Kisalföld logö

2017. 08. 21. hétfő - Sámuel, Hajna 13°C | 22°C Még több cikk.

Belváros, Nádorváros, Révfalu az ársorrend

Győrben egy 50–60 négyzetméteres, új építésű, nappali plusz egy- vagy nappali plusz két félszobás társasházi lakás most a sláger.
Kattintson a képre >>
Az ingatlanügynökök álma most Győrben egy 50–60 négyzetméteres, új építésű, nappali plusz egy- vagy nappali plusz két félszobás társasházi lakás – legfeljebb 285 ezer forintos négyzetméterenkénti áron. Ez most a sláger ugyanis a megyeszékhelyen.

A térképet nézve olyan érzése van az embernek, hogy ismét a győri bevásárlóközpontokat látja, pedig nem. A megyeszékhelyen legalább annyi társasház és lakópark épül, mint amennyi üzlet, s a tévhittel ellentétben nem pang a piac – mondja dr. Csóka Szilárd, a Győri Otthon ingatlaniroda vezető tanácsadója. Igaza van, ha az interneten bármelyik befektető ajánlatára kattintunk, majd mindenhol azt látni: „eladva". Van persze még elég értékesítésre váró ingatlan, mi azt szerettük volna megtudni, hol és mennyiért lehet, illetve érdemes most házat/lakást venni a megyeszékhelyen.

Ami eladható

TÉRKÉPMAGYARÁZAT
1. Mediterrán lakópark I.
2. Mediterrán lakópark II.
3. Hat-Ház-Tömb
4. Serfőző Park
5. Royal Parkváros
6. Szérűskert
7. Kálvária Park
8. Nádor-ház
9. Bercsényi Passage and Apar tmanház
10. Római-ház
11. Dunakapu-ház
12. Dunapart Rezidencia
13. Városrét
14. Bálványos Part
15. Révfalu lakópark
16. Víziváros
17. Pillangó lakópark
Amire igazán igény lenne Győrben, az a 225–245 ezer forint négyzetméterenkénti áron, kulcsrakészen kínált lakás. A fiatalok pontosan tudják, nagyjából ennyire lenne pénzük a (fészekrakó) hitellel együtt, de ennyiért sajnos nincs nagyon már lakás. Van viszont drágábban: 285 ezer forintos négyzetméterenkénti áron. Nyilván az ár miatt is az 50–60 négyzetméteres otthonokat keresik a legtöbben, ez nappali plusz egy vagy nappali plusz két fél szobát jelent.
Sláger most a jó áron kínált ingatlan vásárlása is, ugyanis ha valaki Győr belvárosához közel (jelen esetben mondjuk a Szitásdombon) vásárol magának 15 millió forintért telket, azon úgy tud magának házat építeni, hogy akár 10–15 millió forintot is spórolhat.

A marcalvárosi panellakások is viszonylag jól mennek most, de az adyvárosiak nem. Ugyanúgy igény van a 40–65 millió forintos új építésű családi házakra is, a régi „monumentális" otthonokra a maguk 200–300 négyzetméterével viszont nincs – hiába is viszik le ez utóbbiak árát akár 20 millió forint alá.

S ami nem

S ezzel el is jutottunk az ingatlanközvetítők, s persze az otthonukat áruló lakástulajdonosok rémálmához: azokhoz a házakhoz, amelyeken most nem lehet (könnyen) túladni. Nem kelendő Győrben a ’70-es, ’80-as években épült, nagy alapterületű társasházi lakás, amelyet ennek ellenére 25–30 millió forint alatt nem nagyon kínálnak. Nehéz eladni azokat a szinte luxusáron kínált új társasházi lakásokat is, amelyek csak a fekvésük miatt kerülnek sokba, maga az otthon semmi luxust nem tud felmutatni. Az adyvárosi panelek mellett most a nádorvárosi, szigeti, gyárvárosi blokkházakat is nehéz értékesíteni.

Városrészi toplista

Városrészenként is belőhető, hol drágábbak és hol olcsóbbak az ingatlanok. Mint minden nagyvárosban, itt is a belváros vezet, ezt azonban nem Révfalu követi, hanem Nádorváros – bár annak nyilván a centrumhoz eső felére kell gondolni.

Révfalu újonnan beépült része (Víziváros, Pataháza) mellett Ménfőcsanakon is ki lehet tenni a „megtelt" táblát, bár a városrész azért még mindig dobogóközelben, mondjuk a negyedik helyen található. Nagy jövőt Szigetnek szánnak a szakemberek (befektetés jelleggel itt érdemes állítólag ingatlant venni), nem véletlen, hogy új társasházi tömb is épül. Szabadhegy lehetőségei ehhez képest lényegesen behatároltabbak (az épülő parkváros kivételével), ami igaz Gyárvárosra is, de ott ismét csak lehet még fellendülés – például a Mátyás tér környékén. Marcalváros II. és I. után jön csak Adyváros, ahol már csak töredékét érik a paneles lakások a belvárosi polgári ingatlanoknak.

S a végére még egy megállapítás, amely fontos információ azoknak, akik ingatlanvásárláson vagy -eladáson törik a fejüket: Győrben az árak most vannak a mélyponton, innen felfelé visz az út.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szegeden nem forgalmaznak aranytömböket

Az arany világpiaci ára évek óta emelkedőben van, emiatt sokan befektetési céllal vásárolják e… Tovább olvasom