Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Benzinár: sose volt még ennyire durva

Emeli bruttó 6 forinttal a 95-ös benzin és 7 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt., ezzel újabb történelmi csúcsra emelkednek az üzemanyagok árai - értesült piaci forrásokból az MTI.
Az emeléssel a benzin átlagára 397 forintra, a gázolajé pedig 383 forintra nő.

Egy hete bruttó 5-5 forinttal emelte a Mol Nyrt. a 95-ös benzin és a gázolaj nagykereskedelmi árát.

Az autósok 20-25 forintos árkülönbséget is tapasztalhatnak a kutaknál.

Olvasóink írták

67 hozzászólás
 • 67. mc 2011. szeptember 20. 17:44
  „Gerendákat támasztani születtünk
  falak között mélyen alszik a szegénység

  Itt születtem, itt fogok meghalni, de bossszúból még legkevesebb 30 évet itt,föld felett
  a földön járva. Mindenért megszenvedtünk, mindent megfizettünk.
  S vannak az urak, de, és bennünket mindig is urak loptak meg.”
 • 66. machers 2011. szeptember 20. 15:00
  „65. Madarász 2011.09.20. 14:48
  Mire gondolsz?”
 • 65. Madarász 2011. szeptember 20. 14:48
  „62. Hozzád még nem jutott el a hír, hogy a manyupot lenyúlták?!

  Ha annyira véded Szíjjas Petikét, találd ki, mit csinált 15 évvel ezelőtt?!

  Elárulom! Számtechet próbált tanítani a SZIF-en, de hát aki tanítani sem tuja, az inkább politikusnak megy. ;) Bocs, de mivel tanított akkor, ezt én sem hagyhattam ki...

  Gyerekkedvezmény? Végy egy átlagos jövedelmű családot, akik elveszítik a több, mint tízezer Ft adójóváírást/szülő és kaptak gyerekenként 10000 Ft kedvezményt, nő az ÁFA 2 %-kal, nő az egbizt., nőnek az árak. Hát az ajtódíszért senki nem fog gyereket szülni! Azt ugyanis el kell tartani, ha nem tudnád. Csökken a nettó, csökken a reálértéke még annak is, mégis miből tartanák el az emberek a gyerekeket?!

  Ezzel a politikával inkább a gyerek nem vállalásra ösztönzik az embereket, még akik tervezték is meggondolták közben magukat, mert létbizonytalanságra csak egy népréteg szül, a többiek nem!

  63. Nem így van, tavaly éppen a fidesz iktatta be a számviteli törvényben az értékpapírok és devizás tételek kötelező év végi értékelését, ami ugye az államháztartás mérlegében szerepelni fog.”
 • 64. machers 2011. szeptember 20. 14:24
  „62. vitez_laszlo 2011.09.20. 14:07
  A demográfiai problémára - amit a korfán te is látsz - nem az lett volna a megoldás, hogy államosítanak, és ezzel felszámolták a jövő nyugdíját. Az ezzel kapcsolatos hazudozások - kifligabi - pedig egyenesen vérlázító hazugságok voltak.”
 • 63. machers 2011. szeptember 20. 14:19
  „52. vitez_laszlo 2011.09.20. 09:07
  Néhány elgondolkodtató számot találsz, frankó táblázatba foglalva az ÁKK honlapján.
  500 Milliárdot kidobtak MOL részvény vásárlásra. Nézd meg az árfolyamot. Még mielőtt megkapnám, hogy csak akkor realizálódik az árfolyamveszteség, ha eladják - ez így is van - akkor ez miért nem érvényesült a mnyp pénzek lenyúlásának a kommunikációjában. Azt persze eltőzsdézték. Ja, pénztárak! Vezéred nem beszél arról, hogy a reálhozam számításnál kb. 40-45 milliárd forinttal verték át a reálhozamot várókat. Azért ez sem kevés.”
 • 62. vitez_laszlo 2011. szeptember 20. 14:07
  „61. Madarász
  Ne haragudj, de nem hagyhatom ki ezt a magas labdát:
  Aki tudja csinálja, aki nem, az meg magyarázza.

  bocs tőled és a tanerőtöl is!
  (talán nem moderálják ki trollkodásért, off-ért)

  gyerekkedvezmény: Nem érted? Fel akarják pörgetni a gyerekvállalást, mert 20 év múlva nem lesz magyar, aki befizessen annyi adót, hogy neked legyen nyugdíjravalód. De majd amikor ott nyújtogatod a markodat az állami nyugdíjkifizetőnél, más lesz a véleményed. Persze ha tettél elég pénzt a manyupodba, akkor semmi bajod nem lesz. Csak hogy akkor most abba a körbe tartozol, akinek van annyi nettója, hogy az intézkedések neked is kedvezőek.”
 • 61. Madarász 2011. szeptember 20. 13:35
  „58. Ja és ismerek olyan 3 diplomás villamosmérnököt, aki oktatja a jövő villamos mérnökeit és nincs a fizetése br. 400 000, pedig nem ma kezdte a pályát és elmúlt 40.

  Az orvosokkal meg a helyedben nem példálódznék... de ha kapnának is két millát, az se fájna senkinek, mert ők dolgoznak, nem úgy, mint a léhűtő politikusok.”
 • 60. Madarász 2011. szeptember 20. 13:29
  „58. Egy szerencsés villamosmérnök... a többség nem annyit keres. Nézd már meg mennyi a fizetése egy kezdő orvosnak! Talán ők nem tanultak eleget?!”
 • 59. nitrocircus 2011. szeptember 20. 12:46
  „meg én nem is sajnálnám tőlük, meg azoktól akik megérdemlik..csak ők nem érdemlik meg.Főleg azok után nem, hogy minden egyes intézkedés az ő javukat szolgálja. Miért nem érdekük az, hogy a most már nagynagy többségben lévő alacsony jövedelműeket emelje feljebb..vagyis..oké..ne emelje feljebb..de ne tegyen még nagyobb terheket a hátára, ne legyen kevesebb a fizetése. A magas keresetűek nettója emelkedik..az alacsony jövedelműeké csökken, plusz ha még elveszik a műszakpótlékod, adójóváírást stb..de aki sokat keres, sok gyereke van (persze könnyű mondani, hogy akkor csinálj gyereket, csak valamiből el kell tartani) annak még több pénze lesz. Ha ezt akár ki is igazságosnak találja arra nem tudok mást mondani csak, hogy egy épületes nagy barom, vagy érdeke, hogy így legyen (de akkor sem találhatja igazságosnak).”
 • 58. vitez_laszlo 2011. szeptember 20. 11:46
  „54. Lone_wolf.. Melyik mondatomra gondolsz? :-)

  55. Madarász "...egy-egy intézkedés ..." Na szerintem ehhez kell a excel fájlba belelátás

  57. kisem Egy tavaly végzett villamosmérnök ma 400.000 br-t keres Budapesten egy cégnél. Igaz az nem 2 milla, de mire 40 lesz fog keresni br.800.000Ft-ot. Azért abból már +lehet élni "tisztességesen" is.

  Az az ország aki nem bír pár 10, akár pár százat is írhatnék politikusnak kifizetni havi 2millát, nagy bajban lehet. Ezeket látjátok. De hány és hány olyan állami cégnél dolgozó ember van, akinek van olyan fizetése, ami után kapkodnád a levegőt? Orvosok, rekotorok, szinészek, osztályvezetők, rendőrök, gátőrök stb. Azok fizetései miért nem fájnak? Az sem dolgozik többett, keményebben.
  Hány és hány tűzoltó ment nyugdíjba és kap >100.000 Ft nyugdíjat?
  Hány és hány egykori munkásőrnek van >200.000 Ft nyugdíja? Azok miért nem fájnak?

  Azért mert nem látod. Csak leborul a szemed elé a vörös köd, hogy a Petike...

  üdv”
 • 57. kisem 2011. szeptember 20. 10:02
  „ad. #52.)
  A tanulni, tanulni, tanulni, még teljesítve sem elég. Szinte soha.
  Finom leszek: helyezkedni, jól helyezkedni, nagyon jól helyezkedni, ezek a fontosak. Így lehet a sima szövegismétlésekkel több millás fizetéshez jutni.

  Ugye, a vezérgondolat nem enged az arányos adózásból. Szépen hangzik, meg részben igaz is. De a jelek szerint az igehirdető nem ismer mást, csak az egyenes arányt. Viszont, aki köre és barátai javadalmazásának mértékét határozza meg, nos ő legalább a négyzetes arányt veszi figyelembe, de lehet, hogy exponenciálisan nő a javadalmazás összege náluk a teljesítményükhöz viszonyítva.
  Nem azt mondom, hogy legyen egyenlősdi, de az átlagnál tízszer vagy annál nagyobb mértékű jövedelem semmivel nem indoloható azoknál, akik semmi extrát nem tettek le a közösség asztalára. Sőt, néha csak beszéltek.”
 • 56. öröksoproni 2011. szeptember 20. 09:59
  „Látják, hogy még mindig sok az autó az utakon. Gondolják, kibírjuk ezt is.”
 • 55. Madarász 2011. szeptember 20. 09:58
  „52.

  Itt inkább az a baj, hogy egy-egy intézkedés 10 000-nek jól jön, 9 990 000-nek meg rosszul...

  Figyi, én ismertem Szíjjártó Petikét 15 évvel ezelőtt, mikor még a munkával próbálkozott, hát nem ment neki, ezért elment hát politikusnak. Ahhoz nem kell tudni semmit, csak dumálni, de most már elég ha bólogatni tud valaki. Szerintem egy ilyen ember fizetése jogosan van az emberek bögyében.

  Meg a többi léhűtő is a begyünkben van a fideszből, aki egyenesen az iskolapadból került a parlamentbe, a saját szakmájában nem tudna mit kezdeni, mert gyakorlata sincs és ezek az emberek akarják megmondani, hogy mi a jó az országnak és a lakóinak.

  Miért véded őket, csak nem te is közéjük tartozol?!”
 • 54. Lone_wolf.. 2011. szeptember 20. 09:32
  „52 ökörségeket beszélsz”
 • 53. calico 2011. szeptember 20. 09:11
  „40! Azt is kifelejtetted, hogy a múlt században nemcsak nálunk, hanem a környező országokban is komcsisat játszottak. Meg az ellenforradalmukat is ugyanúgy leverték, mint nálunk 56-ban. Oszt jéééé, mégis ócsóbb Szlovákiában meg Ukrajnában (meg még sok csúnya posztkomcsi országban) a´ bönzin.”
 • 52. vitez_laszlo 2011. szeptember 20. 09:07
  „Köszi nitrocircus!
  Tehát aki nem lát bele az excel fájlba, és úgy osztja az észt, az csak handa-bandázik! 1,5 év alatt több kár mint az elmúlt nyolc év alatt ... bla-bla-bla. Számokat tessenek mondani. Az hogy egy intézkedés,törvény neked fájó? Lehet másik 2milliónak meg jól jön. Hogy a tehetőseket hozza helyzetbe? Kikek másokat drága elvátrsak? A csórikám nem fog tudni adót fizetni! (bocs a csórikámért) A ma erggeli hírekben mondják, hogy ha Görögország nem kapja meg az X milliárdos mentőcsomagot, nem tudja kifizetni a nyugdíjat, meg a közalkalmazottakat. Mit gondoltok, az csak úgy le fog pottyanni nekik ingyen? Ferenc testvér veretes mondása után - "Nincs ingyen edéb "- nem.

  Aztán meg hogy ki a tolvaj? Azért van a parlamenben ellenzék, hogy ha rablás tapasztalnak, megtegyék a feljelentést. De hát nagy a csend. Mikorhallottad utoljára Lendvai Kotkoda Ildikót? Ferkó is csak a Facebook-on üzenget, egyedül szegény Mesterházi próbálkozik, de harmatosan szegénykém.

  Vagy hogy ne legyen teljesen off: Miért nem lehet csökkenteni a benzin adó tartalmát? Mert a "vállalkozók" egy jelentős rétege az adóbevallás szerint éppen csak éhen nem halnak, egyébként az életvitelük meg egész mást mutat. Meg a kocsijukon DS rendszám virít stb. Akkor ki is lopja meg a közt? Az aki próbál is tenni valamit a közért (még ha nem is mindig tudja a pontos irány) vagy emez?

  És végül a Szijártó Petike fizetése látom nagyon a bögyötökben van. Szeretnél Te is két millát keresni? "Tanulni, Tanulni, Tanulni, vagy ha így érthetőbb: ucsityszá ucsityszá ucsityszá.

  üdv”
 • 51. lebeke 2011. szeptember 20. 09:04
  „Bocsánat, Muki 81-nek szántam a választ !”
 • 50. lebeke 2011. szeptember 20. 09:01
  „pappe ! Bár a kérdés nem nekem szól, szerintem ennek nagyon egyszerű a receptje : pénzt csak pénzből lehet csinálni.”
 • 49. tonybacsi 2011. szeptember 20. 08:04
  „Lobbo71
  Ezt akartam irni!
  havi 40-50-ből élnek,és tőbb ezer,a számitogép,internet sem olcso
  idejárnak butaságokat irkálni.
  Minden annyiba kerűl,amennyiért el lehet adni.”
 • 48. pappe 2011. szeptember 20. 07:59
  „23-hoz: "mennyire veszélyes dolog az, hogy 2/3 ad" Anno a Horn-kormánynak is megvolt a 2/3-os többsége, csak ők hivatalba lépésükkor az alábbit fogadták meg: "önként vállalta azonban, hogy a kétharmados törvényeket csak az ellenzékkel való konszenzus megléte esetén módosítja" /forrás: Wikipédia/”
67 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy hónap múlva tárgyalja a thm-et maximáló törvényt az Országgyűlés

A teljes hiteldíj mutatót (thm) 30 százalékban maximáló miniszterelnöki bejelentésből egy hónapon… Tovább olvasom