Kisalföld logö

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 9°C Még több cikk.

Betelt a képzési támogatására kiírt uniós pályázat

Felfüggeszti a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) április 6-val a mikro- és kisvállalkozások számára vállalati képzés támogatására kiírt uniós pályázatot, mivel a beérkezett pályázatokban összesen igényelt támogatás elérte a rendelkezésre álló keretet.
Az NFÜ közleménye szerint a pályázatra április 6-án éjfélig lehet még igénylést beadni. Az ezt követő napokban értékelik a beérkezett pályázatokat és megvizsgálják annak lehetőségét, hogy van-e mód a többletigények kielégítésére. A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség által január 31-én megjelentetett felhívás azokat a legkisebb vállalkozásokat célozta meg, amelyek forráshiány miatt munkatársaik képzésére jellemzően nem költenek. A pályázat iránti nagy érdeklődés azt mutatja, hogy a támogatási célok egybeestek a piaci igényekkel, a mikro- és kisvállalkozások számára valóban szükséges területen nyújtanak segítséget - olvasható a közleményben.

Az érdeklődést fokozhatta, hogy bár a szakmai kritériumok szigorodtak, a pályázóknak mindössze 20-25 százalék önrésszel kell rendelkeznie a vissza nem térítendő támogatás igényléséhez. Ez az önrész 10-15 százalékra csökken abban az esetben, ha hátrányos helyzetű, például fogyatékkal élő, illetve roma munkatársaikat képezik a vállalkozások. További könnyebbség volt a pályázók számára az egyszerűsített pályázati rend, amely a korábbiaknál lényegesen kevesebb adminisztrációs feladatot és igazolási kötelezettséget ír elő, illetve az ügynökség honlapján elérhető pályázat-kitöltő program is. A pályázaton 1-25 millió forint közötti összeget lehet igényelni vállalati képzésre, az összesen 1,057 milliárd forintos keret erejéig.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem tudják ellenőrizni a jogviszonyt a háziorvosok

A háziorvosok többsége nem tudja ellenőrizni, hogy a betegnek érvényes-e a biztosítása, holott… Tovább olvasom