Kisalföld logö

2017. 04. 23. vasárnap - Béla 4°C | 13°C Még több cikk.

Betöréssel vádolják a Reuters-t

A világ egyik legnagyobb hírügynökségeként számontartott Reuters-t a svéd Intentia szoftvegyártó cég azzal vádolja, hogy az múlt csütörtökön behatolt számítógépes rendszerébe, hogy onnan illegális módon üzleti eredményeket szerezzen meg, nyilvánosságra hozatal céljával.
Az Intentia szerint az október 24-én nyilvánosságra hozott adatokat azok hivatalos bejelentése előtt, 12:51-kor egy olyan IP-címről töltötték le, amely a regisztrációs adatok szerint a Reuters hírügynökég hálózatába tartozik. Hat perccel később pedig a szóban forgó mérleg-adatok már meg is jelentek a Reuters oldalán. Az Intentia eredetileg csak 14:00-kor szerette volna bejelenteni azokat, de a Reuters korai nyilvánosságra hozatala miatt kénytelen volt 13:22-kor tűzoltó jelleggel maga is közzétenni azokat.
A Bloomberg hírügynökség szerint nem az Intentia az egyetlen cég, aki a Reuters-t adatlopással vádolja. A finn Fortum Oyj energiakonszern szerint ugyanis szintén 27 perccel a hivatalos bejelentés előtt hozta utóbbi hírügynökség nyilvánosságra legutolsó eredményeit, amely miatt az Oyj is vizsgálat indítását kezdeményezte. Az Intentia a maga részéről hivatalos nyomozó szervek bevonását sem zárja ki szükség esetén.
A Reuters egyelőre nem volt hajlandó kommentálni az esetet.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lakáshitel: a kezes nem kap bankkölcsönt

A lakáshitelt folyósító bankok gyakran kérnek többletbiztosítékként készfizető kezest az ügyféltől.… Tovább olvasom