Kisalföld logö

2017. 02. 26. vasárnap - Edina -1°C | 9°C Még több cikk.

Bérkoldusok a Balatonnál: autóval viszik őket, pénzüket elveszik

Egyes koldulókat autóval visznek a forgalmas helyekre Siófokon. A rendőrség arra figyelmeztet: nem biztos, hogy a látszatra szerencsétlen sorsú koldulókon segítünk.

A rendőrség megpróbálja felszámolni ezt a jelenséget, de álláspontja szerint az adakozók is jobban figyelhetnének arra, kinek adnak, s kinek nem. Beke Ibolya százados, a siófoki rendőrkapitányság sajtóreferense a megyei napilapnak arról számolt be, hogy a koldulók a folyamatos intézkedéseik ellenére is megjelennek a város több pontján - írta pénteki számában a Somogyi Hírlap.

A lap értesülése szerint ezek a koldulók igen gyakran nem maguknak kérik az adományokat, nem rendelkeznek szabadon az összegyűjtött pénzzel, azt a nap végén elveszik tőlük az őket sakkban tartó személyek.

Olvasóink írták

 • 9. umberto 2011. január 28. 22:12
  „Olyan szép, hogy mindenki tudja, hogyan működik ez, és kik a haszonélvezői a dolognak. Aztán aki tehetne, az nem tesz semmit.

  Magyar rendőrség és magyar jogrendszer: én így szeretlek, és ennyire tisztellek! És így fogok elhúzni ebből az országból 20 éven belül. És addig is annyira leszek lojális a magyar államhoz, mint az énhozzám.

  És maradnak a koldusok, meg a tartóik. Dolgozó ember, aki adakozhatna, az meg már nem lesz, mert azokat már kirabolták/meggyilkolták egyéb honfitársaink.”
 • 8. Csetneky 2011. január 28. 20:26
  „Próbálkozni a kutya szokott, kedves rendőrök. Talán - ha már ismertek a helyszíneket - reggel fel kellene írni a koldusokat terítő autó rendszámát, este az összeszedésnél meg igazoltatni és már meg is van. Napközben videózni a tevékenységet, este pedig megvárni míg a koldusok átadják a pénzt. Ennyi. Ehhez persze valamivel több ész kell, mint a traffizáshoz.”
 • 7. Pikulics 2011. január 28. 16:32
  „Svájcba is hozták a zenés koldusokat. "Kis csolnakom a Dunán...." De ott helyi elöirások miatt fél óra kintornázás költözniük kellett, hogy másik utcasarkon "boldogitsanak". És magyarul megbeszélték a félórás "szüret" eredményét. Pirult az arcom.”
 • 6. janika 2011. január 28. 13:16
  „A rendőrség oda meg ahova küldik Őket a politikusaink. Amíg az embereket koldusként tartják e rendszerben, mert nemképesek munkakelyhet teremteni addig nem kell segélyen tartani Őket. Ígérni sokkal könnyebb a milliós munkahely teremtést mint az meg is teremteni.”
 • 5. miracle. 2011. január 28. 12:30
  „A rendőrség ne figyelmeztessen minket, hanem lépjen fel a szolga tartók ellen.
  Vagy az meló lenne?”
 • 4. annobon 2011. január 28. 12:20
  „Nem kell Siófokra utazni, Győrben is megszokott jelenség volt - főleg az ünnepek tájékán - egy 14 év körüli lány, aki különböző helyeken koldult egy szivacson ülve a jéghideg kövön és igyekezett minél fájdalmasabb képet vágni. Baross út, Arrabona környéke volt a kedvelt "vadászterülete".”
 • 3. fióka 2011. január 28. 11:47
  „2. Goldmund 2011.01.28. 11:05-->a rendőrségtől minden kitelik:)”
 • 2. Goldmund 2011. január 28. 11:05
  „Siófokon? Ott volt az a felvonulás, amit a youtube-ra felraktak (térfigyelő kamerák képeit)? A rendőrség meg oda se dugta az orrát, nehogy konfliktusba keveredjen a védelmi pénzeket szedő indiánokkal! Talán ők szervezik ezt a bérkoldulást is.”
 • 1. torabora 2011. január 28. 10:58
  „Nem lehet velük mit tenni,messze még a bodzaszüret.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kilenc fővárosi kórházból csak négy marad?

Szentes Tamás, Budapest egészségügyért felelős főpolgármester-helyettese elképzelhetőnek tartja,… Tovább olvasom