Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 3°C Még több cikk.

Bezár az átkelő

A nyár elején megnyitott dunaremetei vízi határátkelő két hét múlva – erre az évre – bezár. Az eltelt néhány hónapban rengeteg magyar, szlovák és német kenus használta az állomást. A legnagyobb sikere egy Regensburgból érkező római gályának volt, aminek érkezésére mintegy 1500-an látogattak ki.
Magyar–szlovák közös turisztikai pontokat, vízi határátkelőket jelölt ki még év elején a két ország kormánya. Dunaremetén ünnepélyes keretek között avatták fel a határállomást júliusban, melyen a vízügy, a helyi önkormányzat és a határőrség is terepbejárást tartott. Az egykori hajóállomás területe igényesen kialakított, rendben tartott pihenőhely is. Marovics Géza polgármester elmondta: erre az évre október végén bezár az átkelő, ám várhatóan jövő tavasszal újra fogadhatja majd a vízi turistákat.
– Német, magyar és szlovák kenusok, kajakosok érkeztek ide szép számmal még a múlt hétvégén is, sőt, tábortüzet is gyújtottak – kezdte. – Az itt kialakított kempingrészen akadt, hogy 40–50 sátor is állt. A Nagy-Duna irányából is jöttek kenusok, valamint az itteni szivárgón keresztül is: főleg hétvégenként volt nagy a forgalom. Sikeresnek ítélem meg a vízi átkelő megnyitását: a megnövekedett forgalom szerencsére nem járt nagyobb szeméttel. A kihelyezett zsákok megteltek, ám ezeket az önkormányzat egy vállalkozó segítségével szükség esetén elszállította.
Az árvízvédelmi töltésen ellenőrzéseket is végeztek a határőrök, akik folyamatosan mozogtak az itteni területen. A legnagyobb érdeklődés az augusztusi – Németországból induló – római gálya érkezését előzte meg, melyet becslésem szerint legalább 1500-an vártak a hajóállomáson – mondta a polgármester.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győri álom, győri valóság

A Kisalföld október 11-i száma közölt interjút Révi Zsolt főépítésszel „Győri… Tovább olvasom