Kisalföld logö

2017. 03. 23. csütörtök - Emőke 5°C | 19°C Még több cikk.

Bevezetnék a a használatarányos útdíjat

A Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium (KHEM) 2013. január elsejétől bevezetné a használatarányos útdíjat, ennek a feltétele, hogy a kapcsolódó országgyűlési és kormánydöntések 2010 novemberéig megszülessenek.
Az elektronikus útdíjfizetés alkalmazásának szakmai előkészítése folyamatosan, gyors ütemben zajlik - hívta fel a figyelmet Hónig Péter közlekedési, hírközlési és energiaügyi miniszter, aki a Greenpeace Magyarország Egyesület és a Levegő Munkacsoport közös petíciójára reagált.

A tárcavezető hangsúlyozta, hogy a használatarányos útdíjfizetés sikeres bevezetéséhez szükséges a társadalom támogatása, a rendszer széleskörű elfogadottsága.

A minisztérium a 2013 utáni időszakra fokozatos, több lépcsős alkalmazást tervez az érintett járművek és útszakaszok körében egyaránt.

Hónig Péter ígéretet tett arra, hogy a feladatok nyári átadás-átvételekor hivatali utódjának figyelmét felhívja az előkészületek folytatásának kiemelt fontosságára - olvasható a közleményben.

Lukács András a Levegő Munkacsoport elnöke az MTI-nek elmondta, hogy a petícióban a használatarányos útdíj 2011 január elsejei bevezetését szorgalmazták, mivel számításaik szerint évi 1200 milliárd forintnyi környezeti kárt okoznak a magyar utakon közlekedő tehergépkocsik.
A civilszervezetek azt is követelik, hogy Magyarország összes útszakaszára terjesszék ki az útdíjat, azt azonban még nem tudni, hogy a minisztérium ezt elfogadhatónak tartja.

A Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium a közeli napokban részletes reakciót küld a kezdeményező szervezeteknek - olvasható a közleményben.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyomozás a Posta székházeladás ügyében

Több mint 500 millió forintos vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanúja miatt elrendelték a… Tovább olvasom