Kisalföld logö

2017. 10. 18. szerda - Lukács 12°C | 23°C Még több cikk.

Bérben nincs szakadék a nemek között

Amikor egy nő állást keres, a legjobban teszi, ha letagadja gyermekét: a munkáltatók előnyben részesítik az egyedülállókat. Amikor azonban a gyengébbik nem képviselője már bizonyíthat egy munkahelyen, jellemzően ugyanazt a fizetést megadják neki, mint férfi kollégáinak.
„Ha megfizetné valaki a háztartási munkát is, baromira jól állnék anyagilag. A munkahelyemen a fickók elvárják, hogy a kávéjukat is mi főzzük, még nőnapon se jut eszükbe... De azért jó fejek, a fizetésről meg nem ők tehetnek, hanem a seggfej főnökük" – írta Helga egy internetes fórumba.

Az ismeretlen Helga, akiről nem tudjuk, mi a végzettsége és a beosztása, akár negyven évvel ezelőtt is papírra vethette volna ezeket a gondolatokat. A helyzet annyiban változott, hogy ma már sok nő nem alkalmazottként dolgozik egy cégnél vagy egy hivatalban, hanem vállalkozik, saját céget visz, az oktatásban, a kutatásban jeleskedik.
A Világgazdasági Fórum egyik tanulmánya 58 országban több szempontból vizsgálta a nemek közötti szakadék mélységét, és a munkaerő-piaci érvényesülés témában Magyarország az előkelő bronzérmet vihette el (amúgy összesítésben a 24. helyre került). Ez azt jelenti, hogy a magyar nők kreativitása, munkához való hozzáállása, precizitása alkalmassá teszi őket vezetői posztokra, főleg a marketing, a pénzügy területén a legkiválóbbak karrierépítési lehetőségeik.

Szerencsésnek mondja magát Kovács Beáta, aki jogász diplomával – közel az ötvenhez – ma egy pályázatírással foglalkozó elismert cég, az Unió 2002 Stúdió Kft. ügyvezető igazgatója. Azért érzi úgy, hogy megkímélte a sors a férfiakkal szemben való hátrányos megkülönböztetésektől, mert a rendszerváltás előtt jogtanácsosként dolgozott, miközben még az első szabadon választott szegedi közgyűlésben a képviselőségig is eljutott. Majd a Csongrád Megyei Kézműves Kamara titkáraként ő gyakorolta mások felett a munkáltatói jogokat. Mindez azonban másképp is alakulhatott volna, ha nincsenek a nagyszülők, akik kiveszik a részüket az egy szem fiúgyermek felnevelésében. „Saját vállalkozásomban már nincs jelentősége annak, hogy nő vagyok, itt az ügyfelek a szakmai tudást fizetik meg" – mondja.

Pitó Enikő, az ITDH regionális igazgatója mérnök-közgazdász végzettséggel a makói önkormányzatnál kezdte pályáját területfejlesztési munkatársként, majd az iparkamaránál dolgozott. Ma kétgyermekes anya és a befektetési, kereskedelem-fejlesztési kht. helyi első számú vezetője. Szerinte a munka megszerzésekor, ha az állásinterjún érzik a rátermettséget a munkáltatók, nem kerül hátrányos helyzetbe a nő, fizetésben sem marad le a férfiaktól. El kell azonban érnie egy bizonyos kort – vallja a negyvenen túli nő –, hogy valóban „komolyan" vegyék. A férfiakat már fiatalon is megsüvegelik, ha sikereket érnek el.

A gumigyár laboratóriumában dolgozik Horváth Angéla, aki korban még nem érte el a harmincat, de tapasztalta a munkaerő-piaci diszkriminációt. Az egyedülálló, diplomás, többféle szakképesítéssel is rendelkező nő arról beszélt, állásinterjúkon mindig feltették neki a kérdést: van-e már gyermeke, ha meg nincs, akkor szeretne-e. Amúgy fizetésben ma ugyanott tart, mint a hasonló beosztású férfiak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Házi jelzőrendszer márciustól

Egy budapesti székhelyű cég kapta a megbízást a mosonmagyaróvári jelzőrendszeres házi… Tovább olvasom