Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 25°C Még több cikk.

Bélyegen a magyar torna

A 15. Temafila kiállítás ünnepélyes megnyitóján mutatták be pénteken a Magyar Torna Szövetség (MATSZ) fennállásának 125. évfordulójára készült bélyeget.

A Magyar Bélyeggyűjtők Országos Szövetségének (MBOSZ) budapesti székházában a Magyar Posta már forgalomba is hozta legújabb bélyegét, melyekből az első példányokat Nagy János, a MATSZ elnöke, Borbély Attila és Magyar Zoltán alelnökök, valamint Altorjai Sándor főtitkár vehették át. A 140 forint névértékű bélyeg Benedek Imre grafikusművész munkája nyomán 200 ezer példányban készült, és péntektől megvásárolható a postahivatalokban. A kép felső részén a lólengés egy jellegzetes mozdulatsorát bemutató tornász, alatta pedig a férfi és a női torna további szereit jelképező hét piktogram látható.

A bélyeghez alkalmi boríték is kapható, melynek fő motívuma a Magyarországon 1934-ben rendezett tornász-világbajnokság egy mozgalmas pillanata.

"Most láttam először a bélyeget" - mondta a lólengésben olimpiai bajnok Magyar Zoltán a bemutatás alkalmával. "Külön öröm a számomra, hogy a magyarok sikerszámát, egyben az én kedvenc szeremet ábrázolja".

Olvasóink írták

  • 1. janika 2010. szeptember 24. 17:53
    „Hát ebből a lóból sem lesz lókolbász az biztos! Viszont nyalni ezt is lehet!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Átalakul a SZÉF, kiválik belőle a honvédség

Átalakul a Szolgálati Jogviszonyban Állók Érdekegyeztető Fóruma, amely a honvédség kiválásával a rendvédelmi szolgálati viszonyban állók érdekegyeztető fórumaként működik tovább. Tovább olvasom