Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 24°C Még több cikk.

Betarthatatlan súlykorlátozás

A Schönherr utcai lakók kifogásolják, hogy a környéken zajló építési munkák miatt – a 3,5 tonnás súlykorlátozás ellenére – napi rendszerességgel közlekednek az úton teherautók.
– Több utcabeli lakóval együtt tavaly nagy örömünkre a város segítségével, no és persze a lakók anyagi támogatásával elkészült az új utunk – mondta el Kiss Ottó Schönherr utcai lakos. – Kérésünkre – megvédendő a súlyos pénzekből épített közös utat – sikerült az egész Schönherr-lakóparkot 30 kilométer per órás és 3,5 tonnás súlykorlátozás alá helyeztetni.
A lakók kifogásolják, hogy a környéken zajló építési munkák miatt napi rendszerességgel közlekednek az úton teherautók.

– Ígéretet kaptunk az érintett cégtől, hogy egy hátulsó földutat használnak a további építkezések során, azonban még mindig gyakoriak az erre közlekedő teherautók – tette hozzá Kiss Ottó. – Mindannyian félünk, hogy mire az építkezés elkezdődik, az út már rég nem lesz újszerű sem, nemhogy új.
– Amennyiben a tábla megtalálható, valóban él a 3,5 tonnás súlykorlátozás – mondta Völgyes István, a közlekedési felügyelet soproni kirendeltségének vezetője. – A lakók azonban nem zárhatják le az említett utcát, hiszen közútról és nem magánútról van szó. Felvetődik a kérdés, hogy a valóságban teljesíthető-e a korlátozás, hiszen a lakóparknak nyilván vannak a földútról megközelíthető területei, de létezhetnek olyanok is, amelyeket csak a közútról érnek el a szállító járművekkel. A gyakoribb rendőri ellenőrzés részben talán megoldaná a Schönherr utcaiak problémáját, de az építkezés befejeztéig minden bizonnyal fennáll a mostani teherautó-forgalom. A befolyó bírság egyébként a közút fenntartóját illetné, az esetleges útburkolati hibákat is a fenntartó köteles kijavítani.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szegedi kistigris az országos kilencedik

Tízezer magyar kis- és középvállalkozást hasonlított össze egy hitelminősítő cég. Három szegedi… Tovább olvasom