Kisalföld logö

2018. 11. 22. csütörtök - Cecília 4°C | 7°C Még több cikk.

Bérlevonás egészségtelen életmód miatt

Az egészségügyi költségek csökkentése érdekében az Egyesült Államokban kezd elterjedni egy új szokás a munkáltatók körében: a vállalatok "megcsapolják" azoknak a fizetését, akik dohányoznak, túlsúlyosak, vagy éppenséggel túl magas a vérnyomásuk - számolt be a The Washington Times.
Az egészségügyi költségek csökkentése érdekében az Egyesült Államokban kezd elterjedni egy új szokás a munkáltatók körében: a vállalatok "megcsapolják" azoknak a fizetését, akik dohányoznak, túlsúlyosak, vagy éppenséggel túl magas a vérnyomásuk - számolt be a The Washington Times. Sőt vannak olyan cégek is, amelyek nem vesznek fel dohányosokat.

A módszert az elsők között az indianai Clarian Health kórház dolgozónál alkalmazták: öt dollárt vonnak le a fizetéséből annak, aki dohányzik, és 30 dollárt attól, aki túlsúlyos, vagy nem megfelelő a vérnyomása, illetve a koleszterin szintje. A kórház dolgozóinak részt kell venniük egy egészségügyi vizsgálaton, ahol felmérik a kockázati tényezőket, s azt is, hogy ki dohányzik, ki nem.

A Mercer amerikai vezetési tanácsadó elemzői szerint arra lehet számítani, hogy a jövőben egyre több munkáltató fogja felmérni dolgozóinak egészségügyi állapotát, a lehetséges kockázatokat, de jutalmazni is fogja azokat, akik igyekszenek egészségesen élni.

Hasonló eredményre jutott a PriceWaterhouseCooper is egy idei felmérésben: a megkérdezett 135 vezető 62 százaléka vélte úgy, hogy vállalatuknál nagyobb egészségügyi hozzájárulást kellene fizetniük azoknak, akik egészségtelen életmódot folytatnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Erzsébet különleges hobbijai

Profi zenész, Balaton-átúszó, VIP fogathajtó szurkoló és családanya is egyben Sasváriné Medvegy… Tovább olvasom