Kisalföld logö

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 17°C | 27°C Még több cikk.

Benne volt a kínai tévében

A győri Kakuk Petra, azaz Bei Di Lan államközi ösztöndíjjal ment nyelvet tanulni Kínába, ahol aztán egy rövid ideig még tévésztár is lett.
– Az első kínai nyelvű könyv, amit végigolvastam, a Kis herceg volt. Ugyanolyan remek, mint magyarul vagy angolul. Aztán már egy nagyobb falat következett: Harry Potter és a tűz serlege. Ennél kis problémát okozott a nevek beazonosítása, ugyanis hasonló hangzású kínai szavakkal helyettesítették azokat – írta levelében Petra, akinek ugyancsak van kínai neve. Mindenki, aki komolyabban tanul kínaiul, kap vagy választ egyet. Ez azért van, mert a kínai nem betűírás, így nem lehet a külföldi neveket egyszerűen átírni kínai jelekre. Így Kakuk Petra átmenetileg Bei Di Lan.

A győri diáklány Kínában tévét ritkán néz, mert jobbára csak szappanoperákat adnak, a hírműsorokat pedig még a feliratot olvasva is nehezen érti. Ennek ellenére a helyi tévében rövid ideig „sztár" lett. Egyszer a kollégium előtt lecsapott rá egy riporter és a kamerás, akik arról kérdezték a járókelőket, mi a véleményük a sárkányokról. Petra azt gondolta, le se adják, de másnap hívta a jógatanára és gratulált. Szintén feltűnést keltett európai kinézetével egy talkshow-n, ahova egyik barátja hívta el. Ő volt az egyetlen külföldi, ezért a szünetben a műsorvezető külön köszöntötte, a nézők meg megtapsolták. A végén meg, mivel a műsorban Bush elnököt is parodizálták, megmagyarázta, hogy azt nem kell ám komolyan venni. Talán azt hitte, amerikai és nem akarta megsérteni.

Rimányi Zita

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felfüggesztett börtönt kapott Mehmet Tüysüz

Két év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a Szegedi Városi Bíróság Mehmet Tüysüzt, aki korábban… Tovább olvasom