Kisalföld logö

2017. 01. 17. kedd - Antal, Antónia -6°C | 1°C

Bevezették a telekadót

Nemcsak Bezenye, hanem Hegyeshalom is bevezette a telekadót a beépítetlen belterületek után: ez újabb több mint húszmilliós kiadást jelenthet az Euro Vegas beruházói számára.
A belterületbe vont beépítetlen – művelési ágból kivett – területre, mint amilyen az évek óta beépítetlen Euro Vegas-földek, telekadót vetett ki Hegyeshalom is. Mint arról korábban már beszámoltunk (Kisalföld, 2007. január 3.), a bezenyei telekadó-rendelet szerint náluk a maximálisan kiszabható összeg négyzetméterenként 200 forint, az Euro Vegasra 25 forintot vetettek ki. Ez Euro Vegas esetében közel 60 millió forint befizetendő összeget jelenthet évente a településen. Költségvetésükben ez már jelentős adóbevétel, s akár a beruházók „szándékait” is felgyorsíthatja. Ettől az évtől nemcsak Bezenyén, hanem az Euro Vegasban érintett másik településen, Hegyeshalomban is bevezették a telekadót. Szőke László polgármester elmondta: ezen rendelkezés bevezetésének nem volt köze a megaprojekthez. A telekadó mértéke náluk földrajzi elhelyezkedéstől függ, az alap – akárcsak Bezenyén – itt is 25 forint négyzetméterenként.
Számításaink szerint Euro Vegas kisebb része esik Hegyeshalomhoz (nagyjából 90 hektár), ám ez így is nagyjából éves szinten 23 milliós helyi adó kifizetését jelentheti a befektetők számára. Bezenyével együtt ez az összeg már közel 83 millióra rúg Hans Asameréknak.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rehabilitáció

A minap délután fél háromkor csupán hat személygépkocsi parkolt a Kazinczy utca Aradi vértanúk útja… Tovább olvasom