Kisalföld logö

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 7°C Még több cikk.

Beoltották, mégis megbetegedett a H1N1 vírustól egy férfi

Megkapta a H1N1 elleni védőoltást, mégis megbetegedett a vírustól egy 29 éves férfi Debrecenben.

Kimutatták nála az újinfluenza vírusát, de egy baktérium is megtámadta a férfi szervezetét. Tüdőgyulladása van, egy ideig géppel kellett lélegeztetni, de már jobban van. A beteg másfél hónapja megkapta a H1N1 elleni védőoltást.

Az RTL Híradónak nyilatkozó virológus szerint akár bele is halhatott volna a fertőzésbe, ha nincs beoltva. A virológus szerint minden ötödik beoltott embernél előfordulhat, hogy az oltás ellenére megbetegszik, de tüneteik legtöbbször csak enyhék. A debreceni kórházban fekvő férfinál a bakteriális fertőzés miatt volt nagyobb a baj.

Olvasóink írták

30 hozzászólás
12
 • 30. Juveboy86 2009. december 07. 18:20
  „Fanka megmondta ... igaza is van :)”
 • 29. taki 2009. december 07. 08:20
  „"A híradó csak mese, a parlament csak kirakat.
  Már nem is ők oltanak, hanem Te önként magad
  Hozzád nem kell irányító, elegek a szavak
  Félholt terhes nők meg elrabolt ampullák
  Még mindig nem érted, hogy a csillagokat lekamuzzák
  Fiatalok, idősek, na és a kismamák
  Vagyis népünk gyökerei ezért fontos, hogy kiírtsák
  Te komolyan nem érted, hogy útban van a magyar
  Mert aki gondolkodik, az a képletbe bezavar."

  FankaDeli - Oltás”
 • 28. Dezsöke 2009. december 06. 23:51
  „Te Pancser úgy látom nagyon sokat tudsz,vagy csak az embereket akarod hülyíteni????Amit mondasz kimeríti a
  BTK. akkor tedd amit tenned kell és ne kábíts minket!!!!...
  Légyszí ne oltasd be magad......(moderálva)...”
 • 27. IDontLikeNukers 2009. december 06. 21:43
  „Vajon ha valaki olvassa TBK hozzaszolasait, attol lehet agyvelogyulladast kapni? Vagy sajat hozzaszolasaitol nem kap TBK agyvelogyulladast? Stb. Az elet nagy kerdesei...

  PLOT - NOTES - GREATS”
 • 26. noboldo 2009. december 06. 20:43
  „Csak a tisztánlátás kedvéért:
  A Bujdosó nevű szakember a leningrádi felcserképzőt végezte, az Eü Minisztérium fizetési listáján /kommunikáció/ évi 9 milkával szerénykedik.
  A Begrivac szezonális influenza elleni oltás- 3 virustörzset tartalmaz- az a H1N1 nem az a H1N1.
  Ha az /oltott/ ember az intenziv osztályra kerül- mi lehetne ennél súlyosabb?
  Sajna, a Guillain-Barré szindrómában sokkal többen haltak-halnak meg, bár szerencsére legtöbbjük 1/2-2 év alatt meggyógyul.
  Ami a legszarabb: Az influenza vírus nem támadja meg az idegrendszert- a légutakban szaporodik:
  akármit mondanak a leningrádiak, ezt úgy hívják, hogy oltási szövődmény. /4 éves kisfiú a Heim Pálban/”
 • 25. TBK 2009. december 06. 20:36
  „vajon akkor is kapott volna agyvelőgyulladás ha nem lett volna beoltva?
  az élet nagy kérdései....”
 • 24. TBK 2009. december 06. 20:35
  „"Agyvelőgyulladást kapott egy beoltott kisfiú a H1N1 szövődményeként"
  http://www.fn.hu/

  Persze majd erre is lesz valami frappáns válasz, mondjuk HA nem lett volna beoltva, akkor már nem is élne....”
 • 23. IDontLikeNukers 2009. december 06. 19:59
  „"Egyébként nem értem,hogy miért szállnak szembe egyesek náluk sokkal tapasztaltabb szakemberekkel ebben a témában"
  Igen, ezt sokan tehetik fel magukban itt is ezen az oldalon, amikor pl a te hozzaszolasaidat olvassak. sop32 pont az altalad emlitett szakemberektol szokott idezni.
  pancser agya meg amugy is agyon van politizalva. Kerdezz- feleleket jatszik sajat magaval es politikai sorstarsaival. Biztos nincs csaladja es elete hogy mindig ezen jar az esze.

  PLOT - NOTES - GREATS”
 • 22. Sophia 2009. december 06. 16:09
  „sop32!
  Nem értek egyet veled de elfogadom és nem kritizálom a véleményedet hiszen mindenkinek joga van másképpen gondolkodni akár ugyanazon témában is.Az első kérdése az orvosnak amikor ezen betegséget diagnosztizálja,hogy:kapott-e védőoltást az elmúlt pár héten,hónapban?(Sajnos tapasztalat!:-()

  Egyébként nem értem,hogy miért szállnak szembe egyesek náluk sokkal tapasztaltabb szakemberekkel ebben a témában?Én pontosan azért idéztem mert(bár egészségügyis vagyok)nem vagyok orvosa ennek a szakterületnek.Azonban amikor a gyógyszeriparban járatos ismerősöm azt mondja nekem,hogy be ne oltassam magam és akiket szeretek....na akkor kezdtem el kutakodni ezen témában.
  Természetesen aki másként gondolja cselekedjen másképp.Nem tisztem vagdalózni és tanácsokat adni!
  Jó egészséget mindenkinek!”
 • 21. pancser 2009. december 06. 15:17
  „Az Omninvest, az a cég, ami oltja a lakosságot, tevékenységét egy pilisborosjenői házban végzi, ahol az ott lévő asztalokon tojásokat injekcióznak. A beoltott tojásokban szaporodik a vírus, ez az alapanyag. Valójában nincs is semmilyen különleges gyár, de még gyártósor se, akár egy sapkagyártó vállalkozás is lehetne egy kis magyar faluban, csak tojások, meg asztalok, semmi filmekből ismert fölös kellék, csak az ottani élet, a magyar valóság.
  Az Országos Epidemiológiai Központ, vezetői szorosan együttműködnek az Omninvesttel, pénzt kapnak, vagy kaptak tőle. Itt van például dr. Jankovics István orvos, elment dolgozni az Omninvesthez, onnan kapta a fizetését. Belátta, hogy másutt is vannak feladatai, így visszament a járványügyhöz, és ő lett a Légúti Járvány Osztály főorvosa, micsoda szerencse és már nyár végén elkezdett járványt prédikálni. Teljesen meg van győződve róla, hogy talán nem halunk meg annyian, mint a spanyolnáthában, ez szép:Említi, hogy három évig biztosan lesz fertőzés, ezért oltás is, talán tud egy céget, aki gyárt ilyesmit.
  Az Omninvest tulajdonképpen saját magát ellenőrzi az OEK fedőnév alatt működő állítólag független állami intézmény segítségével.
  Jankovics kolléga a TV-ben nyilvánosan lealázza azokat, akik nem óhajtanak az akcióhoz bólogatni.
  Egy Omninvest dolgozó Kaizinger Zoltán is, a Felügyelő Bizottság tagja, ez a szerv a cég üzleti folyamatainak ellenőrzését végzi, itt kapott állást.
  Korábban a Belügyminisztérium Állambiztonsági Főcsoportfőnökségén dolgozott a III/III./2-b. alosztályon, ahol főképp politikai csoportosulások megfigyelésével foglalkozott, az SZDSZével, időnként provokációk szervezésével, mint a Fidesz esetében, ő találta ki, hogy a Fidesz ügynököt épített be 1988-ban a belügybe, hogy rájöjjön kik figyelik őket, meg bombamerényletet szervez a Fidesz, vagy, hogy a Fidesz tagjaiból amerikai tisztek Angliában ügynököket képeznek. Részlet a jelentéséből: "Nyitva maradt az a kérdés, hogy a managerképző alkalmas-e esetleges tanulmányozó, kiválasztó tevékenységre, amely után Angliában az itt kiszemelt emberekkel folyna a jelzett kiképzés."
  Az Omninvest általában orvos-félékből, kalandorokból és titkosszolgákból áll, úgy is jött létre. A kormányelőterjesztésen Matejka-Székely és az Omninvestesek együtt dolgoznak.
  Érdekes hogy a támogatott vakcinák között szerepel a Novartis gyógyszergyártó cég által forgalmazott Begrivac oltóanyag, ami ugyancsak hatásos a H1N1 ellen és a fogyasztói ára is alacsonyabb 46 Ft-al, de ez mit sem számít ma már. A lényeg, hogy az Omninvest üzlete menjen, még ha hitelből is.”
 • 20. sop32 2009. december 06. 14:24
  „Guillain-Barré-szindróma irományhoz:

  Egy influenzaoltás után ennek körülbelül annyi a valószínűsége, mintha autóval mennél, aztán lerepülnél egy félbehagyott felüljáróról, és a levegőben egy arra járó repülővel ütköznél össze. Valóan létezik egy nagyon ritka betegség, a Guillain-Barré-szindróma, ami bénulást és halált okozhat. Magyarországon eddig összesen négyen haltak meg ilyen szindrómában, de egyiknek sem volt köze az oltáshoz”
 • 19. IDontLikeNukers 2009. december 06. 14:10
  „moderálva személyeskedő”
 • 18. sop32 2009. december 06. 14:10
  „Ja és a tiomerzál ezért is nem veszélyes a kismamákra és a magzatára.”
 • 17. sop32 2009. december 06. 14:07
  „Még a timerzálról:

  Az oltóanyagban nagyon kis mennyiségben van egy tiomerzál nevű konzerváló anyag, egy etil-higany tartalmú vegyület. Ezt össze szokták téveszteni a metil-higannyal, ami valóban veszélyes toxikus anyag. Az etil-higany vízben oldódik, és ezt te egy héten alatt szépen kipisiled, nyoma sem marad a szervezetedben. Tiomerzált egyébként ma már nem nagyon alkalmaznak oltásokban, mert a gyógyszeripar talált ennél jobb konzerváló vegyületet/ami drága/, de mivel veszélytelen, nem tiltja semmi, hogy ilyen legyen a vakcinában.”
 • 16. sop32 2009. december 06. 13:59
  „Az influenza-oltást tíz éve ugyanazzal a technikával csinálják szerte a világon, több tízmilliós tapasztalat van vele, és nem írták le, hogy bármi bajt csinálna. forrás: Dr. Eörsi Dániel”
 • 15. sop32 2009. december 06. 13:55
  „pancsernak:
  A többkomponensű oltásokban (például MMR) használt thimerosal (tiomerzál) betiltása után is egyre emelkedett az autizmus előfordulása, ezért megdőlt az a feltételezés, hogy a gyermekkori oltásokban tartósítószerként használt tiomerzál okozza az autizmust - olvasható Journal for Specialists in Pediatric Nursing folyóiratban.”
 • 14. sicc 2009. december 06. 13:40
  „Pancser kitől idéztél ? Én ezt találtam :
  Melyik vakcina a jobb?
  A hazai vakcina minőségével kapcsolatban felmerült kérdésekről korábban a 168 Óra Online Bujdosó Lászlót, a Nemzeti Pandémiás Bizottság elnökét kérdezte. A szakértő elmondta - legutóbb az amerikai vakcinával való összehasonlítás kapcsán -, hogy az Omninvest oltóanyaga kevesebb mellékhatást okoz, mint a külföldi vakcinák. Ennek oka az, hogy a viszonylag kis szériában gyártott magyar oltás előállításakor olyan módszert alkalmaznak, amely nagy termelési kapacitásnál nem jöhet szóba.
  A vakcinagyártók szerte a világon csirkeembrióban szaporított vírust használnak az oltóanyag előállításához. Amikor a vírustartalom eléri a maximumát, a tojásból elszívják a vírust. Az így eltávolított anyag azonban a víruson kívül számos más összetevőt is tartalmaz: elsősorban tojásfehérjét, ebben pedig baktériumokat, amelyektől meg kell tisztítani a vírust - magyarázta.
  A magyar gyártó biológiai tisztítási módszert használ, a nagy külföldi cégek ultracentrifugálással választják szét a vírust és a ballasztanyagokat. A tojásfehérjét alkotó fehérje és a vírus fehérjéje azonban nagyon közel vannak molekulasúlyban egymáshoz, ezért ultracentrifugálással nehezebben elkülöníthetők. Ennek eredménye az, hogy míg a magyar vakcina egy dózisában legfeljebb nyomokban található meg a tojásfehérje, a multinacionális cégek gyártmányaiban ötször nagyobb mennyiségben fordul elő. Az oltási reakciókért, a szövődményekért pedig nem a vírusfehérjék, hanem pontosan ezek a ballasztanyagok a felelősek.
  Bujdosó László szerint abból a szempontból is jobb a magyar vakcina, hogy olyan adjuvánst (segédanyagot) tartalmaz, mely nem vált ki oltási reakciót. A hazai vakcinában az alumínium-foszfát gél mintegy becsomagolja a vírusokat és lassanként engedi ki az immunrendszer számára - magyarázza. A külföldi nagy cégek olyan adjuvánst választottak, melyben cápamájolaj van. Az eredmény: több vakcinát lehet előállítani, hatékony immunválaszt vált ki az oltóanyag, ám izomba fecskendezve rosszabbul fogadja a szervezet."”
 • 13. sop32 2009. december 06. 13:33
  „Való igaz, hogy a H1N1 kezelése és az ellene való védekezés világszerte erősen átpolitizálódott. Van, ahol korunk pestiseként tekintenek a H1N1-re (mint például a választások előtt álló Ukrajnában), és van, ahol csupán a nagy gyógyszergyártók átverésének tartják (Lengyelországban például egyáltalán nem veszik komolyan). Ahogy az a Washington Post egy publicisztikájából kiderül, már a tengerentúlra is eljutott a híre annak, hogy az "ukrán vésztől" rettegő Magyarország kampányt indított a tömeges beoltatásra, ám az a regnáló kormány népszerűtlensége, hiteltelensége miatt kudarcba fulladt.”
 • 12. sop32 2009. december 06. 13:29
  „A beoltottak megbetegedése nem jelenti azt, hogy az oltás nem hatásos .Az RTL Híradónak nyilatkozó virológus szerint akár bele is halhatott volna a fertőzésbe, ha nincs beoltva.

  forrás: http://hvg.hu/egeszseg/20091205_h1n1_uj_influenza_oltas.aspx”
 • 11. Sophia 2009. december 06. 13:07
  „vagyis moderálnak!”
30 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Népszavazás a kettős állampolgárságról

Budapesten és vidéken is rendezvényeken, templomi szertartásokon emlékeztek meg szombaton a kettős… Tovább olvasom