Kisalföld logö

2017. 10. 18. szerda - Lukács 12°C | 23°C Még több cikk.

Belvíz - Újabb három embernek kell elhagynia otthonát Újfehértón

Egy középkorú asszonynak, valamint nyolcéves és tizennégy éves fiának kell elhagynia otthonát vasárnap Újfehértón, miután vályogházuk falát eláztatta a víz.

Velük együtt már heten kényszerültek lakásaikat hátrahagyni a belvíz miatt a szabolcsi kisvárosban. A Bocskai utcán lévő épület hátsó része teljesen összeomlott, a tűzoltók markológép segítségével takarítják el a törmeléket - tapasztalata a helyszínen az MTI tudósítója.

Az asszony elmondása szerint reggel fél nyolc körül észlelték, hogy mozog a mennyezet, s rövid idő múlva összeomlott a ház hátsó része. Senki sem sérült meg; a helyi önkéntes tűzoltók és az ácsok jelenleg a cserepeket szedik le a tetőről és belülről próbálják megtámasztani a még épen maradt falakat, hogy azok ne dőlhessenek tovább.

A ház állapota miatt a lakók nem maradhatnak, a három lakó az asszony édesanyjához költözik - mondta el Nagy Sándor, a település független polgármestere az MTI-nek. Hozzátette: az ingatlan egy olyan városrészben fekszik, ahol eddig nem okozott nagyobb problémát a belvíz.

Közben a település mályváskerti részén még mindig az utcákon, a kertekben és a pincékben lévő vízzel küzdenek a lakók. Már hat szivattyú működik folyamatos üzemben, s mintegy 1200 méter hosszú tömlőhálózattal próbálják az ingatlanoktól távolabb, elsősorban a környékbeli legelőkre vezetni a rengeteg vizet.

A Kölcsey, a Görgey, a Munkás, és a Honvéd úton homokzsákokat töltenek az emberek, hozzájuk egy közcélú foglalkoztatottakból álló csoport is csatlakozott. A munkát a csapadék nehezíti: míg szombaton az esőben, addig vasárnap már havas esőben kell a mentesítést végezni.

A Bocskai utcáról kiköltöztetett családdal együtt már hét ember kényszerült elhagyni otthonát Újfehértón: korábban egy egyedülálló idős embert és egy szintén háromtagú családot helyzetek el önkormányzati bérlakásokban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kigyulladt egy raktárépület a Váci útnál

Kigyulladt egy használaton kívüli épület Budapesten a Váci útnál; a körülbelül 80 méter hosszú… Tovább olvasom