Kisalföld logö

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 13°C | 24°C Még több cikk.

Bezárt a Serház és a Liszt kávézó

sopron munkatársunktól Tegnappal bezárt a Liszt-központban üzemelő Tercia Serház étterem, valamint a földszinti kávézó és a terasz. Az utóbbi mqködtetésére pályázatot írtak ki, a Tercia pedig még idén megnyitja a Deák sörözőt.
Május harmadikától már nem fogad vendégeket a Liszt-központ alagsorában mqködő Tercia Serház étterem, valamint bezárt a földszinti kávézó és a terasz is. Az előfizetéses étkeztetés és a menüfőzés szintén megszqnt. A központot üzemeltető Pro Kultúra Kht. és a Tercia étteremlánc június elsejei határidővel bontotta fel a szerződést.
Takácsné Pölöskey Dóra, a cég egyik tulajdonosa elmondta, azért nem várták meg a zárással a június elsejét, mert lecsökkent a személyzet létszáma és ellehetetlenedett az üzlet nyitva tartása.
Ennek oka, hogy dolgozóikat már januárban értesítették a szerződés felbontásáról, legyen idejük új munkahelyet keresni.
A lefoglalt rendezvényeket még június 1-jéig lebonyolítják és a konferenciákon a partiszerviz- szolgáltatásuk is tovább mqködik. Pölöskey Dóra hozzátette, amióta nyilvánosságra került a Serház bezárása, nagyon sok elismerő bejegyzés került a vendégkönyvbe, sajnálkozásukat fejezték ki a vendégek és további sikereket kívántak.
A dolgozók egy része a bezárás ellenére maradt a Terciánál, ők részben valamelyik másik egységnél helyezkednek el, részben pedig készülnek a Deák söröző év végi nyitására. Az egykori Deák étterem évekkel ezelőtt került az étteremlánc tulajdonába. A felújítás és az átalakítás hamarosan megkezdődik, a tulajdonosok hangulatos,

fiatalos sörözőt alakítanak ki az egykor rendkívül népszerq Deák helyén. Jövő év tavaszára a kerthelyiséget is szeretnék rendbe hozni, addigra remélhetőleg a tér rekonstrukciója is befejeződik.
A kávézót megpályáztatták
A Liszt-központban lévő kávézó, terasz és a nézőtéri büfé mqködtetésére pályázatot írt ki a Pro Kultúra kht. A beküldési határidő április 30-án lejárt, információnk szerint érkezett érvényes ajánlat. Amennyiben sikerül megkötni a megállapodást, az idegenforgalmi szezon kezdetén kinyithat az új bérlő. A Serház étterem azonban biztosan megszqnik – mint arról korábban beszámoltunk –, annak új funkciót keresnek.
A Liszt-központban tegnap bezárt az étterem, a földszinti kávézó és a terasz.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szegedi gyerekek a kifutón

A modellkedés, hasonlóan az élsportokhoz, rengeteg idővel és energiával jár. A tehetség és a szülők… Tovább olvasom