Kisalföld logö

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 17°C | 27°C Még több cikk.

Bemutatkozott

a Gyereház

A Nyitott falvak, porták című rendezvénysorozat keretében mutatkozott be pénteken a bezenyei kultúrházban az öt éve létrejött helyi Gyereház. Az eseményen az ötletbörzétől a gyakorlati bemutatóig változatos programokon keresztül ismerkedhettek meg az érdeklődők a szolgáltató intézmény mindennapjaival.
Kőrösi Jánosnétól, a kultúrház vezetőjétől megtudtuk: az elmúlt évek során folyamatosan nőtt a szolgáltatásaik kihasználtsága. Összegyűjtötték a község civil szervezeteit, rendezvényeket szerveztek.
– Célunk, hogy megismertessük működésünket. Főleg önkormányzatoknak, könyvtárosoknak, civil szervezeteknek szeretnénk most segítséget nyújtani tapasztalataink megosztásával. Az eseménysorozaton szakmai anyagokat állítottunk ki, valamint fényképek segítségével felidéztük a régi képzések emlékeit. Mi vagyunk a község információs központja, s nekünk sikerült a különböző egyesületeket felkarolni és összefogni. Intézményünk nyolc embert foglalkoztat, köztük a falu ifjúsági referensét is. A gyakorlati bemutató közül kiemelném a teletábor-hálózat megismertetését. A teletábor-hálózat az ország különböző pontján működő teleházak melletti táborhelyekről ad pontos információkat, valamint kedvezményeket biztosít az érdeklődők számára. Elsősorban közösségi igényeket kielégítő tevékenységek folynak a Gyereházban. Mindenkinek segítünk problémái megoldásában, s e rendezvény keretében próbáljuk megosztani tapasztalatainka t – számolt be tevékenységükről a kultúrház vezetője.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A rablók mindenkit lelőttek

Hatan a helyszínen, egy férfi pedig a kórházba szállítás után meghalt a móri bankrablás áldozatai… Tovább olvasom