Kisalföld logö

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 0°C | 9°C Még több cikk.

Bezárják a Szent István-iskolát

Szeptembertől már nem fogad diákokat a soproni Szent István Római Katolikus Általános Iskola. A tanulók az új tanévet a Szent Orsolya-iskolában folytatják.
Ismét egy iskolabezárás. Ezúttal a katolikus egyház döntött úgy, hogy megszünteti egyik intézményét. A Rozália úti iskola a rendszerváltást követően került vissza az egyház tulajdonába. Önálló intézményként az elmúlt év őszéig működött, ekkor vonták össze a Szent Orsolyával, de az épületben zavartalanul folyt a tanítás. Az itt tanulóknak és a pedagógusoknak azonban az idei tanév vége egyben az épülettől való búcsúzást is jelenti, mert – mint megtudtuk – ősztől már bezárják az iskolát.
Az információt szerkesztőségünk aggódó szülőktől kapta, ezért szerettük volna, ha a győri püspökség ad tájékoztatást olvasóinknak. Ettől azonban munkatársaink többszöri megkeresésére is elzárkóztak, igaz, nem is cáfolták a hírt. Így azt sem sikerült megtudnunk, hogy az esetlegesen csökkenő gyermeklétszám mellett mi az oka a tervezett lépésnek, mi lesz a sorsa pontosan a gyerekeknek és a pedagógusoknak, és azt sem, mit terveznek a környék meghatározó épületével.

Hetvenöt éve építették

A Szent István Római Katolikus Elemi Iskolát a Soproni Katolikus Konvent építtette 1931-ben. A terveket Balogh Kovács Sándor városi főmérnök és Hárs György készítették. Az emeletes, kontytetős, neobarokk épület jól illeszkedik környezetébe.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bókok nőknek

Nézem és azon gondolkodom, kegyed tetszik-e már nekem vagy igyak még? Még több bók itt. Tovább olvasom