Kisalföld logö

2017. 11. 22. szerda - Cecília 4°C | 11°C Még több cikk.

Benkő: Történelmi tett volt

– Ma már azt mondom, megérte a sok-sok töprengés, gyötrődés, ahogyan készültünk a hétfő esti Kossuth téri kulturális produkcióra, mert valamit sikerült megmentenünk az ünnep méltóságából– mondat Benkő László zeneszerző, a hétfő esti Kossuth téri ünnepi produkció zenei rendezője a Kisalföldnek.

– Én imádkoztam, miközben instruáltam szereplőket és hangmérnököket. Több évtizedes pályámon megtanultam hogy minden helyzetben meg kell felelni, de ilyen szituációt még nem éltem át soha. Elvégeztük a dolgunkat, hittel becsülettel, s sok szorongással.
Benkő hangsúlyozta: a kissé magára hagyott társulat minden elismerést megérdemel, hiszen a koncepció állandóan változott, s a fővárosban történtek szinte megbénítottak mindent és mindenkit. Rendkívül feszült volt a hangulat a művészek között is, de igen nagy fegyelemmel mindannyian a legtöbbet adták magukból.
Benkő László elmondta még: a produkció alapgondolatát két évvel ezelőtt fogalmazták meg Jordán Tamással, a Nemzeti Színház igazgatójával együtt. Úgy tervezték, az egész nemzet számára elfogadható műsort állítanak össze. Az ötvenedik évforduló soha vissza nem térő történelmi pillanat, mely a magyarokat 1956-ban befogadó országok mai vezetői számára is személyes élményeket idézhet föl, s ráerősíthet a németekben még ma is élő erős rokonszenvre.
– Amit elvégeztünk, megismételhetetlen történelmi tett volt – fogalmazott a zeneszerző.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Méltón ünnepeltük az ’56-os évfordulót?

Tovább olvasom