Kisalföld logö

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 12°C | 23°C Még több cikk.

Bezáratnák a boltokat vasárnap

Néhány kivételtől eltekintve elrendelnék az üzletek vasárnapi zárva tartását egy friss törvénymódosító javaslat szerint - írta pénteki számában a Magyar Nemzet a lap birtokába jutott törvénymódosító csomagra hivatkozva.
A lap szerint a világörökségi területeken bezáratnák a diszkontokat, a hipermarketeket.

A Magyar Nemzet úgy tudja: a jövő héten kerül a kabinet elé a nagyobb kereskedelmi vállalatokat, multinacionális láncokat érintő korlátozást tartalmazó javaslatcsomag. Hozzátették: újratárgyalja a kormány azt a korábbi KDNP-s javaslatot, amely szerint vasárnaponként és munkaszüneti napokon tartsanak zárva bizonyos kereskedelmi egységek.
A lap birtokában levő javaslat szerint jövő év március elsejétől a hét utolsó munkaszüneti napján nem tarthatnának nyitva a bevásárlóközpontok és a 400 négyzetméternél nagyobb alapterületű üzletek. A korlátozás alól mentesülnének a dohányboltok, a gyógyszertárak és a benzinkutak, valamint az újság- és virágárusok, míg a pékáruboltok külön szabályok alapján nyitva lehetnének vasárnap is.

Ezek a szaküzletek vasárnaponként délig fogadhatnák a vásárlókat. A törvényben nem említett, más típusú egységek is lehetőséget kaphatnak a vasárnapi üzemelésre a jövőben, erről egy bizottság hozhat majd döntést. Többek között azt is figyelembe vennék, hogy az adott kereskedelmi egység turisztikailag látogatott területen helyezkedik-e el.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gázolt a vonat Sződligetnél

Gázolt egy Budapestre tartó vonat péntek reggel Sződligetnél. Húsz-harminc perc késésre kell… Tovább olvasom