Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 1°C | 7°C Még több cikk.

Bencze József: vége a bűncselekmény-sorozatnak

Az országos rendőrfőkapitány úgy véli, hogy a romák elleni támadások feltételezett elkövetőinek elfogása után véget ért ez a bűncselekmény-sorozat.

Bencze József erről az ATV Egyenes Beszéd című műsorában kérdésre válaszolva beszélt kedd este.

Az országos rendőrfőkapitány azt is elmondta, hogy "az indulatok persze a felszín alatt megvannak", majd hozzátette: a nyomozás során sok előítéletességgel találkoztak, ami őt és a kollégáit "nagy mértékben aggasztja". "A romaproblémát, mint előítéletesség problémát" azonban nem a rendőrség tudja "gumibottal megoldani", noha nekik is van ebben jelentős feladatuk - mutatott rá.

A rendőrég ezzel együtt "nem dughatja homokba a fejét", éppen azért, hogy "ne legyenek önbíráskodások, nyugodjon meg (...) az ország". Most már egy másik időszak következik, a valódi megoldásokat kell megtalálni, és ebben a romának és nem romának is megvan a maga felelőssége - fogalmazott.

Elmondta,hogy a házkutatások során hat olyan fegyvert foglaltak le, amelyek kaliberre és típusra hasonlóak, mint amilyenekkel a bűncselekményeket elkövették, ugyanígy a lőszerek is hasonló típusúak. Egyúttal reményét fejezte ki, hogy a szakértő néhány napon belül megállapítja, ezek a fegyverek azonosak a bűncselekményeknél használtaknál.

Valószínűsítette egyúttal, hogy "még kell fegyvereket keresni", hiszen az eddig megtaláltakat is elrejtették, illegálisan tartották. Ezzel kapcsolatban megjegyezte: 16 helyen tartottak házkutatást, ennek során lefoglaltak három gépjárművet is, amelyek között viszont nem található fekete terepjáró. Azt is vizsgálják, hogy a lefoglalt járműveket használták-e a bűncselekményeknél.

A megtalált térképekkel kapcsolatban közölte: részben be voltak rajtuk jelölve a bűncselekménnyel érintett helyek, más jelzéseket pedig a továbbiakban kell megfejteniük a nyomozóknak.

Bencze József azzal kapcsolatban, hogy hat embert fogtak el, de csak négy került előzetes letartóztatásba, azt mondta, hogy a másik két elfogott embert elszámoltatták, de olyan körülmény, amely megalapozta volna a gyanúsításukat, nem merült fel. Hozzátette: ennek ellenére nem kizárt, hogy a későbbiekben tanúként még kihallgatják őket.
Azt is elmondta, hogy a négy ember között ott van a bűncselekmény-sorozat irányítója is, de azt, hogy konkrétan melyikük az, nem adott választ.

A motivációra vonatkozó kérdésre vonatkozóan azt mondta: "van politikai előélete a csoport néhány tagjának", de erről többet nem kívánt közölni. A témát firtató kérdésre - miszerint ez valamilyen politikai csoportosuláshoz való tartozást jelent-e - azt mondta: 'kifejtette politikai véleményét, tartozott valahová", de azt nem árulta el, hogy melyik gyanúsítottról, vagy gyanúsítottakról beszél.

Olvasóink írták

 • 10. antilibsi 2009. augusztus 26. 23:17
  „Ezeknek már azt sem lehet elhinni, amit kérdeznek!”
 • 9. kolombela 2009. augusztus 26. 12:52
  „Bencze ezt honnan tudja? Csak nem ők írányították a társaságot?”
 • 8. antilibsi 2009. augusztus 26. 12:38
  „Vége a bűncselekmény sorozatnak? Ez a Bencze ilyen jólértesült? Vagy csak lejött neki az ukáz, hogy "te Józsi! Nincs több cigányos balhé!". Idióta!”
 • 7. Csetneky 2009. augusztus 26. 11:53
  „A cigányok által elkövetett bűncselekmény sorozatnak mikor lesz vége? És az Mszp-s politikusok által elkövetett bűncselekmény sorozatnak?”
 • 6. a.h.a. 2009. augusztus 26. 11:07
  „Biztos tudja, hiszen ő a rendező!”
 • 5. Truder 2009. augusztus 26. 10:19
  „Mire alapozza?”
 • 4. pmc 2009. augusztus 26. 00:03
  „"Bencze József: vége a bűncselekmény-sorozatnak"

  mér megváltoznak a cigányok ?”
 • 3. nagykifli 2009. augusztus 25. 23:30
  „ez még akkor is hazudik, ha kérdez!”
 • 2. xo17zy 2009. augusztus 25. 23:09
  „- Bencze József: vége a bűncselekmény-sorozatnak

  - Bűncselekmény-sorozat: vége a Benczének

  - Ez hülye - gondolta Stirlitz”
 • 1. igazságot 2009. augusztus 25. 22:44
  „most jöhetnének a politikusok...!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új vírus: eddig nem jeleztek mellékhatásokat

Egyelőre semmi jele annak, hogy bármilyen mellékhatást okozna a H1N1 elleni vakcina. Tovább olvasom