Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia 1°C | 5°C Még több cikk.

Bemutatták az LMP új országos választmányát

Bemutatták vasárnap az LMP előző napon megválasztott, 13 tagú új választmányát.

A kétnapos budapesti kongresszus döntése alapján a testületbe hat regionális küldött, hat, funkciókra választott tag, valamint a párt frakcióvezetője került be.

Az LMP országos választmányának tagjai Berze Márton budapesti régióküldött, Dorosz Dávid választmányi titkár, Falusi Norbert önkormányzati ügyvivő, Hankó János észak-magyarországi régióküldött, Karácsony Gergely stratégiai és közpolitikai ügyvivő, Ladányi Attila dél-dunántúli régióküldött, Pető Ernő alföldi régióküldött, Priksz Gábor országos szervező, Schiffer András frakcióvezető, Szabó Zsolt észak-dunántúli régióküldött, Szél Bernadett szóvivő, Turcsán Szabolcs Pest megyei és brüsszeli régióküldött, valamint Vágó Gábor szóvivő.

Schiffer András frakcióvezető a sajtótájékoztatón elmondta, hogy ez volt a párt történetének negyedik tisztújítása. Vágó Gábor azt mondta, hogy az új struktúra a demokratikusabb és hatékonyabb működést segíti majd elő. Úgy fogalmazott, hogy a regionális delegáltak a párt alsó és középszintjeivel folyamatosan tudják majd tartani a kapcsolatot. Hozzátette, hogy a hatékonyságot segítik a szakterületekre választott tagok, mert így világos lesz, hogy melyik területért ki felel.

A jelöltek bemutatása közben befutott közéjük egy kutya is. Karácsony Gergely később erre csak annyit mondott, hogy ez az LMP rendezvényein megszokott és mindennapos. A sajtótájékoztató végén más témában feltett kérdésre válaszolva Schiffer András azt mondta, az LMP rögzítette, melyek a demokratikus alkotmányozás feltételei, és továbbra is csak akkor vesznek részt a folyamatban, ha ezek teljesülnek.

Hozzátette, úgy látja, hogy a Fidesz két - a megerősítő népszavazás és az Alkotmánybíróság jogköreinek helyreállítása - kérdésben "nem elzárkózó". Szavai szerint a Fidesz az LMP harmadik kérésének elfogadására nem mutat hajlandóságot, arra, hogy "ne öt hét alatt alkotmányozzunk". Meglátása szerint a kormánypártok ugyanis az "alkotmányozási folyamatot a megszorító csomag előtt fügefalevélként kívánják használni".

Olvasóink írták

  • 2. xo17zy 2011. március 07. 18:30
    „"Bemutatták az LMP új országos választmányát"
    kit érdekel!?”
  • 1. rommel 2011. március 06. 17:32
    „A "LIBERALIIZMUS" ismét mozgolódik.De Schiffer úr,miért nem mondják meg az embereknek hogy önök milyen MAGYARORSZÁGOT képzelnek el?Vagy akkor legalább valami konkrétumot nem lehetne?Félnek önök hogy az SZDSZ sorsára jutnak?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Orbán: Magyarország rendet és biztonságot akar

Magyarország rendet és biztonságot akar - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Hősök terén 1800,… Tovább olvasom