Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -4°C | 6°C Még több cikk.

Bemutatkoznak

a régió termelői

Harminchat kiállító és számos szakmai és kulturális program várja a második EU-Regionális Mezőgazdasági és Élelmiszer-ipari Szakkiállítás és Vásár látogatóit Mosonmagyaróváron. A szombatig tartó rendezvény minden programja ingyenes.
Másodízben nyitotta meg kapuit az EU-Regionális Mezőgazdasági és Élelmiszer-ipari Szakkiállítás és Vásár tegnap Mosonmagyaróváron. A helyi egyetemi kar Szaktanácsadó és Továbbképző Intézete szervezésében három napon át mutatkoznak be a régióban működő termelők és gazdálkodók a szántóföldi- és gyógynövénytermesztés, élelmiszeripar, kertészet, műszaki technika, állattenyésztés, falusi turizmus, valamint az agrár- és vidékfejlesztés témakörében.
Neményi Miklós, a szervezőbizottság vezetője elmondta: nem titkolt szándékuk, hogy az egyetemi kar a régió szakmai tudományos központjává váljon. A dékánhelyettes kiemelte: az egyetem olyan tudományos programokkal egészíti ki a rendezvényt, aminek tapasztalatait a gazdálkodók hasznosítani tudják a későbbiekben. Cser János, a rendezvény koordinátora több újításról számolt be a tavalyi vásárhoz képest. Az elmúlt évben a mezőgazdasági kampány időszakára esett a vásár, így sokan emiatt nem tudtak rajta részt venni. Idén ezért előbbre hozták a rendezvényt, ami ezúttal egybeesik a hagyományos fajtabemutatóval és a kar évzárójával. A kiállítás helyszíne is változott, idén a Biotechnológiai Oktató- és Bemutató Központban rendezik meg. Az invitálásnak harminchat cég, vállalkozás tett eleget és állított standot a vásárban.
A rendezvény mai programja délelőtt 10 órakor kezdődik gyógynövény-termesztési fórummal. Tóth Zoltán, a Gyógynövény Szövetség és Terméktanács (GYSZT) főtitkára beszél a gyógynövényágazat helyzetéről, Makai Sándor tanszékvezető a régióban termeszthető fajtákról, Bérci István, a GYSZT tagozati elnöke az étrend-kiegészítők jelentőségéről, Hortobágyi T. Cirill pedig a pannonhalmi apátságban folyó gyógynövénytermesztésről. Délután két órától termelői értékesítési fórumra várják az érdeklődőket.
Szombaton délelőtt 10 órától bor- és sajtmustra keretében ismerkedhetnek meg a látogatók a régióban termelt borokkal és sajtokkal. Az egyetem parkolójában folklórprogram szórakoztatja a közönséget. A rendezvények mindegyike ingyenes.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Személyes ügyfélkapu percek alatt

Az elektronikus adózásról tartottak tájékoztatást az APEH megyei igazgatóságán. Tovább olvasom